POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
29 Eylül 2017 Cuma - 13:55

ESİAD Özgür Demirtaş’ı ağırladı

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın konuk konuşmacı olduğu 'Dünya ve Türkiye Ekonomisi' başlıklı toplantı yaptı.

ESİAD Özgür Demirtaş’ı ağırladı

Swissotel Büyük Efes İzmir'deki toplantının açılış konuşmasını yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, Orta Vadeli Program’da bahsedilen katma değerli ve sürdürülebilir üretim ekonomisine ulaşabilmek için alınacak tedbirlerin, hayata geçirilecek yasaların, hızla ve samimiyetle ele alınmasının, sanayicinin yeni yatırım için eksik olan şevk ve arzusunun, ortak hedeflere olan güveninin yeniden tesis edilmesinin büyük önem arz ettiğine dikkat çekti. Yeni Orta Vadeli Program ile gündeme gelen, Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal tarafından açıklanan, bir dizi vergi artışına da değinen Sivri, "Vergilerdeki artışın, yerli ve yabancı yatırım iştahı ile tüketimi olumsuz etkilememesi, kayıt dışı işletme ve işlemlere gerekçe olmamasıgerektiğine inanıyoruz. Vergilendirme sisteminde ekonomik canlılığı destekleyerek arttıracak düzenlemelere ihtiyacımız var" dedi.

TEKNOLOJİ VE EĞİTİM VURGUSU

Katma değerli üretim için özellikle yüksek teknolojiye ve eğitime yatırım yapılması gerektiğini belirten Sivri, "Özellikle teknoloji sanayi bölgelerinin kurulması konusunda bir kararlılık görmek istiyoruz. Teknoloji sanayi bölgelerinin geliştirilmesi, bu konuda kaynakların yönlendirilmesi, özellikle, büyümenin üretime dönük yatırım kalemlerine ve cari açık üzerinde etkili olacakyatırımlara ev sahipliği yapacak sanayinin geliştirilmesine başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye’nin ihtiyacı var" diye konuştu.

Üniversitelerin yanı sıra araştırma enstitülerinin oluşturulmasına, beyin göçünün tersine çevrilerek ihtisaslaşmış araştırmaya katkı verecek derinlikte yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğu belirten Sivri, "Akademik niteliğin geliştirilmesi, bazı üniversitelerin araştırma üniversitesi olarak kabul edilmesi ile beraber ve belirli alanlarda ihtisaslaşması, yüksek okul ve meslek yüksek okullarının yetkinliklerinin artırılması gerekiyor. Teknoloji ve inovasyonu hayatımızın bir parçası haline getirmenin tek yolu budur" diye konuştu.

Sivri, kamu maliyesindeki sıkılaştırma politikalarıyla elde edilecek kaynakların bir kısmını bu kapsamda araştırma üniversitelerinin kapasite ve yetkinliklerinin arttırılması ile araştırma-geliştirmeve teknolojik donanım yatırımları için kullanılabileceğini söyledi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME MESAJI

Sivri’nin ardından konuşan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye’nin büyüme rakamlarını değerlendirerek, "Birinci çeyrekte yüzde 5, ikinci çeyrekte yüzde 5.1 ile güçlü bir büyüme geldi. Üçüncü çeyrekte ben yine çok güçlü bir büyüme rakamı bekliyorum. Büyümenin ne kadar olduğu önemli ama sürdürülebilirlik de önemli. Bizim sürdürülebilir büyümeye geçmemiz gerekiyor. Büyüme rakamları güzel fakat bunu sürdürülebilir hale getirmemiz için bambaşka şeylere ihtiyaç var. Kısa vadede büyüme devlet teşvikiyle, iş adamlarının çevikliğiyle, farklı ihracat pazarlarına girilmesiyle başarılabilir. Fakat uzun vadeli büyümeyi başarmanın tek yolu üst düzey eğitim, üst düzey beyin ve şeffaf bir ekonomidir. Büyüme devletin agresif teşvikleri ile geliyorsa, vergi artışları şeklinde bizlere dönebilir" dedi.

 
Aile avukatı: Emrah Serbes yazdığı senaryoya göre teslim oldu!
 
'Pınarkent' krizi: Tanrıkulu'ndan Atila'ya sert çıkış, Sarıküse'den yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuar İzmir'de bir ilk: Pretexpo!
İZFAŞ, fuarlarına bir yenisini daha ekledi. 17-20 Ekim 2017 tarihinde ...
'Beyaz altın'ın kaderi İzmir'de çizilecek!
'Beyaz altın' olarak nitelendirilen Türkiye’nin ihracatında lokomotif ...
İzmir'de KOBİ'lere 'gel' çağrısı!
KOSGEB güney ve kuzey müdürlükleri "El ele başvurun KOBİ-GEL'e" sloganıyla ...
 
EPDK açıkladı: Elektriğe zam yapılacak mı?
EPDK, elektrik fiyatlarına yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını açıkladı.
EGOD Başkanı Akkalay'dan MTV zammı tepkisi
2018- 2020 yıllarını kapsayan 3 yıllık Orta Vadeli Programı kapsamında ...
''Türkiye'yi Siyah Liste'ye düşürmek istiyorlar''
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, “Türk gemilerinin ...
 
İzmir Tokyo'da görücüye çıktı!
İzmir'in turizm ve yatırım olanakları, Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilen ...
İTO'nun eski binasındaki son oturumda Irak mesajı!
Meclis Toplantısı’nda Irak’taki referandumu değerlendiren Yönetim Kurulu ...
Bakan açıkladı: MTV'ye yüzde 40 zam
Maliye Bakanı Ağbal, binek otomobilden alınan motorlu taşıtlar vergisinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri