POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Motosiklet festivalinde kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı
Motosiklet festivalinde kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı
3 yıl sonra kardeşiyle aynı kaderi paylaştı!
3 yıl sonra kardeşiyle aynı kaderi paylaştı!
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
13 Aralık 2022 Salı - 11:21

'6 yaşında gelin skandalı': CHP İzmir'den tepki seli ve istifa çağrısı!

Türkiye ‘6 yaşında gelin’ skandalıyla çalkalanıyor. H.K.G’nin 6 yaşında evlendirilmesinin ardından yıllarca tecavüze ve şiddete uğradığını belirterek yargıya sığınmasının ortaya çıkması sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP İzmir İl Örgütü konu hakkında basın açıklaması yaptı. AK Parti iktidarına sert sözlerle yüklenilen açıklamada İl Başkanı Yücel, Bakan Yanık’ı istifaya davet etti.

 6 yaşında gelin skandalı : CHP İzmir den tepki seli ve istifa çağrısı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi 6 yaşında evlendirdiği iddiası Türkiye gündemine bomba gibi düştü. 

Siyasiler, sivil toplum kuruluşları, insan hakları örgütleri ve vatandaşların tepki gösterdiği Türkiye’yi sarsan olayın ortaya çıkmasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) milletvekilleri ve parti yöneticileri ile Adalet Bakanlığı’na protesto yürüyüşü gerçekleştirmişti. 

6 yaşından itibaren H.K.G’nin yıllarca cinsel istismara uğradığının ortaya çıkmasından sonra toplumun her kesiminden tepkiler çığ gibi büyürken CHP İzmir İl Örgütü de konuya dair bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarafından yapılan basın açıklamasına il yöneticileri, ilçe başkanları ve kadın kolları yöneticileri katıldı. 



6 YAŞINDA ÇOCUK BİSİKLETE BİNER!
Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Yücel AK Parti iktidarına yüklenip Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ı istifaya çağırırken olayın faillerinin tutuksuz yargılanmasına da tepki gösterdi. 

Yücel konuşmasına şöyle başladı: 10 gün önce gazetelere, bütün haber kanallarına, ajanslara, internet gazetelerine düşen bir haberle, toplumsal bir sarsıntı yaşadık. Yaşanan olay o kadar insanlık dışı ve utanç verici bir durumdu ki, uluslararası basın bile konuyu manşetlerine taşıdı. 6 Yaşında başlayan bir tecavüz ve işkenceden söz ediyoruz. Üstelik dinin, inancın, imanın alet edildiği, tarikat kisvesi altında sapkınlığa hizmet eden, insani duyguları ve vicdanı olan herkesi öfkelendiren bir olayda, Annesinin “bebeğim” diye seveceği bir yaşta olan bir çocuğun yaşamak zorunda bırakıldığı iğrenç bir sapıklıktan söz ediyoruz. 6 Yaşında Çocuk, annesinin gözü önünde mahallesinde bisiklete biner, 6 Yaşında Çocuk, okul bahçesinde Öğretmenlerinin gözü önünde sek sek oynar, Ana Baba olan herkes, 6 Yaşındaki çocuğunu tek başına bakkala bile göndermeye korkar…

BAKAN YANIK’A TEPKİ!
Yücel şöyle devam etti: Peki, 6 yaşındaki kız evladımızın, annesinin ve babasının rızasıyla, yıllarca tecavüz edilmesine, sistematik olarak şiddetle, baskıyla, cinsel istismarla hayatının zindan edilmesine, bu ülkede sözüm ona iktidar olan zihniyetin ses çıkartmamasına ne diyeceğiz? Kendi sorumluluklarını yerine getirmeyen, bir anlamda suçu bilen ve fakat susan ve suçluları en 2 yıldır koruyan Aileden Sorumlu, Sorumsuz Bakanın, “Çocuk İstismarı siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek meselelerdir” demesine ne diyeceğiz. Sana Aileyi teslim etmişler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı yapmışlar, sen Çocuk İstismarı insanidir, siyasi yönü yoktur diyorsun. Yazıklar olsun! 

FAİLLERİ KORUMA ÇABASINA NE DEMELİ?
CHP İl Başkanı, "Peki, çocuk 14 yaşındayken durumu fark edip, savcılığa bildiren doktorun şikayetinin nasıl örtbas edildiğini, o savcının neden olayın takipçisi olmadığını araştırmayan, AKP iktidarının Bakanlarının, olayın mağdurunu değil de faillerini koruma çabasına ne demeli? Ya da yasaların kendisine verdiği yetkileri kullanarak bu sistematik tecavüze, işkenceye sebep olanları soruşturup, suçluları bulup, yakalayıp adalete teslim etmeyen, mafya ve çete liderleriyle fotoğraf çektirmekle meşgul, İç İşleri Bakanına, ne demeli? Soruyoruz! 6 yaşındaki yavrunun hakkını, hukukunu, hayatını, çocukluğunu, bedenini ve geleceğini korumadığınıza göre, Kimi, Kimleri korudunuz? Bunca yıl bu olayın üstünü örtüp, 6 yaşındaki masum bir kız çocuğunun bedeni ve hayatı üzerinden, siyaset ve ticaret devşiren, dinimizi lekeleyen sahte hocalara, uğurlarına İstanbul Sözleşmesini kaldırdığınız sapkın tarikat mensuplarına mı yaranmaya çalıştınız? Aile Bakanı’nın, o tarikatın kapısını kırıp orada benzer durumda olan bütün çocuklarımızı devlet korumasına almaması,Kolluk kuvvetlerinin ve Savcılığın, din ve tarikat kisvesi altında çocuklarımızın mal gibi alınıp satılmasına karşı, şimdiye kadar çoktan operasyon yapıp olayın tüm sorumlularını yargı önüne çıkarmamaları Ne Adalete, Ne de insaniyete sığar’’ diye konuştu. 

SİYASİ İKTİDARA SORUYORUZ!
Yücel AK Parti iktidarına yüklendiği konuşmasında, ‘’Buradan siyasi iktidara bir kez daha soruyoruz! Burada mağdur, geleceği çalınan, cinsel saldırıya uğrayan, iğrenç sapkınlıklara maruz kalan, şikayetinin, başvurularının üzeri örtülen masum bir çocuktur. Siz, kirli ve çarpık çıkar ilişkilerinizle, dinimizi sapkınlıklarına kalkan olarak kullananları korumaya, kollamaya devam mı edeceksiniz? Yoksa anayasamızda ve yasalarımızda ve taraf olduğumuz evrensel sözleşmelerle korunan ve sorumluluğu, hükümet edenlere ait olan bu masum yavrularımızdan yana mı olacaksınız?Bilin ki, ne Aile Bakanınız, Ne Adalet Bakanınız, Ne İçişleri Bakanınız, Ne de Sarayın Tek adamı, şu ana kadar masumdan, haklıdan, mağdurdan yana gözükmedi’’ dedi. 

TUTUKSUZ YARGILANMA TEPKİSİ!
CHP İl Başkanı açıklamasında ayrıca, "Olayın failleri hala tutuksuz yargılanıyor. Toplumda böyle ses getiren, infial uyandıran, vicdanları yaralayan bir olaya rağmen olayın failleri, işbirlikçileri hala tutuksuz yargılanıyor. Her ay bir yerde petrol bulan, doğalgaz bulan, keşifler ve icatlar yapan tek adam, Bu insanlık dışı olayda, dini alet edip, 6 yaşındaki minik yavruya tecavüz edenler lekelenmesin diye ses çıkartmıyor olabilir ama bu sessizlikle birlikte, adalet duygusu ve insanlık onuru lekeleniyor. Bu halk, çocuklarını koruyamayan, kendilerine yakın olan vakıflarda, yurtlarda, tarikatlarda tecavüze, istismara ve şiddete maruz kalan evlatlarımızı;  “Bir kereden bir şey olmaz”, “Tek seferlik münferit bir olay”, “Abartılıyor”, “Çocuk küçük ama kemik yaşı büyükmüş” gibi iğrenç bahanelerle unutturmaya ve olağanlaştırmaya çalışan iktidardan ve bu yobaz zihniyetten artık bıktı.AKP döneminde palazlanan ve devletin tüm kurumlarına sızan karanlık zihniyetler, “6 yaşında çocukla nikâh kıyılabilir” fetvası veren zalimlerden çekinenler, hâlâ net bir tavır ortaya koyamıyorlar. Yok bilmem ne ağa cemaati, yok bilmem ne hoca tarikatı!!! Sahte hocaların, inanç tacirlerinin, din bezirganlarının, insanların inançlarını, dini duygularını sömürerek, istismar ederek devletin kurumlarına, kılcal damarlarına sızan hainlerin bu millete neler yaşattığına bizzat tanık olduk. Bize 15 Temmuz hain darbe girişimini, devleti yönetenlerin acziyeti, basiretsizliği yaşattığı gibi; Bizzat ebeveynlerinin rızasıyla, 29 yaşındaki sapkınla nikâhlanan ve yıllarca istismara maruz kalan 6 yaşındaki çocuğun dramını da yine devleti yönetenlerin acziyeti ve basiretsizliği yaşatmıştır’’ dedi. 

BAKAN YANIK’A İSTİFA ÇAĞRISI!
CHP İl Başkanı konuşmasının sonunda Bakan Yanık’ı istifaya davet etti. 

Yücel, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının o koltuğu, o makamı bu saatten sonra;  1 gün gün bile işgal etmesi, Türk Milletine hakarettir. Anne Babalara hakarettir.  Çocuklarımıza ve Türk Toplumuna hakarettir. Siyasetçiler, hükümet edenler konuya dahil olmaz, gündemde tutmaz, adalet istemezse, konu yıllardır olduğu gibi yine sümen altı yapılabilir. Çocukları korumak, onları yetiştirmek, eğitmek en başta siyasetin konusudur. Konuyu gündemden düşürme çabasında olan malum bakan başarılı olamayacaktır. Çocuklarını istismardan koruyamayan, gençlerinin uyuşturucu bataklığında yok olmasını izleyen siyasi anlayış iktidar olamaz, devleti yönetemez.  Önce bu ülkenin duyarlı vatandaşları ve Cumhuriyet Halk Partililer olarak en büyük emeğimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin üzerine olacak. Başta, yaşanan bu rezalet olmak üzere, masum yavrularımıza uzanan her kirli elin sahibini ve o elleri temizlemeye çalışan siyasilerin kimliklerini ifşa etmeye, hesap sormaya ve hak ettikleri cezaları almaları için, olayı gündemde tutmaya devam edeceğimizden, kimsenin şüphesi olmasın. Bu olayın takibi ve faillerin hak ettikleri cezayı almaları için, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun,  dün Adalet Bakanlığı önüne kadar yaptığı yürüyüşteki kararlılığa sahibiz. Son olarak belirtmek isterim ki, Bu olayda suçlular hak ettikleri cezayı alıncaya, dinimizi kendisine kalkan yaparak, sapkınlık yapan gafillerin elinden, tüm çocuklarımızı kurtarıncaya kadar da bu tepkimiz, bu öfkemiz ve mücadelemiz bitmeyecek" ifadelerini kullandı. 

 
Bir sahte doktor vakası da Mersin'de!
 
Bayraklı'da sokak kedilerine sıcak yuva
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de atanan son il başkanından çarpıcı mesajlar!
CHP İzmir’de gündem milletvekilliği aday adaylığı için istifasına kesin ...
CHP başörtüsü için rapor hazırlayacak!
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla parti hukukçuları ...
Çavuşoğlu'ndan 'Suriyelilerin geri dönüşü' açıklaması!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şam'la görüşmelerin istihbarat örgütleri ...
 
Erdoğan: İstismar iddiaları tam bir faciadır!
Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama ...
HDP'ye kapatma davasında yeni gelişme
Anayasa Mahkemesince, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması ...
Meclis'te '6 yaşındaki çocuk gelin' tartışması
6 yaşındaki bir çocuğun tarikat çatısı ve evlilik kisvesi altında yıllarca ...
 
CHP'de 'liste krizi' dosyası: Komisyon kuruldu, delilleri inceleyecek!
İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner’in 25’e yakın akrabasının belediyelerde ...
Bakan Bozdağ'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yanıt
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Twitter'dan ...
"50 bin sosyal hizmet uzmanı liyakatli bir atama bekliyor"
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, sosyal hizmet uzmanları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri