POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 Eylül mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 Eylül mesajı
Soruşturmada ön adli tıp raporu açıklandı
Soruşturmada ön adli tıp raporu açıklandı
SGK’dan Genel Sağlık Sigortası (GSS) açıklaması
SGK’dan Genel Sağlık Sigortası (GSS) açıklaması
Narin'in ablası Tülin'in ölüm nedeni belli oldu!
Narin'in ablası Tülin'in ölüm nedeni belli oldu!
14 Eylül 2017 Perşembe - 08:29

'CHP İzmir'in başkanlığı' için masada 3 formül: Kimlerin adı geçiyor?

CHP İzmir’de parti içi yarış delege seçimleriyle başladı. Örgütün sürecin başında bile cevabını merakla beklediği soru “İl Başkanı kim olacak?” Partiyi 2019’daki kritik seçimlere taşıyacak olan il başkanı için İzmir Örgütü’nde 3 farklı formül tartışılıyor. İşte öne çıkan isimler…

 CHP İzmir in başkanlığı  için masada 3 formül: Kimlerin adı geçiyor?

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de parti içi yarış delege seçimleriyle start aldı.

Binlerce üye sandık başına giderek ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeleri seçiyor.

CHP Genel Merkezi de İzmir’i yakından takip ederken, örgütün sürecin başında bile cevabını merakla beklediği soru “İl Başkanı kim olacak?” sorusu... 

MASADA 3 FORMÜL
Partiyi 2019’daki kritik seçimlere taşıyacak olan il başkanı için İzmir Örgütü’nde 3 farklı formül tartışılıyor. Büyük bir çoğunluk seçimlerin önemine dikkat çekerek parti örgütünü ‘ağabey’ bir isme emanet edilmesinin doğru olacağını dillendiriyor.

Bir grup partili de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere verdiği önemi örnek gösterip, seçimlere dinamik bir başkanla girmek adına ‘genç bir isim olsun’ diyor.

Bugüne kadar kadın bir il başkanının il başkanı koltuğunda oturmadığı CHP İzmir’de, “İzmir’e kadın bir il başkanı yakışır” diyenlerde bir hayli fazla.



GÜVEN ADAY AMA…
Mevcut il başkanı Asuman Ali Güven adaylık noktasında istekli, kararı örgüte bırakıyor ancak, 2019 süreci göz önüne alındığında Genel Merkez’den tabana kadar bir çok isim İzmir’de kan değişikliğinden yana.

NALBANTOĞLU-DURAK-OYAN
‘Ağabey’ noktasında kulislerde öne çıkan isimler İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak ve İzmir eski Milletvekili Oğuz Oyan…

Geçmişte 2 kez il başkanlığı koltuğuna oturan, 2009 yerel seçimlerindeki 29 ilçe artı Büyükşehir başarısının mimarlarından olan Nalbantoğlu için ‘kurmay il başkanı’ yakıştırması yapılıyor. Partide yerel seçimlerde adaylık düşünmeyen Nalbantoğlu Genel Merkez cephesinin de alternatiflerinden.

2 dönem Karşıyaka’da belediye başkanlığının ardından aday gösterilmeyen Durak ise siyasete bir süre ara vermişti. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’le çıktığı ‘testi’ turu sonrası siyasete geri dönen Durak il başkanlığına ‘ağabey’ noktasında yakıştırılan isimlerden.



Kulislere son günlerde düşen sürpriz isim ise eski milletvekili Oğuz Oyan. Akademisyen bir isim olan Oyan, vekillik döneminde Genel Merkez’de önemli görevler üstlendi. Kocaoğlu’nun da siyasette temas halinde olduğu isimlerden olan Oyan adaylık için herhangi bir çalışma yapmıyor. Ancak Oyan isminin örgütte adaylık için tansiyonun yükselmesi halinde hem Genel Merkez hem de Kocaoğlu’nun onay verebileceği isim olması noktasında öne çıkabileceği konuşuluyor.

“GENÇ OLSUN” DİYEN DE FAZLA
CHP İzmir’de ‘genç il başkanı’ formülünü dillendirenlerde fazla. Uzun süredir ağabey formülünün uygulanması nedeniyle genç bir ismin il başkanı koltuğuna oturmasının örgüte dinamizm katacağı ifade ediliyor.

Genç aday formülünde öne çıkan isimler İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, il yöneticisi Utku Gümrükçü ve Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin.



Geçtiğimiz kongre sürecinde Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından önerilen ancak Kocaoğlu’ndan veto yiyen Karlıdağ, il yöneticisi olduktan sonra örgütle yakın ilişkiler kurdu. Süreçte Genel Merkez’e de sık sık giden ve boy gösteren Karlıdağ genç başkan formülünde masada olan isimlerden.



Son il kongresinde listeyi delen iki isimden biri olarak örgüt içinde rüştünü ispatlayan il yöneticisi Gümrükçü, her ilçeden destek görebilecek bir isim. İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’la siyasi olarak yolları ayrılan Gümrükçü’nün ismi ilçesi Çiğli’de delege seçimlerine iyi başlaması sonrası iyiden iyiye yüksek perdeden dillendiriliyor. Genel Merkez’deki İzmirlilerle de iyi ilişki içinde olan Gümrükçü’nün Çiğli’den ilçe başkan adayı olmayıp, direkt olarak il başkan adaylığı çalışması yapması bekleniyor.

Ve Tekin… CHP İzmir’de en uzun süreli ilçe başkanlarından olan Tekin, örgüt nezdinde sevilen bir isim. Geçen kongre sürecinde de ismi öne çıkan ancak Kocaoğlu’nun adaylığına set koyduğu Tekin, bir önceki dönem olduğu gibi bu dönem de ilçe başkan adayı olmayacağını açıkladı. 

Tekin’in ilçe başkan adayı olmaması halinde Gümrükçü gibi direkt il başkanlığı için çalışma yapabileceği konuşuluyor.



KADIN İL BAŞKANI HİÇ OLMADI
Kadın aday noktasında ise koltuğa PM Üyesi Sevda Kılıç, PM eski Üyesi Nazik Işık, eski vekil Türkan Miçoğulları ve PM eski Üyesi Elfin Tataroğlu yakıştırılıyor.

Partide geçmiş dönemlerde çeşitli görevleri başarıyla yapmış Miçooğulları ve Işık örgüte ‘abla’ rolünde öne çıkıyor.

Son dönemde Alaattin Yüksel-Aziz Kocaoğlu ekibinden uzaklaştığı ve Genel Merkez’e yakınlaştığı iddia edilen Kılıç’ın il sekreterliği tecrübesi var. Adaylık noktasında herhangi bir çalışma yapmayan Kılıç önseçimde de hatırı sayılır bir oy almıştı.

Annesi Güler Aslan nedeniyle çocukluk yaşlardan siyasetin alfabesini okuyan Tataroğlu son dönemin yükselen yıldızı. Partide aktif roller alan İzmir’den bir dönem vekil adayı da olmayı başaran Tataroğlu, son zamanlarda ulusal kanallarda boy gösteriyor. Eğitimi, duruşu ve birikimiyle öne çıkan Tataroğlu adaylık için istekli olmasa da kadın aday formülünün öne çıkması halinde önemli alternatiflerden biri olacağı dillendiriliyor.

LİSTE GENİŞ
CHP’de Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, PM Üyesi Mustafa Moroğlu, İl eski yöneticisi Barış Erel ve İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi’nin de örgütte il başkan adaylığı için isimleri sık sık dillendirilenlerden.

 
İzmir'de 4 adrese baskın: Ve kayıp kız bulundu
 
Fransa'dan S-400 açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silahlı İHA tartışması nedeniyle CHP'ye yönelttiği ...
AK Partili Başkan İzmir Marşı söyledi
Balıkesir'in Burhaniye İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal, ...
"Bu Atatürk'ün kurduğu CHP olamaz"
AK Parti Sözcüsü Ünal, Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA açıklaması üzerinden ...
 
İzmir’in yeni statları için dev pankart
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından, Başbakan Binali Yıldırım'ın hafta ...
İzmir'dek büyük dönüşüm yargıya taşındı!
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde yaşayan bir grup vatandaş, Bakanlar Kurulu'nun ...
MHP'den 300 istifa daha!
Afyonkarahisar'da,eski bakan, eski milletvekili ve eski belediye başkanlarının ...
 
Başbakan: Teröre destek verme alışkanlığının...
Başbakan Yıldırım, 'Ne yazık ki hala teröre destek verme alışkanlığının ...
CHP'li kadınlardan müfredat tepkisi
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ...
AK Parti'den CHP'ye jet transfer: Rozeti Karabağ taktı
Bayraklı Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Ali Şenay, partiden istifa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri