POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
11 Mayıs 2024 Cumartesi - 17:18

Elveda 1. Lig, merhaba Süper Lig!

Trendyol 1. Lig’den Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Göztepe, 34. ve son hafta maçında Bodrum FK’yı, Gürsel Aksel Stadı’nda konuk etti. Göztepeli taraftarlar takımlarına büyük destek verdiği maçta konuk Bodrum Futbol Kulübü 22. dakikada penaltıdan attığı gol ile öne geçerken 90. dakikada Göztepe Atınç Nukan ile skoru eşitledi. Maç 1-1 sona erdi. Göztepe skora bakmaksızın Süper Lig'e yükseldi.

Elveda 1. Lig, merhaba Süper Lig!

1'inci Lig'de 2 sezon mücadele ettikten sonra Süper Lig'e dönen Göztepe, ligde 34'üncü ve son hafta maçında Bodrum FK'yi Gürsel Aksel Stadı'nda ağırladı. Müsabakadan önce Göztepe Kulübü Başkanı Rasmus Ankersen'in katılımıyla eski kulüp başkanı Mehmet Sepil'e onursal başkanlık unvanı için tören düzenlendi.

Ankersen, Sepil'e üzerinde Mehmet Sepil'in isminin olduğu ve "onursal başkan" yazılı Göztepe forması hediye etti. Ankersen ve Sepil daha sonra taraftarları selamladı. Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de izledi.

LEVENT YÜKSEL EKRANDAN MESAJ YAYINLADI

Karşılaşma öncesi Göztepe tribünlerinin simgesi haline gelen "Med cezir" şarkısını seslendiren Levent Yüksel'in video mesajı yayınlandı. Ankara'daki konseri nedeniyle İzmir'e gelemeyen Levent Yüksel, taraftarlara kulübün kuruluş yıl dönümü 14 Haziran'da birlikte olacaklarını söyledi.

Öte yandan sahaya "Göztepe'ye Süper Lig'de başarılar dileriz" yazılı pankartla çıkan Bodrum FK'li futbolcular sarı-kırmızılı futbolcuları alkışladı.

MEHMET SEPİL: ONURSAL BAŞKAN OLMAK BÜYÜK BİR GURUR

Göztepe Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Sepil, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatımın en mutlu anlarından birinin yaşadığını belirterek, "Başka söyleyecek bir şey yok. Göztepe'de onursal başkan olmak büyük bir hayal ve o gerçekleşti. İnşallah hep birlikte daha güzel günler göreceğiz" dedi.

"HAYALLERİMİ BİLSENİZ UYUMAZSINIZ"

Süper Lig'e çıkmalarını da değerlendiren Sepil, "Büyük bir emek var ama bu sefer sağlam geldik. Geçmiş yılların tecrübesi ve kulübün yeni yapılanmasıyla Süper Lig'e döndük. Benim meşhur bir lafım vardı 'Hayallerimizi bilseniz, geceleri uyuyamazsınız.' demiştim. Şu anda da aynı şeyi düşünüyorum" diye konuştu.

Öte yandan Göztepe sezonun son maçına Süper Lig'de giyeceği formalarıyla çıktı. Göztepeli futbolseverler ise Gürsel Aksel Stadı'nı tamamen doldurdu. Kapalı gişe oynayan Gürsel Aksel Stadı'nda futbolseverler bayrak, flama ve pankartlarla adeta tribün şov yaptı.

ÜNLÜ OYUNCU STATTA

Öte yandan ünlü Göztepe taraftarı oyuncu Rıza Kocaoğlu statta yer aldı. 

Ligin son maçında Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Göztepe Bodrum karşısında 22. dakikada penaltıdan yediği gol ile 1-0 geriye düşerken 90'da Atınç Nukan'ın golü ile skoru eşitledi. Maç 1-1 sona erdi. Göztepe Süper Lig'e yükseldi.

STAT: Gürsel Aksel

HAKEMLER: Murat Erdoğan, Murat Şener, Mert Bulut

GÖZTEPE: Arda - Ogün (Dk. 46 Yalçın), Taha, Atınç, Heliton, Fıratcan (Dk. 66 Ümit), Dennis, Ahmed (Dk. 66 Doğan), Lundqvist (Dk. 46 Mamah), Kubilay (Dk. 46 Messaoudi), Romulo

BODRUM FK: Sousa - Üzeyir, Süleyman (Dk. 59 Celustka), Ali, Cenk, Mohammed, Ahmet, Samet, Burak (Dk. 68 Celal), Kenan (Dk. 86 Brazao), Gökdeniz (Dk. 86 Imeri)

GOLLER: Dk. 22 (P) Kenan (Bodrum FK), Dk. 90 Atınç (Göztepe)

SARI KARTLAR: Atınç (Göztepe), Samet, Gökdeniz, Celal, Sousa (Bodrum FK)

1'inci Lig'de Süper Lig'e yükselmeyi haftalar önce garantileyen Göztepe, play-off'a kalan Bodrum Futbol Kulübü ile evinde 1-1 berabere kaldı. Konuk yeşil-beyazlılar 22'nci dakikada Kenan'ın penaltıdan attığı golle Gürsel Aksel Stadı'nda 1-0 öne geçti. Göztepe 90'ıncı dakikada Atınç ile beraberliği yakaladı: 1-1. İzmir'e 3'üncülük umuduyla gelen Bodrum FK, rakibi Sakaryaspor'un da deplasmanda Kocaelispor'u yenmesinin ardından normal sezonu 3'üncü bitiremedi ve 4'üncü basamakta maratonu noktaladı. Sezonda 57 puan toplayan Bodrum FK, play-off çeyrek finalinde 7'nci sıradaki Boluspor ile eşleşti. Ege ekibi ev sahibi avantajı konumunda sahaya çıkacak. Göztepe ise ligi 69 puanla 2'nci sırada bitirdi. Göztepe 2024-2025 sezonunda Süper Lig'de boy gösterecek.

22’nci dakika Bodrumspor öne geçti. Ceza sahası içinde Dennis’in Kenan’a müdahalesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Kenan takımını öne geçirdi.

35’inci dakika Göztepe gole yaklaştı. Lundqvist’in ortasında iyi yükselen Heliton kafayı vurdu, top az farkla auta çıktı.

56’ncı dakikada savunmadan seken topu önünde bulan Burak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleci Arda parmaklarının ucuyla topu çeldi.

90'ıncı dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Yalçın'ın sol kanattan kullandığı kornerde seken topa Atınç dokundu, maça denge geldi: 1-1.

Müsabaka berabere sonuçlandı.

(AA, DHA, Haber Merkezi)

 
7 yıllık sır perdesi aralandı: Aile meclisi kararıyla infaz!
 
Ali Koç bir kez daha aday, Sadettin Saran çekildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da adaylık bilmecesi!
İzmir'in en köklü temsilcisi Karşıyaka Spor Kulübü'nde olağan kongrenin ...
Süper Lig'in şifresi: Bilader bu adam başka, bir kere komünist!
Duvar Gazetesi yazarı Kavel Alpaslan Göztepe'nin 1.Lig'den Süper Lig'e ...
Altay acıların sezonunu 10 puanla tamamladı!
1'inci Lig'de haftalar önce küme düşmesi kesinleşen Altay, 2023-2024 sezonunu 1 puan alarak bitirdi.
 
Babasıyla hayalini kurduğu forma ile ilk maç!
İzmir’deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin‘in oğlu ...
Basketbola yeni yabancı kuralı ve play-in formatı!
Basketbolda gerçekleştirilen Lig Kurulu toplantısında flaş kararlar alındı. ...
Ve Mbappe ayrılık kararını resmen açıkladı
Kylian Mbappe, Paris Saint Germain'den sezon sonunda ayrılacağını açıkladı. ...
 
Ali Koç ve Saadettin Saran bir araya geliyor!
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bilecik, Ali Koç'un Olağan Seçimli ...
Ankersen Göztepe'nin transfer rotasını açıkladı
Göztepe Başkanı Rasmus Ankersen, "2 yılı tamamladık, temelleri oturttuk. ...
İzmir'in play-off kabusu: Göztepe tamam gerisi hüsran!
Futbolda Göztepe'nin 1'inci Lig'den direkt Süper Lig'e çıktığı bu sezon ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri