POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
7 Mayıs 2024 Salı - 19:09

Karşıyaka'da tartışmalı talebe ret ve Ünsal'dan 'dua' krizi açıklaması

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal’ın yönetiminde gerçekleştirildi. Bir AVM’nin, son günlerde tartışmalara konu olan plan tadilatı talebi İmar ve Hukuk komisyonlarının kararı doğrultusunda, mecliste oy birliği ile reddedildi. Başkan Yıldız Ünsal, belediyeye ait Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde yaşanan dua tartışması hakkında, " Keşke dua edileceği ile ilgili önceden idareye bilgi verilseydi. İletişim kazası olarak değerlendiriyorum ben bunu" dedi

Karşıyaka da tartışmalı talebe ret ve Ünsal dan  dua  krizi açıklaması

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal’ın yönetiminde gerçekleştirildi. Bir AVM’nin, son günlerde tartışmalara konu olan plan tadilatı talebi İmar ve Hukuk komisyonlarının kararı doğrultusunda, mecliste oy birliği ile reddedildi.
 
SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK
Başkan Ünsal “İlgili bir firmanın, plan tadilatına yönelik bizden bir talebi oldu. Biz her kişi ve kuruma eşit mesafedeyiz. Yasal mevzuat neyse onu uygulamakla yükümlüyüz. Talebi meclisimize taşıdık ve teknik komisyonlar konuyu değerlendirdi. Plan tadilatı talebi oy birliği ile reddedildi. Biz, bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Eğer ki AVM içinde ruhsatsız bir dükkan varsa da gereği yapılacaktır. Bundan emin olabilirsiniz” dedi.
 


CHP LİDERİ ÖZEL: ALINAN KARARI DESTEKLİYORUM
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgün Özel’i de konu hakkında bilgilendirdiğini söyleyen Başkan Ünsal “Genel Başkanımız Özgür Özel ile farklı bir konuda yaptığımız bir telefon görüşmesinde konu hakkında kendilerini de bilgilendirdim. Sayın Genel Başkanımız ‘Partimizin yükselişi sebebiyle kıskançlık kaynaklı haberler olabiliyor. Karşıyaka Belediyesi’nin hukuka uygun karar alacağından eminim ve destekliyorum’ yanıtını verdi. Mecliste alınan kararla ilgili de toplantı sonrası kendisini bilgilendireceğim” dedi.
 
“BU BİR İLETİŞİM KAZASIDIR”
Başkan Yıldız Ünsal, belediyeye ait Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde yaşanan dua tartışması hakkında da şu ifadeleri kullandı: Kamu kurumları resmi kurallara göre yönetilir. Burada mesele konunun daha öncesinde idareye bildirilmemiş olması. Mecliste de izinsiz söz alsanız usul yönünden sizi uyarmam gerekir. Durum aslında bundan ibarettir. Keşke dua edileceği ile ilgili önceden idareye bilgi verilseydi. İletişim kazası olarak değerlendiriyorum ben bunu. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Müslümanlık bir tek dua etmekle olmuyor. Mesela hiçbirimiz hak yemiyoruz, israf yapmıyoruz, diğer kulları küçümsemiyoruz. Bunlar da Müslümanlığın değerleridir. Konu zaten yargıya taşındı. Biz de takipçisi olacağız. Bu konunun daha fazla konuşulmasına gerek yok. İletişim kazası vardır, arkadaşımız da kamu kurallarına uygun davranmaya çalışmıştır”

 
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
 
Konak Meclisi'nde Başkan Mutlu'dan sığınmaevi açıklaması, doğalgaz müjdesi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Suat karakas 9 Mayıs 2024 Perşembe 08:51

Bizde müslümanız diyorsun baskan kimsenin hakkını yemiyorum ya belediye çalışanları maaşları vermiyorsun insanlar aç

Yorumu oyla      0      0  
Müjü 8 Mayıs 2024 Çarşamba 18:41

Sayın başkanım nikah meselesi böyle sizin dediginiz gibi kamu kurumlariydi habersizdi meselesi değil dini deger ve yargıların aşağılanması meselesi.Müslüman kişinin her hali duadır ama siz göreviniz başında dua edemezsiniz sonuçta kamu kuruluşunda dua edilmez oralar laik yerlerdir.

Yorumu oyla      0      0  
clanti-chpkk 8 Mayıs 2024 Çarşamba 18:18

kıskançlık mı :D 47 sene boyunca bir belediye seçiminde %3 farkla mı sizi kıskanacak akpliler :D savunma sanayii uçuşta, bölgesel güç Türkiye olmuş, 90 senedir ilk kez bağımsızlık naraları atıyoruz, enerji yani yeraltı zenginliklerinizin çıkarılması ortada iken chpkk''yı mı kıskanacak akpliler :D bir çoban ile benim oyum bir mi diyen chpli güruhun yıllardır iktidar olamamasını kıskanıyorlar öyle mi :D

Yorumu oyla      0      0  
Ali Aykin 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:18

Belediye once kendi ayıbini ortsün, Ruhsatsiz Alexx bar ve Karga bar Yalı cad.no .180 -A. Ve. 180 -B Hâlâ mühurlenmedi...kimler neler Gotürüyor belediyede..mahkeme kararını bile 5 aydır uygulamıyor

Yorumu oyla      0      0  
Hüseyin ŞİMŞEK 7 Mayıs 2024 Salı 19:40

Sayın Başkanıma öncelikle görevinde başarılar diliyorum. Başarılı bir dönem geçireceğinden hiç şüphem yok. Nikah ile ilgili düşüncelerine de katılıyorum, sadece haber olarak ta yanlış geçmiş olabilir. "diğer kulları küçümsemiyoruz" ifadesi kamu yönetimi açısından uygun olmamış. Kamu yönetiminde "kul" ifadesi kullanılmaz, "farklı İnanan Vatandaş" cümlesi daha uygun olurdu diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de 17. Yarımada Spor Oyunları şöleni
Çeşme’nin ev sahipliğindeki 17. Yarımada Spor Oyunları, 6 Mayıs Pazartesi ...
İzmir trafiğine nefes aldıracak dev projede son viraj!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca ile Bornova’yı ...
Menemen'de onbinleri buluşturacak festival
Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 14’üncü kez gerçekleştirilecek ...
 
Çınarlar çaldı, Başkan Işık söyledi!
Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen Türkü Dinletisi’ne katılan ...
Başkan Sengel’den aidiyet vurgusu: İşçiyi işçinin önüne yem ettirmem
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın ...
İzmir-İtalya iş birliği için Tugay'dan hamle!
İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi’yi misafir eden İzmir Büyükşehir ...
 
Torbalı'da yeni nesil belediyecilik: Halk buluşmaları start aldı!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir,  'Esas makamımız mahallelerimizdir' ...
Karşıyaka’da anneler için pazar
Yıl boyunca toplumsal değer taşıyan özel günleri tematik etkinlikler ile ...
Başkan Eşki sözünü tuttu: Bornova'da ilk TİS imzası!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki seçimden önce söz verdiği gibi ilk ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri