POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
27 Temmuz 2023 Perşembe - 12:16

112 sapığı: Bir haftada 84 kez aradı!

Samsun 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Emin Demir, bu yılın ilk 6 ayında 804 bin 628 çağrı aldıklarını, bunun yüzde 42,87'sinin asılsız çıktığını belirtti. Demir, "Bir vatandaşımız, 1 hafta içerisinde sohbet etmek için 84 kez aradı. Telefonda ağlamaya başladı ve 'Benimki bir hastalık, bir yerleri telefonla aramadan duramıyorum. 112 ücretsiz olduğu için burayı arıyorum.' dedi. Kendisine yardımcı olduk." diye konuştu.

112 sapığı: Bir haftada 84 kez aradı!

Samsun'da 2023 yılının ilk 6 ayında 112 Acil Çağrı Merkezi 804 bin 628 çağrıya cevap verdi. Gelen çağrıların yüzde 42,87'si asılsız çıktı.

Hattı meşgul eden 50 kişiye toplamda 50 bin 708 lira idari para cezası uygulandı. Samsun Acil Çağrı Merkezi Müdürü Emin Demir, 204 personel ile çalıştıklarını belirterek, "Samsun’da günde ortalama 4 bin 800 ile 5 bin 200 arasında merkezimize çağrı düşmekte. Bu yıl Samsun 112 Acil Çağrı Merkezi olarak 804 bin 628 çağrıya cevap verdik. Acil çağrılar dışındaki aramalar, bizi en çok yoran konu. Sorunu olmadığı halde 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp, tacizde bulunup, hakaret edip kapatan vatandaşlarımız var. Bunlarla ilgili idari para cezaları uygulanıyor. Bunlarla ilgili tespitlerimizi yapıp, idari para cezası uyguladık." dedi.

"BİLGİLENDİRMELER DE DAHİL EDİLİYOR"
Asılsız ve gereksiz ihbarların çok fazla olduğunu vurgulayan Demir, "Yalnız bizi bilgilendirme ve danışmak için arayanların sayısı da bir hayli fazla. Yazılımımızda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılar vakaya dönüşmemişse, oraya bir ekip çıkarmamışsak; asılsız ve gereksiz ihbar olarak geçiyor. Bununla alakalı bakanlığımız bir çalışması var. Yılbaşına kadar tamamlanmış olacak. Tüm bunlara rağmen Samsun'da asılsız ve gereksiz ihbarların oranı yüzde 42,87" diye konuştu.

"HASTANEDEN RANDEVU ALDIK"
Demir, ilginç durumlar ile karşılaştıklarını da belirterek, "Alaçam ilçemizdeki bir vatandaşımız, 1 hafta içerisinde sohbet etmek için 84 kez Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. Arkadaşlar durumu bana anlattı. Son aradığında ben konuştum. Buranın meşgul edilmemesi gerektiği konusunda durumu kendisine izah etmeye çalıştım. Telefonda ağlamaya başladı ve 'Benimki bir hastalık, bir yerleri telefonla aramadan duramıyorum. Köydeki bir başkasını arasam dedikodu olacak. Kontörüm de yok, 112 ücretsiz olduğu için burayı arıyorum' dedi. Kendisine yardımcı olduk. Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden randevu sırası aldık ve gitti. Sonrasında da hiç aramadı" dedi.

"66 PERSONELİMİZE HAKARET ETTİ"
Başka bir çağrıda da arayan kişinin sürekli küfür ettiğini anlatan Demir, "Yine bir vatandaşımız, çok bilinçli ve küfür ediyor. Çalışan arkadaşımıza değil; kurumlarımıza küfür ediyor. Bunun kendisince suç olmadığını düşünmüş. Kendisine kamu davası açtık. İdari para cezaları verdik ama olmadı. 'Oh canıma değsin, bir daha verin' diyerek tekrar aradı. Mevzuatta böyle bir hakkımız var. Kendisine 66 farklı dava açtık. Bu arkadaş, 66 personelimize hakaret etti. Henüz sonuçlanmış bir davamız yok" diye konuştu. (DHA)

 
Edebiyatın kalbi Dikili'de atacak!
 
İzmir'in yine ciğeri yandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aile içi şiddet ihbarında şüpheliyi öldüren polise müebbet istemi!
İzmir'de aile içi şiddet ihbarına giden ve havaya açtığı ateş sonucu Semih ...
İzmir'deki fabrikada korkunç son!
Aliağa ilçesinde elektrik akımına kapılan işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Bakanlıktan Urla'da kritik SİT değişikliği kararı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1.Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun ...
 
Ve İzmir'deki yangınlar kontrol altında!
Ödemiş ve Torbalı'da alevlerle mücadelenin sonuç vermesinin ardından Tarım ...
İzmir'in açıklarında yine can pazarı!
Dikili ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri ...
RTÜK'ten dijital platformlara en üst sınırdan ceza
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Netflix, Disney +, Amazon Prime ...
 
İzmir'de son 85 yılın sıcaklık rekoru!
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre Ege Bölgesi genelinde hava ...
İzmir'in 3 ilçesinde yangın kabusu!
İzmir'in Kınık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının risk oluşturduğu ...
Kavurucu sıcakların gölgesinde İzmir'in hayat havzasında son durum!
İzmir'in su ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Tahtalı Barajı'nda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri