POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
20 Eylül 2024 Cuma - 08:44

5 yıl sonunda Buca’yı aldığım yerden daha iyi noktaya taşıyacağım

EGE TV’de Politika Durağı programına konuk olan Buca Belediye Başkanı Duman, “Temel belediyecilikte hiçbir aksaklık bırakmayacağız. Sosyal belediyecilikle maksimum seviyede vatandaşlarımıza dokunacağız. 5 yılın sonunda Buca’yı aldığım yerden çok daha iyi yere taşıyacağıma inanıyorum” dedi. Duman, Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay için “Takım kaptanımız” derken, CHP’nin yeni tüzüğü için “Değişim mottosuna uygun” dedi. Duman, asfalt plent tesisinin önümüzdeki ay çalışır duruma geleceğini belirtti.

5 yıl sonunda Buca’yı aldığım yerden daha iyi noktaya taşıyacağım

GERÇEKİZMİR - Buca Belediye Başkanı CHP’li Görkem Duman, Politika Durağı programında gazeteciler Sercan Avcı ve Onur Çakır’ın konuğu oldu.

Başkan Duman geride kalan 6 ay, hayata geçirilen ve geçirilecek projeler ile siyaset başlıklarında sorulara yanıt verdi.

Duman’ın konuşmalarından öne çıkan ifadeler şöyle;

“LİYAKATLİ, GENÇ VE KADIN ESASLI BİR KADRO OLUŞTURDUK”

“Buca Belediyesi'nde görevi devraldıktan sonra görevlendirmeleri yaptım. 39 müdürlüğün yarısı kadın arkadaşlarımızdan oluşuyor ve 30’lu yaşlarda 12 tane arkadaşımız müdür olarak görev yapıyorlar. Liyakatli, genç ve kadın esaslı bir kadro oluşturduk. Genel başkanımızın açtığı yolda biz de Buca ölçeğinde aynı mantıkla ve düşünceyle ilerliyoruz.”

“BELEDİYE BAŞKANI MAKAMDA OTURARAK YÖNETMEMELİ”

“Belediyede olduğum zaman öğle yemeğini yukarıdaki yemekhanede personel arkadaşlarımızla yiyorum.  Günün ortalama 3 saati sahadayım. Belediye başkanı makamda oturarak yönetmemelidir. Adaylığım döneminde de vatandaşlarla görüştüğümüzde her zaman sokakta, alanda olacağımı söylemiştim. Bunun da sebebi problemi yerinde inceleyip, fiziken kendi gözümle göreceğim. Özellikle mahalle muhtarlarıyla görüşüyorum. Mahalledeki sorunları spesifik çözümler buluyoruz. Yönetimde bulunan birçoğu icracı müdürlükler”

“ASFALT PLENT TESİSİ ÖNÜMÜZDEKİ AYA ÇALIŞIR”

“Asfalt plent tesisimiz hazırlandı, şuan ruhsat aşamasındayız. Elektrik ve doğal gaz aboneliği de bitmek üzere. Önümüzdeki ay tesisimizi çalıştırmış oluruz. Başka belediyelere de destek olabilme düşüncemiz var. Belediye başkan arkadaşlarımızla bunu yüzeysel olarak konuştuk. Bunu bir temele dayandırıp, dayanışma ruhuyla bu plenti birçok paydaşa yaymayı düşünüyoruz.

“ÜÇÜNCÜ KENT LOKANTASI YOLDA”

”İzmir’de ocak ayında ilk Buca Belediyesi kent lokantasını açtı. Rakamları güncelledik. İkincisini bu hafta açtık. Üçüncüsünün de tadilatını yapıyoruz. İlk başta maliyetinin altındaydı. Yüzde 30’unu sübvanseye ediyorduk. Biz göreve geldikten sonra Buca’da dayanışma da arttı. İsviçre’de yaşayan bir vatandaşımız 66 dönümlük tarlasını Buca Belediyesi’ne bağışladı. Nedeni ise burada üretilen ürünleri ihtiyaç sahiplerine aktarmak. Ben de kendilerine kent lokantalarında kullanabilir miyiz diye sordum. Kendisi de bunu kabul etti. Biz de bu sübvansiyon kısmını da vatandaşımızın bağışladığı tarla ile gerçekleştirdik.”

“YURT ÇALIŞMAMIZ VAR”

“Bir yurt çalışmamız var. Tefrişat aşamasında. Binanın imalatı bitti. Tefrişatı ve eşyaları hazırlamakta. İnönü Mahallesi’nde 150 kişilik bir erkek yurdu yapıyoruz. Bahar yarı yılına kadar yetişmiş olur. “

“DİRENÇLİ VE GENÇ YAPI STOĞUNA SAHİP İLÇE HALİNE GETİRECEĞİZ”

“Buca’da ciddi anlamda riskli yapı bulunuyor. Kentsel dönüşümle ilçeyi dirençli ve genç yapı stoğu haline getirmeyi düşünüyoruz. Çaldıran Mahallesi’ndeki imar planı bizden önceki dönemde yapılmıştı. İtirazlar sonrası konu mahkemeye sirayet ediyor. Mahkemenin belirttiği birkaç hususu düzenleyip tekrardan imar planlarını askıya çıkardık. Askıya çıkarmadan önce Çaldıran mahalle muhtarını ve mahalle sakinlerini belediye meclis salonunda topladık. İlgili müdür arkadaşlar sunum yaptılar. Ben de kendi düşüncelerimi anlattım. Onlar da bu konuda bu konudaki samimiyeti gördüler. Çaldıran Mahallesi’ndeki imar planların ayrı önemi var çünkü protokol yoluna bir karşılaması ‘hoş geldin’ diyor aslında. O yüzden imar planları onaylandıktan sonra belediye olarak arkamızı dönüp gitmeyeceğiz. 18 uygulama planlarını kendimiz yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizle istişare içerisindeyiz.

“BUCA’NIN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAĞIZ”

“Buca’nın trafik sorunun çözülmesi için öncelikle metronun tamamlanması gerekiyor. Metro çalışmalarında da kaynak problemi olmadığı için hızlı bir şekilde ilerliyor. Metro tamamlansa bile onun dışında kalan bir spesifik durum var. O da Buca’da bulunan Heykel Meydanı, Üçkuyular, Çevik 1, 9 Çeşmeler ve Kasaplar… Bu 5 noktada günün belli saatlerinde trafik çok ciddi bir şekilde sıkışıyor. Ben göreve talip olmadan arkadaşlarımızla çalışma yaptık. 5 noktada günün belli saatlerinde drone uçurduk. Bir envanter oluşturduk. Tek yön aks oluşturduk. Animasyon ile aynı araç sayısını tek yön aksında yürüttüğümüzde ortalama yüzde 35-40 dakikalık bir zaman tasarrufu oluşuyor. Bu ya da metro tek başına trafik sorunun çözmüyor. İkisi bir araya geldiğinde Buca’nın trafiğini rahatlatmış olacağız. Buca Onat Tüneli de şehrin çeperlerini rahatlatarak bir bay-pas görevi alacak.”

BUCA CEZAEVİ ALANI İÇİN YEŞİL ALAN ÇAĞRISI

“Bakanlığın sorumluluğunda olan bir yer. Biz belediye olarak burada sadece bir öneride bulunabiliriz. Seçim kampanyası sürecinde buraya bir kent meydanı, yeşil alan ayrı zamanda depremde bir toplanma alanı ihtiyacı olduğunun önerisinde bulunmuştum. Tam da ilçemizin merkezinde olan bir yer. İlçemizin kent meydanına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Orda bir yapı olmaması gerekir. Eğer yapı olacaksa da minimumda olması gerekir. Nasıl Suat Taşer dediğimizde orada bir simge yapı var. Ona keza Adnan Saygun Sanat Merkezi… İzmir’in en büyük ilçesi, üniversite kentinde bir kültür yapısı, bir anfi tiyatro şeklinde işlenebilir.”

“5 YIL SONUNDA BUCA’YI ALDIĞIM YERDEN DAHA İYİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIM”

“Temel belediyecilikte hiçbir aksaklık bırakmayacağız. Sosyal belediyecilikle maksimum seviyede vatandaşlarımıza dokunacağız. Vatandaşımız ne zaman başını kaldırdığında Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak yanında olduğunu görecek. Buca’yı her anlamda birinci ilçe yapacağım iddiam vardı. Bu iddianın sonuna kadar arkasındayım. Çünkü benim göreve talip olmanın en büyük sebeplerinden bir tanesi de budur. 5 yılın sonunda Buca’yı aldığım yerden çok daha iyi yere taşıyacağıma inanıyorum. Sabah uyandığımda bu moral motivasyonla çalışmaya başlıyorum.”

“MAAŞ SIKINTISI YAŞAMADIK”

“Maaşlar ödenebiliyor. Burada dert yanmaktan çok çare aramak lazım. Bizler de yönetimde çare arayarak maaşları aksatmadan yatırmaya çalışıyoruz. Görevini iyi yapmayan arkadaşlarımızı disipline sevk edip, gerekiyorsa iş akdine son vereceğiz. Herkes çalışacak. Ben yeri geliyor günde 20 saat çalışıyorum. Arkadaşlarımız da çalışacaklar. Disiplin dışında işten çıkarılma olmadı. Ben göreve geldiğimden bu yana yaklaşık 60 kişi işten çıkarıldı ya da kendisi istifa etti.”

“BAHANE YOK HİZMET VAR”

“Son 6 aylık döneme baktığımda SGK ve vergi borçlarından yapılan kesintilerden dolayı Buca’nın cezalandırıldığını düşünüyorum. SGK da belediye de kamu kuruluşudur. Burada hizmetin önünü açmak yerine sekteye uğratıyor. Daha önce dediğim gibi biz bunları bahane olarak görmeyeceğiz. Sosyal belediyecilikle hizmet vereceğiz.  “

“18 DURAKLI KÜLTÜR ROTASI OLUŞTURDUK”

“Buca'yı turizmde öne çıkarmayı hedefliyoruz. Bu tabii 5 yıl içerisinde yapılabilecek bir çalışma. İlk adımlı olarak geçtiğimiz hafta kentsel tasarım müdürlüğümüzün hazırladığı 18 duraklı bir kültür rotası. Buca'daki yapıları tanıtan 18 duraklı bir kültür odasıyla başladık. İlçeyi tamamen turizm cazibe alanı haline getireceğiz”

“ELEŞTİRİYE DOĞRU BAKARIM AMA…”

“Meclislerde ben eleştiriye doğru bakarım, sıcak bakarım. Ama eğer eleştiri mesnetli ise, gerçekten bir yere dayanıyorsa… Ama dayanmıyorsa, sadece kuruntu olarak, kendi kafalarına göre, olmamış bir durumu doğru bulmuyorum. Bunun da cevabını çok net bir şekilde mecliste eleştiri yapan arkadaşların yüzüne karşı da veriyorum. Vermem de gerekir. Ama dediğim gibi gerçekten eleştiri olur, hatamız vardır, eksiğimiz vardır. O eleştiriyi biz alırız. Daha iyisini yapmak için dikkat ederiz, ona göre ilerleriz.”

“CHP GRUBU VE ÖRGÜTÜ OLARAK BİRLİK BERABERLİK İÇİNDEYİZ”

“Bu dönemin diğer dönemlerden farklı kılan birkaç nokta var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Buca'daki Belediye Başkanı bu dönem ilk defa örgütün kademelerinde görev almış bir isim oldu. Önceki belediye başkanlarımız örgütün bir kademelerinde görev almamıştı. Meclis üyesi arkadaşlarımızla örgütün içerisinde birçok görev yaptık. Gerek aktif görevli, gerek örgüt içerisinde beraber örgüt çalışmaları, farklı çalışmalarında bulunduk. Bu bence çok önemli bir faktör. Çünkü aynı konuşma adına, uzlaşma adına ve burada beraber çalışma ruhunu, beraber çalışma alışkanlığı noktasında çok önemli. Bir ikincisi de daha önceki seçimlerden farklı bir seçim atmosferi gerçekleştirdik. İttifak yoktu. 22-23 adaylı geçti. Bizden aday adayı olup daha sonra adaylaşmayınca karşıya İYİ Parti'ye geçen oldu. Arkasından partiyi terk edip baba ocağını terk edenler oldu. Ama bizler baba ocağının dumanını attırmaya devam ettik. İhanet gördük. Tabii bu ihaneti de görünce daha daha bir dayanışma ruhu oluştu. O yüzden futbolda vardır ya kademeye girmek. Bir şey olduğunda hemen bir arkadaşımız oradan kademeye girer. Öbür oradan kademeye girer. Ve biz gerçekten birlik beraberlik içinde gidiyoruz”

“ZAMANI GELİNCE KARIŞIP KARIŞMAYACAĞIMIZI GÖRECEĞİZ”

“Şuan belediye başkanlığı görevini sürdürüyorum. Önümüze bakalım, süreç geldiğinde parti içi yarışlara karışıp karışmayacağımızı göreceğiz.”

“CEMİL BAŞKAN TAKIM KAPTANIMIZ”

“Ben genel olarak Büyükşehir’le genç başkanların problem yaşadığına yönelik böyle bir şey hissetmedim. Ben kendi adıma da söyleyeyim. Cemil Başkan ile her zaman iletişim halindeyiz. Ne zaman Buca ile ilgili bir talebimiz olduğunda her zaman iletişim kuruyoruz. Kendisi bizim takım kaptanımız. Kendisinin önderliğinde hizmetlerimiz devam edecektir”

“YENİ TÜZÜK DEĞİŞİM MOTTOSUNA UYGUN”

“Son kurultaydan sonra tüzük kurultayı değişim mottosuna uygun bir Tüzük olduğunu düşünüyorum. Ön seçimi savunuyorum”

“EN BÜYÜK HEDEFİM İZ BIRAKACAK İŞLER YAPMAK”

“3-4 dönem hedefim yok. Benim en büyük hedefim Buca’ya iz bırakacak işler yapmak, aldığım yerden en iyi seviyeye getirmek, itibarını en yükseğe çıkarmak.”

 
Adres İzmir... Okulu veliler temizliyor!
 
İzmir'de duygulandıran görüntü: Hasta köpeği veterinere sırtında taşıdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziler Günü Aliağa’da kutlandı
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921?de ‘Mareşal’ rütbesi ...
Yarımadalı başkanlardan ilk encümen toplantısı
Yarımada Belediyeler Birliği Encümeni, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa ...
Başkan Tugay gazi derneklerini ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gazi derneklerinin ...
 
Ödemiş Belediyesi bir telefon uzakta!
Ödemiş Belediyesi vatandaşların taleplerine en kısa sürede yanıt verebilmek ...
Özel talimat vermişti: Buca’da Askıda Yemek başladı!
Yakın zamanda ikinci ve üçüncü belediye lokantalarını hizmete açmaya hazırlanan ...
Selçuk’ta Ayasuluk Kazıları söyleşisi
Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen Ayasuluk Söyleşileri’nin ilk konuğu ...
 
Bayraklı’da Gaziler Günü kutlandı
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Gaziler Günü dolayısıyla Muharip ...
Işık’tan gazilere: Hayatımızdaki yeriniz çok özel
Gaziemir’de yaşayan gaziler ve yakınları ile Gaziler Günü’nde bir araya ...
Bornova’da Gaziler Günü coşkuyla kutlandı
19 Eylül Gaziler Günü, Bornova’da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri