POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dev derbinin VAR hakemi belli oldu!
Dev derbinin VAR hakemi belli oldu!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
8 Haziran 2022 Çarşamba - 16:07

AK Parti'de bir depremzede zirvesi daha: Talepler neler? Erdoğan ile görüşme olacak mı?

AK Parti İl Başkanı Sürekli ile bir araya gelen İZDEDA heyeti depremzedelerin taleplerini tek tek aktardı. İZDEDA heyetinin yarın İzmir’de temaslarda bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme talebi de gündeme geldi ancak Cumhurbaşkanı’nın programının uygun olmadığı için görüşmenin mümkün olmadığı bildirildi.

AK Parti de bir depremzede zirvesi daha: Talepler neler? Erdoğan ile görüşme olacak mı?

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen ve kentte büyük yıkıma neden olan depremin ardından evlerine kavuşma mücadelesini sürdüren depremzedelerin çatısı İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) yönetimi bir kez daha AK Parti'nin kapısını çaldı. 

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda gerçekleşen zirvede AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli İZDEDA heyetini ağırladı 

İŞTE TALEPLER!  
İZDEDA heyeti artan konut maliyetleri nedeniyle evlerini yaptıramayan depremzedelerin uygun ödeme koşullu afet kredisi talebini AK Parti İl Başkanı Sürekli’ye yeniden iletti. Geçtiğimiz günlerde kredi talep formu seferberliği başlatan dernek 2 bin 740 kişinin talebini Sürekli’ye aktardı.

Toplantının gündem maddeleri arasında DASK sorunu, rezerv alan teslim tarihi ve proje alanında evlerine kavuşamayan depremzedelerin sorunları da yer aldı. Depremzedeler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği emsal artışı kararına Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) dava açması karşısında destek istediklerini fakat bu konunun da çözümsüz kaldığını aktardı. 

YILDIRIM'A İLETİLECEK
Toplantıda konuşan Sürekli sorunların çözümü noktasında bizzat devreye gireceğini belirterek taleplerin AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a iletileceğini belirtti. 

Depremzedeler AK Parti İzmir il Binası’nda gerçekleşen toplantıda bugüne kadar gelinen süreci içeren belge, doküman ve taleplerini içeren notları Sürekli’ye teslim etti.

Sürekli’nin yapacağı görüşmelerin ardından depremzedelerin bu hafta AK Parti grup toplantısında gerçekleşmesi beklenen fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir ziyareti nedeniyle iptal olan Ankara çıkarmasının kısa zamanda hayata geçmesi bekleniyor. 

DEPREMZEDELERİN TALEP DOSYASINDA NELER VAR?
-Orta hasarlı olarak tespit edilen ve güçlendirilmesi sakıncalı görünen yaklaşık 8.000 bağımsız bölüm sahipleri için rezerv alandan konut yapımının gerçekleştirilmesi ve satış önceliği verilmesi

-Rezerv alanda ağır hasarlı depremzedeler için inşası devam eden konutların teslimatlarının gecikmesi ve bu konuda açıklama yapılmaması, belirsizliği körüklüyor, umutsuzluğu arttırıyor.

-Rezerv alanda inşa edilmesi öngörülen konut sayısı 8,500 olarak açıklanmış, bir süre sonra 10,500 konuta çıkartılacağı belirtilmiş olmasına rağmen 3,400 civarında konutta kalınmasının sebebi merak edilmektedir.

-Devlet bankalarının kentsel dönüşüm kredilerinin aktif hale getirilip kullandırılmaları, kentsel dönüşüm kredi faiz desteğinin minimum 1 baz puan olarak uygulanması, kredi vadesinin asgari 180 ay ve 24 ay ödemesiz dönemli uygulanmasını talep ediyoruz.

-DASK tarafından orta hasarlı binalarımızın mağduriyetlerinin acilen giderilmesini talep ediyoruz.

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞME HAYALİ SUYA DÜŞTÜ!
Öte yandan yarın İzmir’e gelerek bir dizi programa katılması beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek istediklerini daha önce de belirten depremzedelerin talebi karşılık bulmadı. Erdoğan’ın yarınki programının uygun olmadığı ve görüşmenin gerçekleşemeyeceği depremzedelere iletildi. 

SÜREKLİ'DEN AÇIKLAMA
Görüşmenin ardından toplantıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sürekli, "Depremzede vatandaşlarımızla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin belgeleri ilgili bakanlıklarımıza iletmek üzere İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA)’dan teslim aldık. Sürecin hızlandırılması için desteklerimizi sürdürüyoruz. Hükümetimiz tüm olanaklarıyla depremin acı yüzünü yaşayan vatandaşlarımızın yanındadır ve olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

 
Erdoğan ve Bahçeli İzmir'de buluşuyor: İşte program!
 
İzmir'de anne ve 2 çocuğuna otomobilin çarpma anı kamerada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ve Bahçeli İzmir'de buluşuyor: İşte program!
Cumhur İttifakı Liderleri İzmir’de gerçekleştirilecek EFES-2022 Tatbikatı'nı ...
Yücel'den Sürekli'ye 'İzmir sağın kalesi' yanıtı!
AK Partili Sürekli'ye yanıt veren CHP'li Yücel, "Kendisi “İzmir solun ...
Bakan Akar'dan İzmir'de görüşme trafiği!
Bakan Akar, EFES-2022 kapsamında Türkiye'ye gelen mevkidaşlarıyla görüştü.
 
Esnaf CHP'li Arslan'a dert yandı: Babalar eve gece yarısı giriyor!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan Batman’da yürüttükleri ...
CHP'li 11 başkandan Eskişehir zirvesi!
Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları, Eskişehir Büyükşehir ...
Çavuşoğlu ve Lavrov'dan kritik görüşme!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Ankara'da ...
 
CHP'de Yücel'den 'ikinci bölge' zirvesi: ‘Kasım’ uyarısı, 'meclis üyesi’ ve rapor talebi!
CHP İl Başkanı Yücel, ikinci bölge ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı. ...
Roman gençlerden Kılıçdaroğlu'na ziyaret
İzmir’in Karşıyaka ilçesinden gelen Roman Toplumu Gençlik Eğitim Ve Kalkınma ...
Akşener'den TÜİK ve enflasyon eleştirileri
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin sözlerine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri