POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
Motosiklet festivalinde kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı
Motosiklet festivalinde kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı
28 Kasım 2017 Salı - 08:38

'Kafe Siyaset’ye gündem Konak kongresi: Avcı ve Dobrucalı'dan çarpıcı değerlendirmeler

Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Can Radyo’da Kafe Siyaset programında CHP Konak İlçe Kongresi’ni konuştu.

 Kafe Siyaset’ye gündem Konak kongresi: Avcı ve Dobrucalı dan çarpıcı değerlendirmeler

GERÇEKİZMİR - Can Radyo’da Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı’nın yeraldığı Kafe Siyaset programında CHP’de hafta sonu yapılan Konak İlçe Kongresi masaya yatırıldı.

AMAÇLARI KAZANMAK DEĞİL MAĞDUR OLMAKTI
B.D: Kongreleri yerinde takip edemedim. Bugün yoğun bir şekilde Konak kongresini konuşmaya imkanım oldu. Muhalefetin aday çıkarma olayının perde arkasında Ali Yılmaz ve Mustafa Düzyol vardı. Tam istedikleri şey oldu. Kongreye katılıp kazanmak değildi amaç, mağdur olma görüntüsünü verme amacı vardı. Keşke o noktaya düşürmeselerdi onları. Ellerine bir done geçti onların. Keşke böyle olmasaydı. Yine de tek listeli bir yarış olmasından ziyade biraz daha zamanı bekleyip, ellerindeki argümanı almaları gerekirdi. Şakir Başak’ın en büyük sıkıntısı buydu.

BU KADAR KÖTÜ BİR ADAY GÖRMEDİM
S.A: Konak kongresinde daha önce görmediğim bir şeye tanık oldum. Şakir Başak kongre girişine 50-60 tane görsel asmış ve yaptığı projeleri anlatmış. Mali tabloyu da giriş kapısına koymuş. Şeffaf bir şekilde gelir bu gider bu yazıyordu. Borç sıfır. Bu her ilçe başkanının yapabileceği bir şey değil. Başta hava çok güzeldi, katılım ciddiydi. Benim beklediğim şey oldu açıkçası. Hep tek aday olacağını söyledim. Özgür Kaplan’ın aday olarak giremeyeceğini söyledim, imza topladı ama listeden dolayı giremedi. Hayatımda bu kadar kötü bir ilçe başkan adayı görmedim. Adaylıkla falan ilgisi yoktu Özgür beyin. Birileri kullanmış, hiç hazırlanmadan kürsüye çıkıp anılarını anlattı. Bir ara CHP’nin kongresinde değil edebiyat günündeyim zannettim. Bakıyorum liste konusunda divan kabul etmedi diye eleştiriler var. Kimse bu eleştiriyi getirmesin. Yarım saat süre verdiler, sonra 1 saat süre verdiler yine gelmedi. 2 saat zaman verildi sonuç olarak liste gelmedi. Divan başkanı oylama yaptı ve tek liste kabul edildi. Yeterli zaman verildi kongrede. Samimiyetsizlik vardı. Özgür bey basının yanına gelip liste göstermesiyle bu belli oldu. 2-3 tane aynı isim yazılmış listeye. Listem hazırdı diyor. Olacak iş değil yani. Konak’a yakışmayan bir kongre oldu. İki aday yarışsaydı iddialı iki aday ama…Biri Şakir Başak…Diğeri de iddialı biri. Bak o zaman ne güzle kongre olurdu. Daha heyecanlı olurdu ama Özgür Kaplan’ın adaylığı kongrenin havasını bozdu. Sema Pekdaş’ın böyle liste olmaz deyip salondan çıkmasına şahit oldum. Mustafa Kocaoğlu’nun Şakir Başak’a tepkisine de şahit oldum. Kazım Umdular’ın ilçe yöneticilerine sitemine şahit oldum. Şakir Başak’ın listesi kimseyi memnun etmedi. Demek ki doğru bir liste yapmış. Kültür Mahallesi’nde 13 tane delege var. Kaç tane isim yazacaktı? Şengül Baysak, Azmi Kumova, Hüseyin Saygılı, Rıfat Nalbantoğlu….Alsancak’tan bir de Alaattin Yüksel var. Hayır kaç tane yazacaktı anlamadım. Evet bir uzlaşı olabilirdi ama Şakir Başak tabi ki istediği isimleri yazacak. Daha önce söyledim. Önerilenleri yazmaz…Şakir Başak istese bu yapıyı bitirebilirdi. Başak’ın yaptığı bu fedakarlığı hiçbir ilçe başkanı yapmazdı. Bu yönden Yalı grubunu memnun edemedi. Memnun ettiği kesimler kadınlar ve gençler oldu. Tekrar ediyorum. Bir çok kişiyi memnun etmediyseniz doğru bir iş yapmışsınızdır.

ÖZKAN’IN HEDEFİ BÜYÜKŞEHİR
B.D: Konak’ın İzmir için ayrı bir önemi var. Konak geçmişinden kaynaklanan CHP’nin içinde ekstra ağırlığı olan bir ilçe. Kongrenin Konak’tan başlaması bir şanstı aslında. Ama bu şans iyi değerlendirilemedi. Sönük bir kongre oldu ve coşku tam anlamıyla yakalanamadı. CHP’nin iktidar adayı olduğunu gösteren bir çıkış olması lazımdı. İlçe yönetiminde yer alan Orkun Kalonya sevdiğim bir isim. İzmir siyasetinde siyaset teorisini bilen nadir insanlardan birisi. Şakir Başak doğru bir hamle yapmış. Çalışabileceği bir ekip kurmuş. Orkun doğru bir hamle. Karataş’ın Urla yerine Konak’ta seçilmesi il başkanlığında bir ağırlığı olan kenarda duracak bir isim. Konak kongresinde benim gördüğüm çok net bir şekilde Tuncay Özkan damgası var. Şuan Özkan kendine bir hedef belirlemiş, kongre sürecinde adımlarını atıyor. Konak üzerinden bu planları başlattığını düşünüyorum. Bir sonraki adımlar Karşıyaka ve Buca olacak. Konak’ta Mehmet Ali Susam listeye koyulmamış. Genel başkan yardımcılığı yapan, İzmir siyasetinde belli bir ağırlığı olan ismin tamamen dışlanmış olmasına anlam veremedim.

SAFLAR NETLEŞİYOR MU?
S.A: Saflar biraz netleşiyor mu? Karşıyaka-Konak diyoruz bir yanda... Konak kongresinde Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper listeyi gördükten sonra Alaattin Yüksel ile birlikte 4-5 kişi salondan ayrıldı. kocaoğlu-Yüksel-Bayraklı....Bu anlamda safların biraz daha netleştiğini görüyorum.

KOCAOĞLU-YÜKSEL’İN GÜCÜ AZALACAK
B.D: 2015 kongresiyle en büyük fark, 2015’te Kocaoğlu ve Yüksel’in büyük bir ağırlığı vardı. Bu ikilinin bu kongrede gücünün çok azalacağını düşünüyorum. O boşluğu da Kamil Okyay Sındır’ın dolduracağı düşünülüyordu ama metropol dışında kongreleri dizayn ediyor metropole girmiyor. O boşluğu siyaset kaldırmaz. Tuncay Özkan da bundan faydalanıyor. Ben genel merkezde çok güçlüyüm havasında. Genel merkeze de benim İzmir’de arkam çok güçlü diyor. Hedefinde 2019’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı var.

ÖZKAN GENEL BAŞKANLIK DÜŞÜNÜYOR
S.A: Bence Tuncay Özkan genel başkanlık düşünüyor uzun vadede… Uzun vadeli bu planda İzmir’i arkasına almak isteyecektir. Büyükşehir’den çok genel başkanlık istiyor.

BÜYÜK EGO
B.D: MYK üyelerinin yüzde 80’ine bir belediye başkanlığı teklif edin direk görevi bırakıp belediye başkanı olur. Şuanda da durum bu. Şuanda her şey belediye başkanlığı üstünden gidiyor. Büyükşehir başkanlık koltuğu büyük bir koltuk. 30 milyarlık bir bütçeyi yönetiyorsunuz. Müthiş bir güç. MYK koltuğu onu karşılamıyor. Tuncay Özkan’ın egosu çok büyük bir ego. Genel başkanlık koltuğu da kesmez onu, o kadar büyük bir ego. Zeki bir insan olduğu için neyi ne kadar yapacağını biliyor. İzmir’i kendi hesaplarına göre büyükşehiri alabileceğini düşünüyor.

OLMAZI BİRBİRLERİ
S.A: Tuncay Özkan’ı konuşuyorum da sanmasınlar sabah akşam görüşüyoruz. Ben de Özkan’ın ego duvarına çarpan gazetecilerden biriyim. Tuncay Özkan belki de 1.5 yıldır telefonumu bile açmıyor. İsmi bu süreçte çok gündeme gelecektir. Ancak altını çizerek söylüyorum bence Tuncay beyin büyükşehirle ilgili tek düşüncesi Aziz Kocaoğlu ya da ona yakın bir isim olmamasına yönelik. Kocaoğlu’nun da Özkan’ın da olmazı birbirleri…

 
CHP Gençlik'te ilk sandık o ilçede kuruldu: İşte yeni başkan
 
Pentagon'dan flaş mesaj: YPG'nin de yer aldığı SDG ile...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Gençlik'te ilk sandık o ilçede kuruldu: İşte yeni başkan
CHP İzmir Gençlik Kolları’nda kongre heyecanı Aliağa’da başladı.
AK Parti'den başkanlara uyarı listesi
AK Parti, operasyon yapılan 6 belediyedeki sorunları ortadan kaldırmak ...
CHP İzmir'de ilk kadın aday o ilçede yola çıktı
CHP İzmir’de devam eden ilçe kongreleri sürecinde bu dönem mevcut kadın ...
 
Dolar çıkışı: Neden o günleri konuşmuyorsunuz?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Ödül Töreni’nde ...
Başbuğ'dan Baykal ile ilgili dikkat çeken sözler
Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ...
Büyük restleşme: AK Parti yüklendi, CHP gün verdi!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akrabalarının yurt ...
 
Emine Erdoğan o proje için İzmir'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yarın (Salı) ...
Sürekli'den vatandaşın sorunlarına hızlı çözüm için Whatsapp hamlesi
AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli, kentte vatandaşların sorunlarına ...
CHP Konak'ta Başak listesini savundu!
Liste krizinin yaşandığı CHP Konak İlçe Kongresi’nde üçüncü kez başkan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri