POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye - Hollanda maçının hakemi belli oldu
Türkiye - Hollanda maçının hakemi belli oldu
Mahalleliyle tartıştı: 18 binayı yolsuz bıraktı
Mahalleliyle tartıştı: 18 binayı yolsuz bıraktı
Baba dehşeti... Oğlunu pompalı tüfekle öldürdü!
Baba dehşeti... Oğlunu pompalı tüfekle öldürdü!
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
2 Temmuz 2024 Salı - 10:37

Barselona kruvaziyer istemiyor, rota İzmir!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Limanı'na, yılın ilk yarısında, 21 gemi ile 41 bin 800 yolcu, Kuşadası'na 193 gemi ile 248 bin 712 kişi, Ulusoy Çeşme Limanı'na 37 gemi ile 7 bin 392 yolcu geldiğini belirtip, "Kruvaziyer gemileriyle ülkemize gelen yolcu sayısı geçen yıl 1.5 milyon olmuştu. Bu yıl 2 milyon hedefini çok rahat yakalayacağımıza inanıyoruz" dedi.

Barselona kruvaziyer istemiyor, rota İzmir!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi haziran ayı olağan meclis toplantısı DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Argun Gündüç idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın denizlerimizde egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olduğunu söyledi. 1 Temmuz'un daha etkin kutlanması gerektiğini söyleyen Öztürk, denizciliğin daha fazla değeri hak ettiğini kaydetti.

'TÜRK SAHİPLİ GEMİ FİLOSU SON 2 YILDA YÜZDE 50'EN FAZLA BÜYÜDÜ'

Türk sahipli ve Türk bayraklı gemi filosunun büyümeye devam ettiğini dile getiren Öztürk, "Türk sahipli gemi filosu son 2 yılda yüzde 50'en fazla büyüdü. Dünyada ilk 10 ülke arasında yer alma hedefine doğru ilerliyoruz. Limanlarımızda ilk beş ayda 5,6 milyon TEU konteyner, 225 milyon ton yük elleçlendi. İzmir ve Ege Bölgemiz, ülkemizin en önemli lojistik merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. 220 limanla doğrudan bağlantısı olan limanlarımızda ocak-mayıs döneminde 993 bin TEU konteyner, 41 milyon ton yük elleçlendi. Limanlarımızın yapıcı rekabet içinde verimli şekilde çalışması, liman-demiryolu-sanayi bölgesi entegrasyonu, Kuzey Ege Çandarlı Liman Projesi ve geçtiğimiz haftada planları askıya çıkan Kemalpaşa Lojistik Merkezi sayesinde bölgemiz denizciliğinin daha ileriye gideceğine inanıyoruz. Oda olarak biz de 'Denizci Millet Denizci Ülke' hedefimiz doğrultusunda canla başla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

'YUNAN ADALARI'NA GİDEN YOLCU SAYISI 100 BİNE ULAŞTI'

Kapıda vize uygulamasının da etkisiyle Yunan adaları seyahatlerinin oldukça revaçta olduğuna dikkati çeken Öztürk, "28 Haziran itibariyle İZDENİZ 24 gemi ile Midilli'ye 2 bin 544 yolcu taşıdı. Çeşme-Sakız hattında çalışan feribotların taşıdığı yolcu sayısı 61 bin 717 oldu. Kuşadası'ndan Samos'a ve geçtiğimiz günlerde başlayan Patmos'a ilk 6 ayda 32 bin 63 yolcu taşındı. Sadece Şubemizin sorumluluk sahasındaki limanlardan Yunan Adaları'na giden yolcu sayısı 100 bine ulaştı" diye konuştu.

'KRUVAZİYERDE ŞANSIMIZ YAVER GİDİYOR'

Kruvaziyer turizminde sürekli bir yükseliş ivmesini yaşandığını aktaran Öztürk, "İzmir Limanı'na 21 gemi ile 41 bin 800 yolcu geldi. Ayrıca 1618 yolcu İzmir'den kruvaziyer gemilerine biniş yaptı" dedi. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün aldığımız bilgiye göre, 1 Yunan limanına gidecek kruvaziyer rotadan çıkıp Marmaris'e geldi. Santorini iptal, yerine Marmaris. Kruvaziyer turizmi değişik bir noktaya gitmeye başladı. Avrupa'da birçok liman kruvaziyer istemiyor. Barselona, Amsterdam, Yunan adaları. Bunun nedeni fazla turistin gelmesinin karbon emisyonlarının artıyor olması, çok fazla turistin lokal insanları rahatsız eder noktaya gelmesi. Özellikle Barselona ve Venedik'te kruvaziyer gemi sayıları azalıyor. Bu hatlarda o bölgelere yakın yeni destinasyonlar oluşmaya başladı. Barselona'ya daha az gemi gideceği için yakın coğrafya alternatif oluşturmaya çalışılıyor. Bunun bize kesinlikle avantajı olur. Kruvaziyerde şansımız yaver gidiyor. Nereden baktığınıza bağlı, iyi para harcayan turist ülke menfaatine. Barselona'nın, Venedik'in yaptığı şımarıklık gibi gelmiyor değil" ifadelerinde bulundu.

Öztürk, "Yılın ilk yarısında Kuşadası'na gelen gemi sayısı 193, yolcu sayısı 248 bin 712 oldu. Ulusoy Çeşme Limanı'na 37 kruvaziyer gemi ile 7 bin 392 yolcu geldi. Sorumluluk sahamızdaki kruvaziyer limanlarına toplam 251 gemi ile 300 bine yakın turist geldi. Kruvaziyer gemileriyle ülkemize gelen yolcu sayısı geçen yıl 1.5 milyon olmuştu. Bu yıl 2 milyon hedefini çok rahat yakalayacağımıza inanıyoruz" dedi.(DHA)

 
Bornova'da 120 milyonluk yatırım hamlesi
 
Başkan Türkmen: Tüm harcamaları kendi cebimden yapıyorum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli ve memurun gözü enflasyonda!
Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Haziran ayı enflasyonuna çevrildi. ...
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
Otogaz grubuna 1,76 TL fiyat artışı meydana geldi.
Bakan Şimşek: Türkiye'de asgari ücret düşük değil
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündeme dair açıklamalarda bulundu.
 
İzmir'de aşırı sıcaklar meyve ağaçlarını kuruttu!
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir Şube Başkanı ve Ege Üniversitesi ...
Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulaması sona erdi!
Kira artışında yüzde 25'lik sınır bugün sona eriyor. Yeni dönemde kira ...
Yarın başlıyor: Temassız ödemede yeni dönem
Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılacak temassız ödemelerde şifresiz ...
 
Kira zammında yeniden TÜFE dönemi
Konut kiracılarını korumak için 2 yıldır yüksek enflasyon döneminde uygulanan ...
İzmir'e havadan-denizden turist akını!
İzmir'i 2024 yılının ocak-mayıs dönemimde hava ve deniz yoluyla gelerek ...
Çeşme’deki beachte bir günün maliyeti 6 bin 350 TL!
Çeşme’de bulunan ünlü bir beach clubta bir günde yaptığı harcamaları paylaşan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri