POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
27 Ocak 2024 Cumartesi - 21:25

'Koca parti, 'İzmir'den bir ilçe verin' demişse...'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Bir ilçe istemişim. Bir ilçe istemişsem çok sembolik bir şey istemişim. Koca parti, eğer İstanbul'dan dahi istememişse, 'İzmir'den bir ilçe verin' demişse sizin hemen vermeniz lazımdı zaten" dedi.

 Koca parti,  İzmir den bir ilçe verin  demişse...

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, SÖZCÜ Televizyonu'nda Özel Röportaj'da İpek Özbey'in sorularını yanıtladı.

İnce'nin ittifaka kapıları kapattı ve İzmir'den Tire ve Bayındır adaylarını da duyurduğu açıklamanın ardından CHP'den de çarpıcı bir açıklama geldi. Parti Sözcüsü Deniz Yücel yaptığı açıklamada Memleket Partisi ile yapılan müzakere sürecine açıklık getirirken, İnce'nin belli sayıda meclis üyeliği ve İzmir'den bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunduğunu da ifade etti.

"AYIP DEĞİL Mİ?"

İnce, CHP Sözcüsü Yücel'in açıklamalarına yanıt verdi. İnce, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Sayın sözcünün üç önemli iddiası var burada. Diyor ki, 'İzmir'den metropol ilçe, parti tabanımız kabul etmedi bu isteği, Muharrem İnce eleştirilerini, istediği verilmeyince yapmaya başladı'. Bunlara tane tane cevap vereyim, milletimizin de vicdanına bırakayım. Eğer gönül gözü kapalı değilse milletimizin beni anlayacağına inanıyorum.

Bir ilçe istemişim. Bir ilçe istemişsem çok sembolik bir şey istemişim. Koca parti, eğer İstanbul'dan dahi istememişse, 'İzmir'den bir ilçe verin' demişse sizin hemen vermeniz lazımdı zaten. Bugünkü açıklaması var Ali Babacan'ın. CHP'nin verdiği 15 vekil sorusuna yanıt: 'Aşırı ısrar üzerine kabul ettik.' Yahu siz Babacan'a 15 vekil verirken iyi de Muharrem İnce'ye bir ilçe belediye başkanlığı mı vermediniz? Ayıp değil mi?

Muharrem İnce eleştirilerini ne zaman yapmış, görüşmeler bitince yapmış, yani dün yapmışım. Öyle mi? Yok, bakın 12.12.2023. 12 Aralık'ta. Sayın Özgür Özel, Şeyh Sait'e 'hain' demeyince tweet atmışım. Demek ki Muharrem İnce 'Ya bana belediye verin, vermezseniz ben de sizi eleştiririm' dememiş.

"UTANMALISINIZ"

Milli meselelerde Muharrem İnce'nin duyarlılığını 85 milyon bilir. 26 Aralık'ta terörle mücadele konusunda CHP imza atmayınca CHP'yi eleştirmişim. 

Utanmalısınız bunu vermediyseniz. Utanmıyor musunuz? 39 vekil verdiniz Saadet'e, Gelecek'e, DEVA'ya... 

"SİZE AĞABEYLİK YAPTIM, 5 KERE AYAĞINIZA GELDİM"

İstanbullu hemşehrilerimize sesleniyorum. Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir adayı kim, biliyor musunuz? Birol Aydın kimdir? CHP listelerinden seçilmiş Saadet milletvekili. Aziz kardeşlerim bana laf söyleyeceğinize, CHP listelerinden seçilmiş Saadet Partisi'nin Birol Aydın'a niye laf söylemiyorsunuz? DEVA Partisi 15 vekil için 'Çok ısrar ettiler, biz de aldık' diyor. Siz Babacan'a 15 vekil Muharrem İnce'ye Posof'u vermeyeceksiniz... Sizin derdiniz üzüm yemek değil demek ki, derdiniz bağcıyı dövmek. Sizin seçim kazanmak gibi bir derdiniz yok. 

Ben size ağabeylik yaptım. 5 kere ayağınıza geldim sizin. Herkesin sizi terk ettiği günlerde, Altılı Masa arkadaşları terk ederken ben onların ayağına gittim. 'Bakın arkadaşlar bu seçim önemli' dedim. Sayın İmamoğlu'nun anlattıkları doğrudur. Onu ayrı tutuyorum. 

MUHALEFETE SANDIK ÇAĞRISI

Benim cumhurbaşkanı adayı olduğum 2018’de 12 bin 843 sandığa gözlemci konulmamış. Sıkı durun, Kemal Bey’in seçiminde de aynı olmuş, son seçimde. Yine gözlemci yok. Tekrar söylüyorum, bütün muhalefete sesleniyorum. Hadi gelin hep bir araya gelelim. CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi… Hepimiz bir araya gelelim. Bir komisyon kuralım bu 200 bin sandığı oturalım koruyalım. Birlikte yapalım, bunu yapalım.

200 bin sandığı koruyamayan, oraya gözlemci koyamayanların ‘oyları çalıyor’ deme hakkı yoktur. ‘Oyları çalıyorlar’ diyebilmek için o sandıklara gözlemci koyup 200 bin ıslak imzalı tutanağı elinize almanız lazım. Bunu alamadığınız sürece hayıflanmanıza gerek yoktur."

 
‘Cem Karaca'nın Gözyaşları’ filmine durdurma kararı
 
CHP İzmir Örgütü’nde 'süreç' rahatsızlığı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 27 Ocak 2024 Cumartesi 21:38

Ama Muharrem İnce, Şeyh Sait'e "hain" demediği için eleştirdiği partiden ittifak karşılığında bir ilçe istemiş. Yani tükürdüğünü yalamak için bir ilçe yetermiş.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Şehir Hastanesi’ni yol ve ‘35 bin personel’ müjdesiyle açtı
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nin resmi açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan açıkladı: İşte İzmir’in ilçe belediye başkan adayları
Cumhur İttifakı'nın 5 ilçede MHP'nin adayıyla sandığa gideceği İzmir'de ...
Dağ'dan aday tanıtım toplantısında çarpıcı mesajlar: İzmir vizyonunu anlattı!
Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Hamza ...
 
Partilerin oy pusulasındaki yeri belli oldu
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde partilerin oy pusulasındaki yerini ...
MHP 55 başkan adayını daha açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri ...
DEVA Partisi yerel seçim için kararını verdi!
Yerel seçimlerle ilgili konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ...
 
Güven tıkanan süreci anlattı: Memleket Partisi ne istedi, CHP ne teklif etti?
Memleket Partisi Lideri İnce’nin CHP ile yerel seçimlere yönelik iş birliği ...
CHP'li Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Kime sordunuz?
İzmir Milletvekili CHP'li Ednan Arslan mülkiyeti Maliye Hazinesi, TEDAŞ ...
CHP 209 adayını daha açıkladı: İşte tam liste!
Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul'un 14 ilçesi dahil 209 belediye başkan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri