POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
20 Eylül 2024 Cuma - 15:04

'Türk Escobar' İzmir'de hayatını kaybetti!

'Türk Escobar'ı olarak bilinen Urfi Çetinkaya'nın hayatını kaybettiği öğrenildi. Uluslararası çapta uyuşturucu işi yapan Çetinkaya geçen yıl tutuklanmıştı. İzmir Menemen R Tipi cezaevinde tutuklu bulunan Çetinkaya'nın bu sabah hayatını kaybettiği öğrenildi. Çetinkaya'nın avukatı, Halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, müvekkilinin bir dizi sağlık sorunu yaşadığını kaydetti.

 Türk Escobar  İzmir de hayatını kaybetti!

Urfi Çetinkaya hayatını kaybetti Bir yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan Çetinkaya'nın bir dizi sağlık sorunu bulunuyordu. Çetinkaya'nın avukatı Halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Müvekkilin bir dizi sağlık sorunu vardı. Şeker ve tansiyon sorunu vardı. Böbreklerde de sorun baş göstermişti. 2 ay kadar önce de göz felci yaşamıştı" dedi.

Çetinkaya'nın avukatı, müvekkilinin yargılandığı dosyanın Artvin Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiğine işaret ederek bir sonraki duruşmanın ise Kasım ayı ortasında olduğunu kaydetti.

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE YAŞAMINI SÜRDÜRDÜ

18 Mayıs 1988'de polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, bundan sonraki hayatında tekerlekli sandalyeye bağımlı hale gelmişti.

whatsapp-image-2024-09-20-at-13-02-36-3.jpeg
İSPANYA POLİSİ YAKALADI

1989’da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalanan ve tutuklanan Çetinkaya 6 ay sonra tahliye oldu. 1991'de İspanya'daki 46 kilo eroinin sahibi olduğu gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı. İfade verdikten sonra serbest bırakıldı.

MATADOR OPERASYONU İLE YAKALANMIŞTI

Urfi Çetinkaya, 2000 yılında "Matador" adı verilen operasyonla yakalandı, cezaevine kondu. 2003'te tahliye edildi. Serbest kaldıktan sonra işine devam etti. Son Tango adı verilen operasyonla tekrar tutuklandı. Bu kez de 2012'te sağlık sebepleri ile cezaevinden tahliye edildi.

whatsapp-image-2024-09-20-at-13-02-36-2.jpeg

Urfi Çetinkaya'nın ismi son yıllarda İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti ile de yan yana geldi. Ortak oldukları, yurt dışına gönderilen ve yakalanan 5 ton eroinin 2 ton 200 kilosunun Urfi Çetinkaya'ya ait olduğu öne sürüldü.

GEÇEN YIL TUTUKLANDI

"Türk Escobar'ı" olarak bilinen Urfi Çetinkaya'nın elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik 20 Şubat'ta İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir'de düzenlenen "Kafes-44" operasyonunda 43 şüpheli gözaltına alınmıştı.

37 TON UYUŞTURUCUDAN SORUMLUYDU

Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da 13 ton, Türkiye'de ele geçirilen 24 ton olmak üzere toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları tespit edilen zanlıların tanıdıklarıyla kendilerine ait gemi, ticari konteyner ve balıkçı tekneleriyle uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları belirlenmişti.

20 MİLYARLIK VARLIĞA EL KONULMUŞTU

Soruşturma kapsamında, suç örgütüne ait toplam değeri yaklaşık 20 milyar olan 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 iş yeri, 53 lüks araç, tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı, 7 kiralık kasa ile çok sayıda ziynet eşyası, nakit para ve soğuk cüzdana tedbir konulmuştu.

"Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek" suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanan Urfi Çetinkaya ise 12 Nisan 2023'te tutuklanmıştı.

whatsapp-image-2024-09-20-at-13-02-36-1.jpeg

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığının koordinesi ve İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla İstanbul merkezli 9 ildeki operasyonda yakalanan 43 şüpheliden 23'ü tutuklanmış 20'si ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

Urfi Çetinkaya, 1958 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. Urfi Çetinkaya, 1980 darbesi sonrasında "arananlar" listesine giren isimlerden biriydi. Darbe döneminin etkisiyle genç yaşta suç dünyasına adım atan Çetinkaya, hayatının geri kalanında kaçınılmaz bir şekilde suçla iç içe geçirdi.

1989’da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı. 6 ay sonra tahliye oldu.

Çetinkaya, 2000 yılında Matador adı verilen operasyonla yakalandı, cezaevine kondu. 2003'te tahliye edildi. Çetinkaya, 2012'te sağlık sebepleri ile cezaevinden tahliye edildi. Bir operasyon sırasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyordu. "Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek" suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanan Urfi Çetinkaya ise 12 Nisan 2023'te tutuklanmıştı. (Halk Tv)

 
Denizli müjdeyi verdi: 31 yıllık kangren çözüldü
 
Bir aileyi yok etmişti: Trafik canavarının cezası belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli müjdeyi verdi: 31 yıllık kangren çözüldü
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, S.S. Alaçatı Halk Sosyal Konut Kooperatifi ...
6 kişi ölmüştü… Vinç kazası davasında talepler dinlendi
İzmir'in Bornova ilçesinde bir inşaatta 6 işçinin hayatını kaybettiği, ...
Rızabey Apartmanı davasında ‘Epoksi’ savunması!
İzmir'deki depremde en fazla can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı'nın ...
 
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
Bursa'da kadın müdür yardımcısının odasının kapısını kıran okul müdürü ...
İzmir’de terör baskını!
Terör örgütü PKK/KCK-YPG/PYD'ye yönelik İzmir merkezli operasyonda 13 şüpheli yakalandı.
Soyer duyurdu... O karara dava açıldı
Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka ve ...
 
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Adana'da 116 suç kaydından aranan şüpheli, adliye otoparkında şüphe üzerine ...
20 Eylül Cuma günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 20 Eylül Cuma günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
İzmir'de tarihe ışık tutan keşif!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Ulucak Höyüğü’nde yapılan kazı çalışmalarında, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri