POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
11 Ağustos 2024 Pazar - 12:37

7 yıldır yüksek lisans diploması bekliyor

Ankara'da Elif D. (36), 9 yıl önce Amerika'da online eğitim hizmeti veren üniversite ile iletişime geçip, psikoloji alanında yüksek lisans yapmak istediğini belirtti. 5 bin TL ödeyerek kaydını yaptıran ve 2 yıllık online eğitimin ardından tezini de verip, mezun olan Elif D., 7 yıldır yüksek lisans diplomasını bekliyor.

7 yıldır yüksek lisans diploması bekliyor

Kuzey Makedonya'daki Uluslararası Struga Üniversitesi'nde Diploması ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Elif D., 9 yıl önce internette ilanına rastladığı Amerika'da online eğitim hizmeti veren üniversite ile iletişime geçip, psikoloji alanında yüksek lisans yapmak istediğini belirtti. 5 bin TL ödeyerek kaydını yaptıran Elif D., 2 yıllık online eğitimin ardından tezini de verip, mezun oldu. Ancak Elif D.'ye diploma yerine geçici mezuniyet belgesi gönderildi. Elif D., iş başvurusunda ibraz etmek için yıllar sonra tekrar diplomasını istediğinde kendisinden 400 dolar talep edilince savcılığa suç duyurusunda bulundu ve Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) başvurdu.

'MADDİ VE MANEVİ KAYBIM OLDU'

Elif D., 9 yıl önce internet üzerinde rastladığı bir ilan ile bu okulu bulduğunu söyleyerek, "Okulu aradım, oldukça iyi bir referans sundular bana. Ben de okula nakit olarak 5 bin TL ödedim, 9 yıl önce yüksek lisans bedeli buydu. Sonra başladım programa, eğitimimi aldım, sınavlara girdim ve bir tez süreci oldu ve tezimi de verdim. Bunun üzerine mezuniyeti hak ettim. Diploma yurt dışından geleceği için sürekli oyalandım. Mezun olalı 7 yıl oldu. Yurt dışından geleceği için biraz zaman alacağını söylediler. Ama bir türlü gelmedi. Belgeyi bir yere ibraz etmek üzere mezuniyet belgesine ihtiyacım olduğunu söyledim. Onlar da bana mühürlü, kendi dekanlarının imzasıyla bir geçici mezuniyet belgesi verdiler. Daha sonrasında geçici mezuniyet belgesinin kendileri tarafından verilmediğini, bunun sahte bir belge olduğunu iddia ettiler. Diploma için benden tekrar 400 dolar isteniyor ve şahsi bir IBAN numarası gönderdiler. 'Buraya parayı gönderin, diplomanızı size teslim edeceğiz' dediler. Açıkçası bunun gelip, gelmeyeceği de şaibeli. Benim için maddi ve manevi kayıp oldu" dedi.

YÖK'ÜN 'SAHTE ÜNİVERSİTE' VE 'YANILTICI REKLAM' UYARISI

YÖK, daha önce yaptığı açıklamada yurt dışındaki üniversitelere kayıt yaptırmayı düşünen öğrenciler için 'sahte üniversite' ve 'yanıltıcı reklam' uyarısı yapmıştı. Açıklamada, "Bazı aracı kuruluşlar, internet sayfalarında ve sosyal medyada Yükseköğretim Kurulu ve Türkiye'nin saygın devlet üniversitelerinin de logolarını kullanarak yanıltıcı bilgiler vermektedir. YÖK tarafından tanınan bazı yükseköğretim kurumlarının ise 'sınavsız üniversite', 'mezuniyet sonrası şartsız denklik' gibi reklam ve duyurular yaptıkları görülmektedir. Öğrenciler, yurt dışındaki her üniversitenin YÖK tarafından tanındığı ve mezunlarına her halükarda denklik verileceği yönündeki yanıltıcı reklam ve duyurular konusunda dikkatli olmalı. Yanıltıcı içeriklere ilişkin gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır. Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için sosyal medyada yer alan bu tür yanıltıcı bilgilere itibar edilmemesi ve mezuniyet sonrası alınan diplomanın denklik sürecine tabi olduğu hususunun bilinmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verilmişti.

 

7 yıl, diploma,
 
Bayraklı’da Kitap Takas Şenliği
 
Avrupa gaz fiyatları 8 ayın zirvesine çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hem muhtarlık yapıyor hem kahvehane işletiyor
İzmir'in Buca ilçesi Doğancılar Mahallesi'nin ilk kadın muhtarı Nebahat ...
Uzmanından sonbahar uyarısı: 'Çok sıcak bir dönem'
 Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) sezonluk tahminleri ...
Manisa alevlere teslim! Müdahale sürüyor
Manisa'nın Salihli ilçesinde dün ormanlık alanda başlayan yangına havadan ...
 
Meme kanserinde 'onkoplastik' cerrahi avantajı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Plastik Cerrahi ...
Türk vatandaşı kaçırıldı, Dışişleri devreye girdi
Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi, Muhammed Çolak isimli ...
Yurt genelinde denetim... Sürücülere ceza yağdı!
Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin 1-8 Ağustos tarihleri arasında ...
 
İstanbul’da silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı
Sultangazi'de motosikletli 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. ...
İzmir’de otomobil dereye uçtu: 6 yaralı
İzmir’in Ödemiş ilçesinde otomobilin dere yatağına yuvarlanması sonucu ...
2 araç birbirine girdi: Sürücü ölüm-kalım savaşında!
İzmir'in Konak ilçesinde ticari taksiyle çarpışan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri