POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
4 Mayıs 2024 Cumartesi - 16:08

Duman’dan ‘cezaevi alanı’ ve 'dönüşüm' mesajları, ‘lokanta’ müjdesi!

Buca Belediye Başkanı Duman, katıldığı canlı yayında, ‘cezaevi alanı’ ve ‘dönüşüm’ konusunda mesaj verdi, trafik noktasında çözüm önerisini dile getirdi, Buca Belediye Lokantası için ise pazartesi gününden itibaren herkese 4 çeşit yemeğin 45 TL olacağını müjdeledi.

Duman’dan ‘cezaevi alanı’ ve  dönüşüm  mesajları, ‘lokanta’ müjdesi!

GERÇEKİZMİR - Buca Belediye Başkanı CHP'li Görkem Duman, TELE 1’de katıldığı canlı yayında önemli mesajlar verdi.

KADRO AÇIKLAMASI: GENEL BAŞKANIMIZIN GENÇLİK AŞISININ BÜROKRASİDE SÜRMESİNİ İSTEDİM
Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği kadro operasyonu hakkında bilgilendirme yapan Duman, “ Kadın müdür sayımız yüksek. 18 müdürlüğümüzü kadın arkadaşlara emanet ettik. Genç müdürlerimiz de fazla. Genel Başkanımız Özgür Özel beni 35 yaşında Buca’ya aday gösterdi. Ben de bu gençlik aşısını bürokraside sürmesini istedim. Sadece kadın ve genç kriteri değil . Disiplinli, liyakatli isimler. Genç ve kadın arkadaşlarımızla tecrübeli isimlerle güzel kadro oluşturduk" dedi.



CEZAEVİ ALANI İÇİN ‘YEŞİL’ MESAJ VE KÜLTÜR MERKEZİ VAADİ
Buca cezaevi alanı özelinde düşüncesini paylaşan Duman, alanın yeşil alan olarak kalmasını istediğini ve alanda bir Atatürk Kültür Merkezi yapmak gibi bir amacının olduğunu söyledi. Duman, “ Cezaevi alanı Buca için kıymetli. Geçtiğimiz dönem il başkan yardımcısıyken oranın yeşil alan olması için çalışmalar yapmıştık. Orası için öneri projem var. Hasanağa Bahçesi ilçe için nasıl yeşil alan mirasıyken cezaevi alanı da yeşil alan olarak gelecek nesillere miras olmalı. Kamuoyu oluşturup merkezi iktidarla işbirliği yapıp yeşil alan kazandırabiliriz. Buca üniversite kenti. Orası büyük bir alan... Yeşil alan yanında Karşıyaka’daki Suat Taşer gibi bir amfitiyatro tesisi de yapılabilir. Amacım Atatürk Kültür Merkezi yapmak” dedi.

DÖNÜŞÜM MESAJI: DÜZENLEME SAHASINDA YAPACAĞIZ
Kentsel dönüşüm özelinde önemli mesajlar veren Duman, “ Buca’da riskli yapı stoğu yüksek. Kentsel dönüşüm parsel bazında yapılıyor. Biz parsel bazında ya da ada bazında değil oluşturulacak düzenleme sahasında yapacağız. Parsel bazında yapıldığında ihtiyaçlar 5 katına çıkıyor. Düzenleme sahasında ihtiyaçlarda karşılanmış olacak. Buca’yı dirençli bir kent haline getireceğiz. Bin konutluk bir imza toplamaya başladık” ifadelerini kullandı. 

5 NOKTA İÇİN ‘TEK YÖN AKS’ ÇÖZÜMÜ
İlçe trafiğini çözmek için yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Duman,  “Seçimden 8-9 ay önce trafiğin sıkışık olduğu 5 noktada drone uçurduk. Hangi saate kaç araç nasıl vakit kaybediyor. Hesapladık. 5 noktadaki envanteri oluşturduk. Sayısal verileri aldık. Buradan yol geçirtemiyoruz. Tarihi yapılar. Var battı çıktı yapılamıyor. Animasyona döktük. Tek yön aksıyla… Araçları o aksta yürüttük yüzde 40’lık bir çözüm sağladık. Buca metrosu da tamamlanınca trafiğin yüzde yüzü çözülmüş olacak” dedi.

"EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDA OLACAĞIM"
İşçi maaşlarının ödemesinde sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağıyla ilgili soruya yanıt veren Duman, “ Geçtiğimiz dönemlerde maaşların geç yatırıldığı oldu. Adayken daha ben sıkıntıların çözülmesi için adımlar atmıştım. Elimizdeki mali tabloya göre zamanında ödeyeceğiz. Ufak tefek aksaklıklar oldu. Aştık. Ülkedeki ekonomik krizde emekçi arkadaşlarımızın maaşlarını enflasyona ezdirmeyeceğim. Hep yanlarında olacağım. Emeğin ve emekçinin yanında olacağım” dedi.

LOKANTA İÇİN MÜJDE
Duman, öğrencilere ve dar gelirlilere can suyu olan Buca Belediye Lokantası’nda pazartesi gününden itibaren herkese 4 çeşit yemeğin 45 TL olacağını müjdeledi. 

"ASFALT TESİSİ AKTİF HALE GELECEK"
Geçtiğimiz dönem kurulan ancak faaliyette olmayan asfalt tesisi ile ilgili Duman şunları söyledi; Asfalt tesisi kurulmuş ama elden geçirilmesi gereken noktalar var. Tamamlayacağız. Yol problemlerimizi kendi kendimize çözebilmek adına çok önemli İlçe belediyesinin asfalt tesisi kurması önemli. Asfalt üretimini kendimizi üretip karşılamak istiyoruz. 3 ay gibi bir öngörü süresi var faaliyete girmesi için. Daha erkene çekebiliriz. 

"İKTİDAR YOLUNDA BAŞKANLARA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR"
Partisi CHP’nin ilk genel seçimde iktidara geleceğini iddia eden Duman, “Böyle bir dönemde belediye başkanı olmak onur ve şans. İktidara gideceğimize inanıyorum. Bu yolda hizmet vermek benim motivasyonumu daha da arttırıyor.  İktidar yolunda belediye başkanlarına çok iş düşüyor. Genel Başkanımız kadın ve gençlerin sayısını arttırması iktidara doğru şekilde gittiğimizin de göstergesi" dedi.
 

 
AK Parti İzmir'in acı günü: Karı-koca kazada hayatını kaybetti!
 
Taşkınlara karşı dirençli Buca için dev adım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de kritik pozisyonda görevden alma kararı!
Büyükşehir’de 2020’den beri şirketler koordinatörü ve İZTARIM yönetim ...
Konak'ta kaldırım işgaline son!
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işgaliye ve ruhsat denetimine ilçenin ...
'Çekirdekten Ormana' alkışlarla veda etti
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan “Çekirdekten Ormana” ...
 
Bornova’da sıradışı sergi
Sanat dostu Bornova Belediyesi, özel bir sergiye ev sahipliği yapmaya ...
Yaralı kediye hayat oldu, çağrı yaptı
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, eski Smyrna Höyüğü’nü ziyareti sırasında ...
2 ilçede içme suyu sorununa son verecek hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarıyla birlikte ...
 
Kiraz’da ‘işçi kıyımı’ iddialarına Başkan Coşkun’dan yanıt!
Kiraz Belediye Başkanı Coşkun, 300 işçinin işten çıkarıldığına dair belediyede ...
Karabağlar Hıdırellez Şenliği ile baharı selamlayacak
Baharın, bolluğu ve bereketin müjdecisi olarak kabul edilerek her sene ...
Bergama Meclisi'nde 2 önemli karar
Bergama Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı. Mecliste Kent ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri