POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe Alanyaspor'u 3 golle geçti
Fenerbahçe Alanyaspor'u 3 golle geçti
Avrupa Ligi'nde rakipler belli oldu!
Avrupa Ligi'nde rakipler belli oldu!
Özel'den Ali Yerlikaya'ya protokol çıkışı!
Özel'den Ali Yerlikaya'ya protokol çıkışı!
Devlet erkanından Anıtkabir ziyareti
Devlet erkanından Anıtkabir ziyareti
18 Temmuz 2024 Perşembe - 13:15

28 bıçak darbesine beraat Yargıtay'dan döndü!

İzmir'de eşini 28 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında "nitelikli kasten öldürme" suçundan dava açılan ve delil yetersizliği nedeniyle beraat eden sanık koca, Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından yeniden yargılanacak.

28 bıçak darbesine beraat Yargıtay dan döndü!

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 2016 yılında Rüya Polat'ın evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmasına ilişkin yargılanan sanık koca A.P. hakkında İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinin delil yetersizliği nedeniyle verdiği beraat kararına ilişkin temyiz başvurusunu kabul etti.

- İki üye karşı görüş bildirdi

Kararda evdeki televizyonda takılı hard diskte maktulün eski erkek arkadaşına ait samimi fotoğrafların bulunduğuna işaret edilerek sanığın bu kişiyi daha önce tehdit ettiğine yer verildi.

Maktulün kimseyle bir husumetinin tespit edilmediğine de değinilen kararda, şunlar kaydedildi:

"Sanığın olay günü televizyona takılı olan hard diskte maktulün eski sevgilisine ait fotoğrafları görüp kıskançlık krizine girmesi veya varlıklı olan maktulün mirasını alabilmek için önce maktulün yüzüne yastıkla bastırarak boğduğu ve daha sonra 28 yerinden bıçakladığı, olaya hırsızlık süsü vermek için evin her tarafını karıştırdığı ve suçta kullandığı bıçağı bir poşete koyarak televizyon ve lambaları açık bırakarak panikle evden çıktığı, evden çıkmadan önce olayın heyecanıyla büyük tuvaletini altına kaçırdığı, iç çamaşırını bir poşete koyarak pencereden aşağı attığı, feribottayken suçta kullandığı suç aletini denize attığı, ailesinin yanında bir süre vakit geçirdikten sonra delil oluşturmak için eşine mesaj attığı ve yine tanık yaratmak için eve çilingir çağırdığı sabit olmakla, sanığın üzerine atılı nitelikli kasten öldürme suçundan mahkumiyeti yerine, yasal ve yerinde olmayan gerekçeyle beraatine karar verilmesi, hukuka aykırı bulunmuştur."

Daire, iki üyenin karşı görüşüne rağmen üç üyenin kararıyla sanığın nitelikli kasten öldürme suçundan mahkumiyetine karar verilmesi gerektiği yönünde hükümde bulunarak kararı bozdu.

- "Kadının yaşam hakkı korunmalıdır"

Maktulün avukatı Sibel Önder, AA muhabirine, Rüya Polat için hukuki mücadelelerinin Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından haklı bulunduğunu söyledi.

Kadının korunmasını sağlayıcı, önleyici yasal düzenlemeleri geliştirilmesi gerektiği ve yasaların güçlü şekilde uygulanması gerektiğini bildiren Önder, "Kadın cinayetleri meşrulaştırılmamalı ve cinsiyete dayalı ihmal söz konusu olmamalıdır. Kadının yaşam hakkı korunmalıdır." dedi.

- Olay ve yerel mahkemenin kararı

İzmir'in Buca'nın ilçesinde 9 Nisan 2016'da Rüya Polat, evinde 28 yerinden bıçaklanmış halde bulunmuş, cinayete ilişkin cezaevinde olan ve olay tarihinde izinle dışarı çıktığı belirlenen eşi A.P, gözaltına alınmıştı.

Eşinin öldürülmesiyle bir ilgisinin bulunmadığını savunan A.P. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, "nitelikli kasten öldürme" suçundan açılan davada 10. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmıştı.

Mahkeme, yargılama sonrası yaptığı değerlendirmede sanık aleyhine görülen delillerin aydınlatılmış olduğu, sanığın suçu işlediğine ilişkin şüpheden öte mahkumiyete yeterli ve inandırıcı delil bulunamadığını bildirmiş, kararında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Olay öncesi maktulle sanığın birbirlerine sevgi içerikli mesajlar göndermeleri, maktulle sanık arasında öldürmeyi gerektirir bir neden bulunmaması, olayın öncesindeki gece maktulle sanığın birlikte eğlenceye gitmiş olmaları, olay sabahı sanığın hastalanan maktulü hastaneye götürdükten sonra maktulle sanığın birbiriyle samimi şekilde eve dönmüş olmaları, ölüm olayının sanığın evden ayrıldığı saatten önce gerçekleştiğinin tespit edilememiş olması hususları dikkate alınarak sanığın müsnet suçtan beraatine karar verilmiştir."

Maktulün ailesi ise olayı istinafa taşımış, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi kararı hukuku uygun bulmuştu. Ancak savcı ile aile, bu kararı Yargıtaya taşımıştı.

Öte yandan, Polat'ın annesinin de 28 yıl önce bıçaklanarak öldürüldüğü öğrenilmişti. (AA)

 
Bayraklı’da U-12 Cup futbol turnuvası heyecanı
 
İzmir'de silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Apart oteldeki cinayette yeni ayrıntılar!
Adana'da apart otelde kalan Selahattin Ayan’ı (34) öldürdükleri iddia ...
Turistik ilçede 339 milyon TL’lik satış
Çeşme Belediyesi ilçede bulunan 3 taşınmazı satılığa çıkardı. Satıştan ...
İzmir'in yeni emniyet binası için imzalar atıldı!
İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan deprem sonrası hasar alan ve boşaltılan ...
 
İzmir Barosu’nda seçime doğru: Adaylar netleşmeye başladı
İzmir Barosu’nda Ekim ayında seçim heyecanı yaşanacak. Baro’da yarışacak ...
18 Temmuz Perşembe günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 18 Temmuz Perşembe günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
Elektrik akımı faciası soruşturması: 27 şüpheliden 14'ü tutuklandı
İzmir'de, sağanak yağış sırasında su birikintisinden geçmeye çalışırken ...
 
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 6 gözaltı
İzmir merkezli 3 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı.
13 ilde Siberağ operasyonları: 35 yakalama!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bilişim suçlarına yönelik 13 ilde düzenlenen ...
İzmir’de ‘90 dakika’ o tarihte başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim sürecinde sözünü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri