POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
7 Kasım 2017 Salı - 12:32

AK Parti Narlıdere'den 'imar' tepkisi

Çatalkaya Mahallesinde bulunan 5 buçuk dönümlük arazinin imar planının eğitim alanından çıkarılıp özel eğitim alanı olarak değiştirilmesine AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, Çatalkaya Mahalle Muhtarı ve mahalleli vatandaşlar tepki gösterdi.

AK Parti Narlıdere den  imar  tepkisi

Narlıdere Çatalkaya Mahallesinde bulunan 5 buçuk dönümlük arazinin imar planının eğitim alanından çıkarılıp özel eğitim alanı olarak değiştirilmesine AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, Çatalkaya Mahalle Muhtarı ve mahalleli vatandaşlar tepki gösterdi. Arsanın bulunduğu alanda basın açıklaması yapan Aslan Bilgi, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü’nün imar değişikliğine itiraz edeceğini, gerekirse yargıya taşıyacağını söyledi. Bilgi, belediye başkanı Abdul Batur’un açıklamalarına da yanıt verdi.

Çatalkaya mahallesi 6265 ada 1 parselde konumlanan 5.537 metrekarelik ‘eğitim alanı’ imarlı arazinin 1/1000’lik planları Narlıdere Belediyesi kasım ayı meclis toplantısında ‘özel eğitim alanı olarak’ değiştirildi. Büyükşehir Belediyesi de temmuz ayı meclis toplantısında 1/5000’lik planlarında ‘eğitim alanı’ ibaresini ‘özel eğitim alanı’ olarak değiştirmişti.

KİME GÜVENİP ARSAYI SATIN ALDI
Birçok hissedarı bulunan arsanın özel bir eğitim kurumu tarafından satın alındıktan sonra imar durumunun değiştirildiğine dikkat çeken ilçe başkanı Aslan Bilgi, “ Bu arsa henüz eğitim alanıyken özel okul sahibi bir yatırımcı geliyor arsayı satın alıyor. Bu arsayı neye güvenerek satın alıyor. Birileri bu yatırımcıya bir söz mü verdi. Önce çıkıp onu açıklasınlar” ifadelerini kullandı.



BELEDİYE BAŞKANI BİR KEZ GELİP KAPIMIZI ÇALMADI
Belediye başkanının imar planları için Milli Eğitim Bakanlığı’nın imar planları için verdiği olumlu görüşü sanki bakanlık bu alana özel okul yapılmasını istiyormuş gibi lanse ettiğini belirten Bilgi, “Belediye başkanı madem burada devlet okulu ihtiyacı olduğunu biliyor neden gidip bu alanın imarını özel okula çevirdi. Ben 3 yıldır ilçe başkanlığı yapıyorum belediye başkanı bir kez gelip buraya okul yapalım demedi. Sonra çıktı büyükşehirle beraber sessiz sedasız kimsenin haberi olmadan imar planını değiştirdiler. Sonra da suçu bize atıyorlar. Bu kentin ihtiyaçlarını bakan değil, kentin yerel idarecileri bilir. Bakan sadece fiziki şartların uygunluğu ve yasal ihtiyaçları yerine getirip getirmediğine bakar. Gerekirse gider bizzat bakanla görüşür ve burada özel okula değil devlet okuluna ihtiyaç duyulduğunu izah ederim. Tüm Narlıdere halkının yararlanabileceği bir devlet okulu alanıyken, bir kurumun kazanç sağlayacağı, sadece ekonomik olanakları iyi olan bir kesimin eğitim görebileceği bir alan haline dönüştürülmesini kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

İPTAL ETSİNLER, OKUL YAPILMAZSA HESABINI BANA SORSUNLAR
İmar Değişikliğinin iptal edilmesini isteyen Bilgi okul yapılması için girişimlere başlamaya hazır olduklarını ifade etti. Bilgi şu şekilde devam etti, “Biz eleştirilerimizde samimiyiz. Gelsin imar değişikliğini geri alsınlar bizde okul yapmak için girişimlere başlayalım. Eğer buraya okul yapılmazsa o zaman gelsinler bizden bilsinler. Okul yapılmazsa bunun hesabını ben veririm” dedi.

İL MİLLİ EĞİTİM YARGIYA TAŞIYACAK
İmar planlarına askı sürecinde itiraz edileceğini belirten Bilgi, “Konuyu il ve ilçe milli eğitim müdürlerimizle görüştüm. Bu alanın imar durumunun değiştirilmemesi gerektiği ve burada devlet okulu ihtiyacı olduğu konusunda onlarla da hemfikiriz. Milli Eğitim İzmir il müdürlüğümüz askı sürecinde itiraz edecek. Eğer itirazları kabul edilmezse konuyu yargıya taşıyacak” dedi.

Milli Eğitim İzmir il müdürümüz imar planına askı sürecinde itiraz edeceğini söyledi. Eğer itirazları kabul edilmezse konuyu yargıya taşıyacağını da ifade etti.

MUHTAR DA KARŞI VATANDAŞ DA!
Çatalkaya Mahalle muhtarı ve mahalledeki vatandaşlar da imar değişikliğine tepki gösterdi. Mahalle Muhtarı Hıdır Tekemen,  “Bizim mahallemizde 7 bin kişi yaşıyor ve bir tek okulumuz yok. Çocuklarımızı servislerle okula gönderiyoruz. Mahalleli bu arazinin özel eğitim alanı olarak değiştirilmesini istemiyoruz. Bu arazinin devlet okulu olarak kalmasını ve en kısa zamanda devlet okulu yapılmasını istiyoruz” dedi.

 
Flaş iddia: Galatasaray Jahovic'in peşinde!
 
EGE-KOOP'tan bir ilk: O ilçeye dev yatırım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: ABD çöplüğe doğru gitmektedir
MHP Lideri Bahçeli, ''ABD, Türkiye düşmanlarıyla al gülüm ver gülüm içindedir ...
CHP İl Başkanı adaylık için yol haritasını anlattı: Etik değil!
CHP İl Başkanı Güven; yol haritasını anlattı, "Adaylık çalışması yapmam ...
Başbakan'dan 'Malta belgeleri iddiaları'na yanıt
Başbakan Yıldırım Papers belgelerinde yer alan 'off-shore hesapları' iddialarına ...
 
İYİ Parti'de 'Yıldırım' mesai: Başvuru yağmuru
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ulupınar, 71 kişilik il yönetimi ile İzmir'in ...
Özhaseki'den Prof. Şengör'e destek: Bağımsızlığımız gider
2030'a kadar İstanbul'da çok ciddi bir deprem olacağını hatırlatan ve ...
ABD'nin açıklamasına yanıt: Güvence verilmedi
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, Türkiye ile ABD arasındaki vize ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Kasım'da Rusya'ya gidecek. Rusya Devlet Başkanı ...
Kılıçdaroğlu AKPM'de konuşma yapacak
CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKPM Genel Kuruluna hitap edip ikili görüşmelerde ...
Ankara'nın yeni başkanı belli oldu
Melih Gökçek'in istifasıyla boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri