POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe Alanyaspor'u 3 golle geçti
Fenerbahçe Alanyaspor'u 3 golle geçti
Avrupa Ligi'nde rakipler belli oldu!
Avrupa Ligi'nde rakipler belli oldu!
Özel'den Ali Yerlikaya'ya protokol çıkışı!
Özel'den Ali Yerlikaya'ya protokol çıkışı!
Devlet erkanından Anıtkabir ziyareti
Devlet erkanından Anıtkabir ziyareti
19 Temmuz 2024 Cuma - 07:54

Elektrik akımı faciası soruşturması: 27 şüpheliden 14'ü tutuklandı

İzmir'de, sağanak yağış sırasında su birikintisinden geçmeye çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Diğer şüphelilerden 7'si hakkında ev hapsi verilirken, 6 şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi.

Elektrik akımı faciası soruşturması: 27 şüpheliden 14 ü tutuklandı

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Bilirkişi ön raporu çerçevesinde sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan İZSU Genel Müdürlüğü ve Gdz Elektrik çalışanı 27 şüphelinin emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin ailelerinden oluşan bir grup, sevk işlemi sırasında Asayiş Şube Müdürlüğü binası önünde toplanarak alkışlarla "adalet istiyoruz" sloganı attı.

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin de yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

27 ŞÜPHELİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

İzmir'de, sağanak yağış sırasında su birikintisinden geçmeye çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınıp, adliyeye çıkarılan 27 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu arada belge, beyan ve delillerin değerlendirilmesi sonucu 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

14 TUTUKLAMA KARARI!

İzmir'de, sağanak yağış sırasında su birikintisinden geçmeye çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Diğer şüphelilerden 7'si hakkında ev hapsi verilirken, 6 şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi.

Tutuklananlar arasında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış K. ve GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi Ali S.’nin de olduğu öğrenildi.

OLAY

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Deniz ve Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

YENİ BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ

İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi, bir grup avukatın talebi üzerine Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken akıma kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin sorumlu kurumların tespiti amacıyla olay yerinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptı.

İzmir'de bir grup avukat, olaya ilişkin sorumlu kurumların tespiti amacıyla sulh hukuk mahkemesine keşif ve bilirkişi incelemesi talebiyle başvuru yaptı.

Mahkemenin inceleme yapılması kararının ardından sabah saatlerinde olay yerine gelen hakim, elektrik mühendisi ve avukatlar, olay yerindeki mazgallarda keşif ve bilirkişi incelemesi gerçekleştirdi.

Başvuruyu yapan avukatlardan Murat Fatih Ülkü, AA muhabirine yaptığı açıklamada Alsancak'ın göbeğinde korkunç bir olayın yaşandığını, olayın toplumda büyük bir infial yarattığını söyledi.

Sorumluların ortaya çıkmasını istediklerini dile getiren Ülkü, savcılığın olayda kişisel sorumluluğu olanların tespiti açısından soruşturma yürüttüğünü, kendilerinin de kurumsal sorumluların tespiti için uğraştıklarını söyledi.

- "Aksayan yer neresi ortaya çıksın"

Sorunun tüm İzmir'i ilgilendirdiğini ifade eden Ülkü, şunları kaydetti:

"Bu olaydaki hata, ihmal ve denetim eksikliğinden sorumlu olan kimler? Bu sorun bu bölgede daha geniş bir alana denk geliyor mu? İzolasyon hatası mı kabloların yeterli derinlikte olmamasından mı kaynaklı? Sorumlu kurumlar kimler ve bu sorun nasıl giderilebilir? Giderilmesinin maliyeti ne? İki yurttaşımızı ne kadar bir maliyetten kaçınıldığı için nasıl bir ihmalle kaybettik? Kurumsal bazda ortaya çıksın. Bu kurumların yapması gerekenler ortaya çıkınca her şeyden önce bu kurumlara başvurulup bunların giderilmesi istenecek. Kurumlar arası organizasyon eksikliği mi bir kurumun sorumluluğu mu ortaya çıksın. Aksayan yer neresi ortaya çıksın."

Bilirkişinin savcılık dosyasındaki zeminle ilgili tespitlerin yeterli olup olmadığına bakacağını, yeterli görülmemesi halinde mahkemeden olay yerinin tekrar kazılmasını talep edebileceğini bildiren Ülkü, "Temelde kurumsal sorumluluk kimin Gdz'nin mi, İZSU'nun mu, organizasyon eksikliği mi bunun tespiti için uğraşıyoruz." diye konuştu.

(DHA-AA)

İzmir elektrik faciası, İzmir elektrik kaçağı
 
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 6 gözaltı
 
Sendikadan Büyükşehir’in yeni teklifine ret: TİS krizinde yine çözüm yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 6 gözaltı
İzmir merkezli 3 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı.
13 ilde Siberağ operasyonları: 35 yakalama!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bilişim suçlarına yönelik 13 ilde düzenlenen ...
İzmir’de ‘90 dakika’ o tarihte başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim sürecinde sözünü ...
 
TÜRKSAT 6A'nın son ateşlemesi yapıldı
Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın, yörünge ...
İzmir Bergama'daki yangından acı haber!
İzmir'in Bergama ilçesinde çıkan orman yangını 2'nci gününde kontrol altında ...
İZBAN’da gecikme…Vatandaş isyan etti
İzmir’de toplu ulaşımın can damarı İZBAN’da sabah saatlerinde yaşanan ...
 
İzmir'de kafe önüne park etme kavgası: 2'si ağır 3 yaralı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, bir kafenin önüne otomobil park eden A.S. ...
Baba-oğula 'bina önüne çöp koyma' kurşunu
Kayseri'de komşularıyla yaşadıkları 'bina önüne çöp koyma' tartışmasında ...
Yunan şarkıcıdan küstah hareket! Türk bayrağı Atatürk posteri var diye sahneye çıkmadı
Yunan şarkıcı Despina Vandi'nin, İzmir'in Çeşme ilçesinde vereceği konser, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri