Yeni normalleşme sürecinin başlaması sebebiyle Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kent ekonomisinde rol oynayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve turizm sektörünün önde gelenleri ile bir araya geldi.
Başkan Sengel toplantıda, Efes Selçuk’ta faaliyet gösteren turistik ve ticari işletmelerin Sağlık Bakanlığı genelgelerinde yer alan kriterlerin yanında SELLUKA Sertifikasyon Sistemi’ne çerçevesinde faaliyetlerini düzenleyerek; Efes Selçuk’ta hijyeni esas alan bir güven ortamı oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.
Koronavirüs ile yaşanan sürecin kent ekonomisi ve turizm açısından değerlendirildiği toplantının açılışında katılımcılara, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan SELLUKA Sertifikasyon Sistemi’ne dahil olmak için gerekli ön koşullar, ön koşulu sağlayan işletmeler için denetim kriterleri ve faaliyetlerine yeni başlayan işletmelerin uyması gereken kuralları içeren kitapçıklar dağıtıldı.
1 Haziran itibariyle çıkan genelgeler gereğince işletme faaliyetine geri dönen esnaf temsilcilerine yönelik düzenlenen toplantıya Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ziraat Odası, Efes Turistik Eşya Üreticileri Satıcıları Derneği, Otel Pansiyon ve Turistik Eşya Satıcıları Esnaf Odası, PATÜYAB, Selçuk Efes Küçük Oteller Derneği, Şoförler Odası gibi sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarından temsilciler katıldı.
SELLUKA İLE HİJYEN ÜZERİNDEN MARKALAŞMA SÜRECİ BAŞLAYACAK
İşletmeler için Sağlık Bakanlığı Genelgeleri ve SELLUKA kriterleri olmak üzere iki ayrı denetim mekanizmasının hayata geçtiğinin altını çizen Başkan Sengel; “Efesli Doktorlarımız Soranos ve Rufus’tan bu yana sağlığınız ve hijyeniniz için çalışıyoruz” dedik. Efes Selçuk Hijyeniktir” diye bir çıkış yapmak istiyoruz. Bu çıkışın altının dolması için, güven oluşturmamız için Sağlık Bakanlığı’nın çıkardığı genelgelerin yanı sıra SELLUKA dediğimiz belgelendirme sistemi üzerine çalışacağız” dedi.
3 TON MAMA DAĞITILDI, BİNLERCE NOKTA DEZENKEFTE EDİLDİ
Efes Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık Müdürü Gonca Erdem koronavirüs ile mücadele sürecinde neler yapıldığına dair bir sunum yaptı. Erdem yaptığı sunumda “ Çözüm Masası’nın kurulması, kent içerisinde yapılan dezenfeksiyon çalışmaları, Efes Selçuk Halk Pazarı, sokağa çıkma yasağı süresince ve diğer zamanlarda 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması, sosyal yardımlar, sağlık çalışanlarına verilen destek, sağlık kuruluşlarının ilaçlanması, sokak hayvanların için 30 noktada 3 ton mama dağıtıldığı bilgisini verdi. Erdem ayrıca SELLUKA Sertifikasyon Sistemi’nin hijyen ve güvenilirlik kriterlerinin yanı sıra işletmelere ve Efes Selçuk’a tanıtım açısından da katkı sağlayacağının altını çizdi. Toplantı katılımcıların yaşanan süreçle ilgili görüş ve önerilerini sunmasının ardından son buldu.