POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
7 Eylül 2017 Perşembe - 11:03

8 yaşındaki köpek Bornova’da hayata döndü

Bornova Belediyesi’nin veterinerleri 8 yaşındaki kangal kırması köpeği hayata bağladı. Duyarlı bir vatandaşın görüp Bornova Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdiği kangal kırması, aynı gün operasyona alınıp 4 saatin sonunda 6 kiloluk tümörlü kitleden kurtarıldı. Rehabilitasyon sürecinin ardından tamamen sağlığına kavuşan kangal kırması sokağa dönmeye hazır hale geldi.

8 yaşındaki köpek Bornova’da hayata döndü

İzmir’de 6 kiloluk tümörlü kitleyle sokakta kaderiyle başbaşa kalan bir köpek, Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Pınarbaşı Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan ameliyatla adeta ikinci hayatını yaşamaya başladı. Ağır bir operasyon geçirmesi nedeniyle iyileşme süreci uzayan 8 yaşındaki kangal kırması dişi köpek şimdi sokağa döneceği günü bekliyor.

Kangal kırmasının hayata dönüş macerası Ümit Mahallesi’nden bir vatandaşın onu görüp Bornova Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’ne getirmesiyle başladı. 19 Haziran’da Rehabilitasyon Merkezi’nin kapısından giren köpekteki meme tümörü hemen tespit edilerek aynı gün ameliyata alındı. Ameliyat öncesinde köpeğin bütün memelerini saran tümöral kitle yere değecek aşamaya gelmişti. Kaybedilecek zaman kalmadığını tespit eden Bornova Belediyesi veterinerleri Erhan Arı ve Özgür Sofu, 4 saat süren operasyonla meme dokusunun tamamı hayvandan uzaklaştırdı, 120 dikiş attı. Geniş bir bölgede işlem yapıldığı için uzun bir iyileşme süreci geçiren köpek, Ağustos ayının ortalarında tamamen sağlığına kavuştu. 22 Ağustos’ta kısırlaştırma ve aşılama işlemleri de yapılan kangal kırması şimdi sokağa döneceği günü bekliyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kangal kırmasını hayata bağlayan Veteriner İşleri Müdürlüğü personelini tebrik ederek, “Bornovalılar olarak sokak hayvanlarının mutlu ve sağlıklı olmasına büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri kullandığımız ‘Bornova Bizim Evimiz’ sloganıyla ilçemizde olan herşeye evimizdeki hassasiyetimizle yaklaştığımızı anlatmaya çalışıyoruz. Sokak hayvanları da bu anlamda evimizin en değerli bireyleri… Onlara hem vatandaşlarımız sahip çıkıyor hem de belediye olarak biz destek oluyoruz. Kedi evleri, köpek kulübeleri yapıyoruz, mama desteği veriyoruz. Vatandaşlarımız kapılarının önünden bir kap suyu bir kap yemeği eksik etmiyor. 8 yaşındaki masum kangal kırmasına adeta ikinci hayatını yaşatan da vatandaşımızla belediyemizin işbirliği. Bornova’da yaşayan her canlı değerlidir” dedi.

Rehabilitasyon Merkezi’nde özel ilgi
Bornova Belediyesi’nin Pınarbabaşı Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanları tedavi edilerek kısırlaştırma ve aşılama işlemleri ile tedavileri gerçekleştiriliyor. Acil hayvan ambulansı tarafından getirilen kedi ve köpeklere ilk müdahaleler yapılıyor. Ayrıca bu merkezde kedi ve köpeklerin sahiplendirilmesi de sağlanıyor.

 
İzmir’in o ilçesinde TOKİ heyecanı!
 
Engelleri kulaç atarak aşıyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in o ilçesinde TOKİ heyecanı!
TOKİ Kemalpaşalıların hayali 679 konuttan oluşan karma proje konseptindeki ...
Karşıyaka'da 9 Eylül coşkusu: İşte program
Karşıyaka Belediyesi İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl ...
Konak'ta gecekondular için tarihi tapu fırsatı!
Konak Meclisi’nde alınan kararla 1987 yılından önce mülkiyeti belediyeye ...
 
Karşıyaka trafiğine yeni düzen: Taksi-dolmuşlar artık...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka tramvay hattıyla aynı bölgede çalışan ...
'Güneşin Ufuktan Doğduğu Gün'de Başkan'a en anlamlı hediye
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Güneşin Ufuktan Doğduğu Gün: 9 Eylül ...
Torbalı ‘FETÖ izini’ siliyor: Adı Dirmil olacak!
Torbalı Belediye Başkanı Görmez: Mahalle sakinlerimiz FETÖ elebaşı Fetullah ...
 
Selvitopu ve üyelerden Adıyaman çıkarması
Kardeş belediyeler kapsamında ilçe belediyelerin yaptığı çalışmaları görmek ...
490 milyon liralık Ege Perla açıldı
İzmir'in Bayraklı ilçesinde gökdelenler bölgesi olarak adlandırılan Yeni ...
Konak Tramvayı'nda yeni etap!
Konak Tramvayı'nın imalat çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri