POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'nin kedisi Şero hayata veda etti
CHP'nin kedisi Şero hayata veda etti
'Namaz' anketinde dikkat çeken sonuçlar!
'Namaz' anketinde dikkat çeken sonuçlar!
Diş hekimi ünlü fenomeni uyuşturup tecavüz etti!
Diş hekimi ünlü fenomeni uyuşturup tecavüz etti!
İsrail açıkladı: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü!
İsrail açıkladı: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü!
29 Eylül 2018 Cumartesi - 08:26

'Kırbaç' geliyor...Hızı tam 145 km! İzmir'de kriz masasından önlem ve uyarılar

Türkiye, yarın ilk kez kasırgayla tanışacak. Meteoroloji çok şiddetli yağış ve rüzgar uyarısı yaptı. İzmir, İstanbul dahil 10 ilde alarm verildi. Uzmanlar pazar günü vatandaşları evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı. Fırtınanın saatteki hızının 145 kilometreyi bulacağı belirtildi

 Kırbaç  geliyor...Hızı tam 145 km! İzmir de kriz masasından önlem ve uyarılar

Atlantik Okyanusu'ndan çok nadir görülen ve Yunanistan'ın başkenti Atina açıklarından Ege'ye doğru ilerleyen fırtınanın hızının 145 kilometreye kadar çıkacağı öğrenildi. "Kırbaç" adı verilen fırtına ilk olarak yarın sabah İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa sahillerini vuracak. Vatan gazetesinde yer alan habere göre ikinci gün ise fırtına Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve İstanbul'da etkili olacak.

PERSONEL GÖREVE ÇAĞRILDI

Yunanistan'ın "Zorba", Türkiye'nin ise "Kırbaç" olarak isimlendirdiği fırtına nedeniyle 10 ilin belediyeleri de alarm durumuna geçti. Bütün personel göreve çağrıldı. Ekipler gece gündüz görev yapacak. İzmir'de hafta sonu bütün spor müsabakaları ertelendi. Kuşadası'nda teknelerin denize açılması yasaklandı. Valilikler mümkün olduğunca sokağa çıkılmamasını istedi.

KRİZ MASASINDAN ÖNLEM VE UYARILAR

İzmir Valiliği İl Afet Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde oluşturulan kriz masasında, 17 maddelik önlem ve uyarı listesi hazırlandı. 'Çok ivedi" mühürlü olarak kentteki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen resmi yazıya göre, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin izinleri 2 Ekim tarihine kadar iptal edildi. Önlem ve uyarı maddeleri şöyle:

"Müdahale için tüm araç ve gereçler hazırlanacak, personel donanımlı olarak hazır bekleyecek. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü halkı aralıksız bilgilendirecek. Fırtınanın elektrik hatlarını, haberleşme sistemlerini etkileyebileceği düşünüldüğünden ilgili kurumlar gerekli tedbirleri alıp hazırlıklı olacak. Büyük endüstriyel kuruluşların aldıkları acil durum planları incelenecek, test edilecek ve gerekli görüldüğünde revize edilecek. Olması muhtemel su taşkınlarına karşı DSİ 2'nci Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü ve diğer kurumlar gerekli önlemleri alacaklar. Özellikle kıyıdaki teknelerin karaya çekilmeleri için İzmir, Aliağa, Çeşme, Dikili liman başkanlıkları gerekli tedbirleri alacaklar. Gündelik hayat fırtınanın etkili olmadığı zamana göre ayarlanmalı. Balkon ve çatılarda sabitlenmemiş tehlike yaratabilecek malzeme ile eşyaların güvenli hale getirilmeleri gerekmekte. Kapı pencerelerin özellikle evin rüzgar alan tarafındakilerin kapalı tutulması, emniyetli halde bağlanması gerekmekte. Araçlar, varsa, garaja park edilmeli, yoksa bina, ağaç, duvar ve çitlerden uzağa park edilmeli. Bacalar uzun ve kötü durumdaysa sağlamlaştırılmalı. Fırtına sırasında mümkün olduğu kadar içeride kalınmalı. Fırtına sırasında hasar oluşursa onarmak için hemen dışarıya çıkılmamalı. Dışarıya çıkıldığında bina ve ağaçlardan uzak durulmalı. Girip çıkılırken kapılar kapatılmalı. Fırtınaya maruz kalan yollarda araba kullanıldığında özellikle köprü ve viyadüklerde dikkatli olunmalı, mümkünse yolculuk ertelenmeli ya da alternatif yollar kullanılmalı. Gerçekten gerekli olmadığı durumlarda yolculuk yapılmamalı."(DHA)

 
Kocaoğlu'nun tarihi kararını açıklayacağı toplantının yeri ve saati belli oldu!
 
Sedanur'un ölümüyle ilgili flaş gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon'da fırtınaya karşı kum torbalı önlem!
Su baskınlarından en çok etkilenen Kordon esnafı, pazar günü kenti etkisi ...
İzmir'de balıkçılar da teyakkuza geçti!
Orta Akdeniz'de oluşan ve pazar günü Ege Bölgesi'nde etkili olması beklenen ...
İzmir'de kaybolan liseliden sevindiren haber!
Tire'de özel bir lisede öğrenim gören, salı gününden bu yana haber alınamayan ...
 
Meteorolojiden 'İzmir için' flaş uyarı: Çok kuvvetli yağış, yıldırım, hortum...
Ege ve Akdeniz kıyıları 'tropik fırtına' uyarısıyla alarma geçerken, Meteoroloji ...
Cip ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Kınık ilçesinde, cip ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 3 kişi yaralandı.
İzmir'e uyarı üstüne uyarı: Elektrik ve doğalgaz kesilebilir!
Tropik fırtına alarma geçirdi. Pazar günü İzmir, Muğla, Aydın ve Çanakkale ...
 
Foça'daki çevre felaketinin izleri silindi!
İzmir'in Foça ilçesinde söküm için getirilen gemideki personelin bilinçli ...
Magandalar 8 ayda 4 can aldı, 444 kişiyi yaraladı!
Bu yılın ilk 8 ayında eğlenirken silaha sarılan magandalar 4 can aldı. ...
14 Ziraat Bankası çalışanına FETÖ gözaltısı
Ankara'da, FETÖ soruşturması kapsamında Ziraat Bankası'nda çalışan 14 kişi gözaltına alındı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri