28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
28 Şubat davasında Yargıtay'ın onama kararının ardından, hükmün kesinleşmesi kararının infaz savcılığına gönderilmesiyle 14 sanıkla ilgili infaz süreci başladı.
''Darbeye teşebbüs'' suçundan ceza alan sanıkların yaşları ve sağlık durumları gerekçe gösterilerek yapılan infaz erteleme başvurusu da reddedildi.
Aralarında dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir (82) ve dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın (81) da bulunduğu 14 sanık için yakalama kararı çıkarıldı.
Sanıklar cezaevine konulduktan sonra, sağlık durumlarının elverişli olmadığına dair bir tespit yapılması halinde infazlar ertelenebilecek.
Yakalama kararı çıkarılan sanıklar şunlar:
Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker.
ÇETİN DOĞAN: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ
Muğla'nın Bodrum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinden korumaları eşliğinde çıkan emekli Orgeneral Çetin Doğan, Bitez Mahallesi'ndeki Bodrum Adliyesi'ne gitti.
Doğan'ın korumaları eşliğinde adliyenin ön kapısından giriş yaptığı görüldü.
Savcıya ifade verdiği belirtilen Doğan adliye çıkışı yaptığı açıklamada, "Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Sanırım ki bu yüz karası bir şey" dedi.
Çetin Doğan, sağlık kontrolü için polisler tarafından hastaneye götürüldü.
ÇETİN DOĞAN TUTUKLANDI
İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberine göre, müebbet hapis cezası alan 14 kişiden biri olan Çetin Doğan tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
14 İSMİN RÜTBELERİNİN SÖKÜLMESİ TALEP EDİLDİ
Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre; Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na yazı gönderdi.
Mahkemenin yazısında, kesinleşen karara göre, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 30 ve 31. maddelerine göre gereğinin yapılması istendi.
Askeri Ceza Kanunu'nun 30. maddesi, asker kişiler hakkındaki hükümlülük halinde, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarma cezası" verilmesini düzenliyor.
Kanunun 31. maddesinde ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarma cezasının niteliği, "hükümlünün Silahlı Kuvvetlerle ilişiğinin kesilmesi" olarak yer alıyor. Bu ceza, ayrıca bir hükme gerek kalmaksızın askeri rütbe ve memuriyetlerin kaybedilmesi sonuçlarını doğuruyor. (NTV, AA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |