POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
24 Aralık 2023 Pazar - 08:44

4 partiden ortak bildiri: "Terör hedefine ulaşamayacak"

AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin Irak'ın kuzeyinde 12 askerin şehit olduğu terör saldırılarıyla ilgili yayımladığı ortak bildiride, "Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır." ifadeleri kullanıldı. Ortak bildiriye imza atmayan CHP'den ise ayrı bildiri geldi.

4 partiden ortak bildiri:  Terör hedefine ulaşamayacak

Bütçe kanunu teklifi görüşmelerinin sürdüğü sırada AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin grup başkanvekillerinin imzasıyla Irak'ın kuzeyindeki terör saldırılarıyla ilgili ortak bildiri yayımlandı.

TBMM Genel Kurulunda bildiriyi AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, yerlerinden söz alarak okudu.

Bildiride, şunlar kaydedildi:

"Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırıları neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda şehit düşen kahraman askerlerimize Cenabıallah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.

Bizler, TBMM'de, bildiride imzası bulunan siyasi parti grupları olarak, birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekilde mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz."

 

4 partiden ortak bildiri: "Terör hiçbir zaman hedefine ulaşamayacak" - 1

Yayımlanan bildiriyi CHP ve DEM Parti Grupları imzalamadı.

CHP'DEN AYRI BİLDİRİ
Ortak bildiriye imza atmayan CHP'den ayrı bildiri geldi. CHP Grup Başkanlığı'ndan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile üç grup başkanvekilinin imzasıyla terör saldırılarıyla ilgili açıklama yapıldı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Grubu olarak kendi "bildirilerini" hazırladıklarını söyledi. Başarır tarafından Genel Kurulda okunan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"12 vatan evladının şehit düştüğü alçak saldırılar terörün kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Terörü, hain terör örgütünü ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Bu menfur saldırıları planlayan, azmettiren ve gerçekleştiren teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır.

Askerlerimizin can güvenliği ve yaralılarımızın sağlık durumu en başta gelen endişe kaynağımızdır. İki gece üst üste aynı bölgede 12 şehit verilmesi yanında, halen bölgede bulunan Mehmetçiklerimizin güvenliğinin tam olarak sağlandığına ilişkin sağlıklı bilgilerin kamuoyu ile paylaşılmaması, milletimizin acısını ve üzüntüsünü daha da artırmaktadır.

Bu nedenle, bu geceden tezi yok, TBMM'nin hiç zaman kaybetmeden derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı'nın Gazi Meclis'e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur. Ancak bu oturum sonrasında bölgeden ve gelişmelerden kapsamlı ve doğru şekilde bilgi alan siyasi parti gruplarının ortak bir metin çalışması yapabileceğini düşünüyoruz.

Hain saldırıların neden engellenemediğini ve sorumluların ihmalleri olup olmadığının açıklığa kavuşturulmadan atılacak adımları şehitlerimizin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz.

Bunun yanında, milletimizi tarifsiz bir üzüntüye ve eleme gark eden böylesine acı ve elim olayın ardından ulusal yas ilan edilmesi bütün toplumun ortak talebidir. İktidarı, daha fazla gecikmeksizin bu yönde tutum almaya davet ediyoruz.

Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağ olsun."
 

4 partiden ortak bildiri: "Terör hiçbir zaman hedefine ulaşamayacak" - 2

 
Türkiye'nin yüreği yanıyor: 2 günde 12 şehit!
 
Hava harekatı: 29 terör hedefi imha edildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerli ve Milli Parti'nin İzmir İl Başkanlığı açıldı
YERLİ ve Milli Parti'nin (YMP) İzmir İl Başkanlığı düzenlenen törenle ...
Erdoğan: 350 bin konutu dönüştüreceğiz
Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
Bahçeli: Şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak'ta ...
 
Özel'den aday belirleme süreci mesajları: İzmir'e özel bir olumsuzluk yok!
Menemen'deki anma törenlerinin ardından partisinin il binasını ziyaret ...
AK Partili İnan'dan Başkan Sengel'e 'Meryem Ana Evi' çıkışı!
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Meryemana Tabiat Parkı otoparkının ...
Pehlivan'dan Kubilay anması mesajları!
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Şehadetlerinin 93’üncü yılında ...
 
Soyer’den dikkat çeken çıkış: Yeni Menemen olayları hayal ediyorlar, öyle yağma yok!
Büyükşehir Belediye Başkanı Devrim Şehidi Kubilay ve arkadaşlarını anma ...
Özel’den Kubilay anmasında 2 bakana salvo ve çarpıcı mesajlar!
CHP Lideri İzmir’de düzenlenen Devrim Şehidi Kubilay ve arkadaşlarını ...
AK Partili Saygılı: STK’lar gönüllü hizmetin adresleridir!
Saygılı; “Sivil toplum kuruluşları, devlet ve millet kaynaşmasının, gönüllü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri