POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
26 Temmuz 2023 Çarşamba - 09:33

"İzmir'de limanın olmaması demek İzmir'in bitmesi demektir"

DTO İzmir Şube Başkanı Öztürk, Alsancak Limanı'nın her geçen gün kan kaybettiğini belirterek, "İzmir bir liman şehridir. İzmir'de limanın olmaması demek İzmir'in bitmesi demektir" dedi. İzmir Alsancak Limanı'nın ne yapılacağı konusunda bilgi sahibi olup olmadığı sorulması üzerine Öztürk, "Ne yapılacağı ile ilgili bilgimiz yok. Devletin menfaatlerine en iyi devlet karar verir. Bu tür konularda siyaseti hiçbir zaman devreye sokmamak gerekir. Ülkenin menfaatleri ön plandadır” diye yanıt verdi.

 İzmir de limanın olmaması demek İzmir in bitmesi demektir

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Argun Gündüç idaresinde yapıldı. DTO İzmir Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun da birtakım görüşmeler yapıldığını belirttiği İzmir Alsancak Limanı'nın satışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye Varlık Fonu'na 2017 yılında devredilen İzmir Alsancak Limanı'nın satışı konusunun son dönemde Türkiye gündemine geldiğini belirten Yusuf Öztürk, "İzmir bir liman şehridir. Efes'in denizle bağlantısı kesilince Efes bitti. İzmir'de limanın olmaması demek İzmir'in bitmesi demektir. İzmir Limanı çok eskinden önemliydi. İzmir Alsancak Limanı, Osmanlı'nın dışa açılan kapısıydı. İzmir'in Alsancak limanı dahil 16 limanı var. Türkiye'nin yüzde 15 konteyner hareketini yapıyor. 220 destinasyona direkt bağlantısı var. İzmir Alsancak Limanı içine kadar giren demiryolu ile bağlantısı olması çok önemli. Ton başına yüklerin yüzde 16'sı İzmir limanlarında gerçekleştiriyor. İzmir Alsancak Limanı'nın kapasitesi 1 milyon TEU" diye konuştu.

'2018 YILINDAKİ RAKAMLARINI ARAR DURUMDA'

İzmir Alsancak Limanı'nın rıhtım uzunluğu ve geri saha açısından Ege'nin birincisi, Türkiye'nin ikincisi durumunda olduğunu vurgulayan Öztürk, "Her türlü yüke, yolcuya, araca hizmet edebilen bir liman. Sadece bir konuda ihtisaslaşmış liman değil. İzmir Alsancak Limanı, 2018 yılındaki rakamlarını arar durumuna geldiğini görüyoruz. İzmir limanı her geçen gün kan kaybediyor. Böyle giderse bir sene sonra da da kan kaybedecek. Limanı 3 kategoride incelemek gerekir. Yolcu mu, yük mü, marina ve alışveriş merkezinin olduğu bir şekilde mi kullanılacak, bu belirlenmeli. İzmir limanını nasıl kullanacağımızı karar vermeliyiz. Yük, yolcu, araç taşımacılığı yanı sıra RO-RO taşımacılığında da çok önemli bir liman" ifadelerini kullandı.

'DEPREM VE AFETLERE KARŞI LİMANLAR GÜÇLENDİRİLMELİ'

Liman kenti İzmir'in deniz taşımacılığı ve liman hizmetleri özelinde cazibesinin artırılabilmesi için bazı alanlarda müdahalelerin yapılmasının ihtiyaç olduğunun altını çizen Öztürk, "Bunların hepsi yatırım ve bunların hepsi gerçekleştirilmesi gerekir. Limanın verimini artırarak canlandırılmalı. Rıhtım düzenlemeleri yapılmalı. Ekipman eksiklerin tamamlanmalı. Antrepo binası yeniden düzenlenmeli. Deprem veya benzeri afetlere karşı limanların güçlendirilmesi çok önemli. 1954'ten bu yana rıhtımlarda pek düzenleme olmadı. Kemalpaşa Lojistik Merkezi bir an önce tamamlanması lazım. Çandarlı limanı biraz bekleyeceğiz ama Çandarlı Limanı'nın Çin'in Kuşak Yol Projesi'ne dahil edilmesi aynı zamanda bölgede üretimin yüksek miktarlara ulaştığı RES imalat ve lojistik entegrasyonu sağlanmalı.  Yurtiçi taşımaların limanlarımız vasıtasıyla denize döndürülmeli. RO-RO taşımacılığı artması ve teşvik edilmesi çok önemli" diye konuştu.

'DEVLETİN MENFAATLERİNİ EN İYİ DEVLET KARAR VERİR'

İzmir Alsancak Limanı'nın ne yapılacağı konusunda bilgi sahibi olup olmadığı sorulması üzerine ise Öztürk, “Ne yapılacağı ile ilgili bilgimiz yok. Devletin menfaatlerine en iyi devlet karar verir. Bu tür konularda siyaseti hiçbir zaman devreye sokmamak gerekir. Ülkenin menfaatleri ön plandadır. Buna göre hareket edilmeli" diye yanıt verdi.(DHA)

 
Menderes'te bütçeye bir destek de o kazılardan!
 
Soyer o mektubu hatırlattı: İzmirlinin cezalandırmasına razı değiliz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzin ve motorinden sonra bir zam da otogaza!
Benzin ve motorindeki fiyat artışlarının ardından otogaza 24 kuruş zam geldi.
Otomotiv fırsatçılarına ceza yağdı!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektöründeki piyasa bozucu faaliyetlerle ...
Şimşek'ten Merkez Bankası kararlarına ilişkin açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın yeni açıkladığı ...
 
BIST 100 endeksinde dev artış ve yatırımcılara uyarı!
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yükseliş eğilimini üst üste 5. haftaya ...
Benzine yeni zam devrede: İşte yeni fiyatlar!
Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan ...
Merkez Bankası'ndan önemli kararlar!
Merkez Bankası, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında ...
 
Analiz: Türkiye’de enflasyon ne zaman düşecek?
Kredi değerlendirme kuruluşu Standart Poors'un (SP) Kıdemli Direktörü ...
Balık tezgahlarına trol avcılığı dopingi!
İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, 15 Temmuz ...
Metro ve tramvaydaki TİS krizinde kritik zirvenin tarihi belli oldu!
Büyükşehir şirketi Metro A.Ş’de 625 çalışanı ilgilendiren TİS süreci çıkmaza ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri