POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İki ilde sel felaketi: Can kaybı artıyor
İki ilde sel felaketi: Can kaybı artıyor
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kazananı belli oldu!
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kazananı belli oldu!
11 yaşındaki Abdullah nehirde can verdi!
11 yaşındaki Abdullah nehirde can verdi!
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem
24 Haziran 2018 Pazar - 11:25

Başbakan Yıldırım oyunu İzmir'de kullandı, espriyi patlattı!

Yıldırım, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Karabağlar ilçesinde çocuklarının bağışıyla yaptırılan Bahar Yıldırım İlkokulunda kullandı. Yıldırım, "Görevinizi teslim edemeyeksiniz, son başbakansınız. Neler söylemek istersiniz?" sorusuna esprili yanıt verdi: "Koltuk elimizde kaldı. Müzayedeye çıkaracağım."

Başbakan Yıldırım oyunu İzmir de kullandı, espriyi patlattı!

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Karabağlar ilçesinde çocuklarının bağışıyla yaptırılan Bahar Yıldırım İlkokulunda kullandı.

Okul bahçesindeki vatandaşların alkışlarıyla karşılanan Başbakan Yıldırım, onlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Burada oy kullanmak için gelen Leyla ve İbrahim Bütün çiftinin 45 günlük bebeği Leyla'yı kucağına alarak seven Yıldırım, daha sonra oyunu kullanacağı 2354 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geçti.

Sandık görevlilerine başarı dileyen Yıldırım, "Vatana millete hayırlı uğurlu olsun" diyerek oyunu kullandı.

Okulda görevli olan ve dün babası Rüştü Çakır’ı kaybeden sandık görevlisi Aydan Kazançlı’nın yanına giderek başsağlığında da bulunan Yıldırım, daha sonra okul bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Oyunu kullanarak vatandaşlık görevini yaptığını belirten Yıldırım, bu seçimlerde hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekillerinin aynı anda seçileceğini anımsattı.

"Yeni sistemle yeni hedeflere yeni ufuklara"
Yıldırım, "Yeni sistemle Türkiye yeni hedeflere, yeni ufuklara istikrar ve güven içerisinde ilerlemeye devam edecek. Seçimlerin bütün milletimize huzur, barış kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Gayet demokratik bir bayram havasında güzel bir seçim ortamı geçiriyoruz. İnsanlar akın akın oylarını kullanmaya geliyorlar." diye konuştu.

Okulun 22 Nisan'da açılışını yaptığını, şimdi de burada oy kullanmanın nasip olduğuna işaret eden Yıldırım, "Seçim İzmir’imize, ülkemize tekrar hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Libya'da kaçırılan Türk işçiler
Gazetecilerin Libya'da kaçırılan Türk işçilere yönelik sorusunu da yanıtlayan Yıldırım, 233 gün önce aralarında İzmirli olan bir mühendisin de bulunduğu ENKA şirketine ait 3 mühendisin kaçırıldığını anımsattı.

Başbakan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu: "Yoğun, titiz, zahmetli bir çalışma neticesinde kurtarıldılar ve bu sabaha karşı ülkemize geldiler, ailelerine kavuştular. Mutlu son gerçekleşti. Ben bu süre içerisinde ENKA firmasına, Dışişleri Bakanımıza, Libya Başbakanına ve bütün yetkililere bizlerle yaptıkları bu yakın iş birliği dolayısıyla teşekkür ediyorum. Mühendislerimizin sağ salim kurtulmuş olması hem aileleri açısından hem de ülkemiz açısından çok güzel bir başarı olmuştur. Tekrar geçmiş olsun diliyorum, ailelerini tebrik ediyorum."

Başbakan Yıldırım, Ankara'ya giderek seçim sonuçlarını sandıklar açılmaya başladıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte takip edeceklerini belirterek, "İnşallah hayırlısı olur." dedi.

"Müzayedeye çıkaracağım"
Bir basın mensubunun "son başbakansınız görevi devredemeyeceksiniz duygularınızı alabilir miyiz" sorusuna Yıldırım, "Koltuk elimizde kaldı, müzayedeye çıkaracağım artık." esprisiyle karşılık verdi.

Yıldırım, daha sonra evine davet eden Abdullah Çakmak'a ziyarette bulundu.



AK PARTİLİ DAĞ'DAN SANDIK MESAJLARI 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı. 

Dağ, eşi Zeynep Dağ ve bebeğiyle oy vereceği Şehit Nazımbey İlkokuluna geldi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Dağ, bir süre onlarla sohbet etti. 

Eşiyle oyunu kullanan Dağ, zarfı sandığa atmadan önce, "Düşünmek biraz zor oldu. Tabi şimdi herkes merak ediyor kime oy kullandığımızı. Ama söylemeyeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Allah mahçup etmesin." dedi. 

Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hayırlı olsun inşallah. Bütün siyasi partiler uzun bir süredir çalışma yaptı. Bizler de sahada zor bir çalışma içinde olduk. Huzur içinde güzellikler içinde güzel bir seçim günü geçmesini temenni ediyoruz. Akşam da inşallah kendi açımızdan partimiz olarak cumhurbaşkanı açısından iyi bir netice almayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim mahcup etmesin inşallah." ifadelerini kullandı. 


ŞENGÜL EŞİ VE KIZLARIYLA KULLANDI
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, oyunu  eşi Nuriye Şengül ile kızları Sude Nur ve Güller Serra Şengül ile birlikte Bayraklı Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu'nda kullandı.

Bayraklı Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu 1006 numaralı sandıkta oy kullanan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, daha sonra sandıkların kurulduğu sınıfları gezerek, görevlilerle kısa süre sohbet etti. Eşi Nuriye Şengül ile kızları Sude Nur ve Güller Serra Şengül ile birlikte oy kullanan Aydın Şengül'e çok sayıda partili de eşlik etti. Oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Aydın Şengül, demokrasinin gereği oyunu kullandığını söylerken, 24 Haziran seçimlerinin vatana, millete hayırlı olmasını diledi. Şengül, şunları belirtti: "İl binamızda tüm ilçelerdeki seçim çalışmalarını takip edeceğiz. Tüm teşkilatlarımıza sahada, sandıklarda. Sabah saat 06.00'dan beri teşkilatlarımız ayakta. Şuana kadar bir olay yok. Ufak tefek birkaç münferit olayın dışında her şey yolunda." (Haber servisi, AA, DHA)

 
Meral Akşener'den 'hür irade' vurgusu!
 
Kılıçdaroğlu kamu görevlilerini uyardı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den 'hür irade' vurgusu!
Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, oyunu İstanbul'da kullandı. Akşener ...
İzmir'in sandık mesaisi!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de oy verme işlemi, saat 08.00'de start aldı. 
İnce oyunu kullandı: YSK'nın önünde olacağım!
İnce ailesiyle birlikte Yalova'daki Saffet Çam Ortaokulu'nda oyunu kullandı.
 
Valilik binası önünde poster krizi seçim gününe sıçradı: CHP'den tutanak!
İzmir Valiliği önündeki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın ...
CHP İzmir'de sandık mesaisi: Başkanlar ve vekiller ne mesaj verdi?
İzmir'de de oy kullanma işlemi sabah 08.00'dan itibaren başladı. Cumhuriyet ...
Dikkat: Bugün tüm bunlar yasak!
Cumhurbaşkanının ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27. Dönem’inin 600 ...
 
BTK Başkanı anlattı: Siber oda seçime hazır!
Seçim gecesi ülke genelindeki tüm siber hareketler, BTK bünyesindeki Ulusal ...
Tarihi gün: Türkiye'nin çifte seçimi!
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türkiye genelinde ...
Seçim yasakları başladı... Ne kadar sürecek?
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin propaganda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Yeni dönemin ilk il kongresinin anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri