POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
1 Haziran 2018 Cuma - 13:25

AK Parti'den Kocaoğlu'na çifte salvo: Kaya ve Soylu o çıkışlara ne yanıt verdi?

Başkan Kocaoğlu'nun İZBAN krizinde AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İZSU krizinde de Menderes Belediye Başkanı Soylu ile ilgili yaptığı çıkışlara jet yanıt geldi. Kaya, Kocaoğlu'nu Ankara'daki liste mesaisi üzerinden eleştirirken, süreci anlatan Soylu da 'Falcılık yapmasın' çıkışında bulundu.

AK Parti den Kocaoğlu na çifte salvo: Kaya ve Soylu o çıkışlara ne yanıt verdi?

GERÇEKİZMİR – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, AK Parti cephesinden kendisine yönelik gelen eleştirilere sert tepki verdi. 

AK PARTİLİ DAĞ: KOCAOĞLU BAHANEYE SIĞINIYOR...

Kocaoğlu açıklamasında İZSU’nun altyapı çalışmaları ekseninde Menderes’te yaşanan krizle ilgili olarak, “Ben 30 ilçede muhtarlarla, belediye başkanlarıyla, meclis üyeleriyle toplantı yaptım. O toplantılara katılmayan tek belediye başkanı Menderes’teydi. Bu tür davranışlar, belediye baş kanları arasında, büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında olmaması gereken bir şeydir. Nasıl bir ruh hali ise, telaş içerisinde nasıl bir değerlendirme yapıyorsa? Ben bu konuyu hem Menderes halkına hem Aliağa halkına hem de İzmir kamuoyuna, İzmirli hemşehrilerimize bırakıyorum. Çünkü bir yerden sonra seviyeyi korumak zorundayım. Siyaset, insanlık ve kent yönetme, evrensel ahlak kurallarına dayanır. Bunun içine sığamayacak davranışlar yapıyorlar. Menderes’te 31 Mart 2019’da ne olacak, Menderes’te millet nereye oy verecek; onun telaşına düşmemek lazım. Seçimi kazanınca güzel ama kaybedince de hazmedeceksin” ifadelerini kullandı. 

Kocaoğlu değerlendirmesinde Selçuk’ta yapılan İZBAN töreninde yaşanan krizle ilgili olarak da ilk kez hedef gösterdi.  Büyükşehir Belediye Başkanı, “Orada ortak projemizi açıyorsun, belediye başkanını yuhalatıyorsun, konuşturmuyorsun. Kim yaptı bunu? Atilla Kaya ve oradaki birkaç belediye başkanı bunu organize etti. Toplama amigoları getirdiler ve bunu dizayn ettiler” dedi. 

KAYA’DAN KONTRA: LİSTE MESAİSİYLE VURDU! 
Kocaoğlu’nun açıklamalarına AK Parti cephesinden peş peşe jet yanıtlar geldi. Twitter sayfasından seri mesajlar atan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya açıklamalar için ‘içi boş’ nitelemesi yaparken, Kocaoğlu’nu 19 Mayıs’ta Başkent’te liste mesaisi yapması üzerinden eleştirdi.  Kaya’nın mesajlarında yer verdiği, “Duydum, adam masaya vurmuş, yumruğu çakmış, ta İstanbul'dan tekrar İzmir listesinin başına gelmiş. Üzüldüm, bir kentin büyükşehir belediye başkanı bu kadar da ezilmez ki be kardeşim!” ifadeleri dikkat çekti. 

İşte o mesajlar: 

Genel seçim propaganda sürecinin başlamasıyla, bir haftadır gündeme gelemeyen Sayın Aziz Kocaoğlu bazı açıklamalar yapmış.

Gündeme gelmek için bizimle ilgili yaptığı içi boş açıklamalara verilecek bir cevap yok. Sahada çalışıyoruz, hemşehrilerimizle buluşuyoruz, pek vaktimiz yok, çok uzatmadan bir şey söyleyip işime bakacağım.
19 Mayıs törenlerine dahi katılmayıp, CHP aday listesini görüşmek için Ankara'ya gittin. Aday olsun dediklerin olmadı, olmasın dediklerin oldu. Aday yapılması için ismini verdiklerinin de siyasi geleceklerini yaktın, yazık oldu hepsine…

Duydum, adam masaya vurmuş, yumruğu çakmış, ta İstanbul'dan tekrar İzmir listesinin başına gelmiş. Üzüldüm, bir kentin büyükşehir belediye başkanı bu kadar da ezilmez ki be kardeşim!

İki dönem daha adayım demişsiniz, hayırlı olsun. Açıkçası ben çok isterim, 15 yılın hesabını güzelce görürüz.

Ancak, hiçbir önerini dikkate almayan, seni yok sayan, dediklerinin tam tersini yapan partinin genel merkezi aday olamayacağını göstermek için daha ne yapsın.

Bırak bu işleri, olmayacak duaya amin deme. Kendini daha da küçük düşürme. Şu an yoğunum, 24 Haziran'da görüşmek üzere!


SOYLU: FALCILIK YAPMASIN! 
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da Kocaoğlu’nun mesajları için ‘yaşına ve makamına yakışmayan açıklamalar’ ifadesini kullandı. Açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te kazıp bıraktığı yolları hatırlatan Başkan Soylu, “ Birincisi tam bir yıldır Menderes’te kazıp bıraktığınız yolları kapatın diye yalvarıyorum, kendilerinden tek bir cevap gelmedi.  Bizim burada asıl konuşmamız gereken konu budur. Seçime bir yıl kala bütün yolları kazdılar ve kapatmıyorlar. Şimdi de soruyorum seçim kaybetme telaşına ben mi düştüm siz mi düştünüz? İkincisi bu yapılanlar hangi ahlaka ve insanlığa sığıyor. Menderesliyi toza, çamura mahkum etmek ve buradan siyasi rant elde etmeyi planlamak ahlaklı ve insancıl olmaksa buna söyleyecek sözüm yok” dedi.

Kocaoğlu’nu görevini yapmaya davet eden Soylu, “Benim 31 Mart 2019 günü koltukta olmayacağımı, seçimi kaybedeceğimi ifade etmiş Sayın Kocaoğlu. 31 Mart tarihinde koltukta kimin olacağına Menderes halkı şerefli, onurlu oylarıyla karar verecektir. Sayın Kocaoğlu’na tavsiyem falcılık yapmayı bırakıp İzmir’e belediye başkanlığı yapsın. İlçelerin ve şehrin sorunları ile ilgilensin. Zaten bugünkü sorunumuz ve konumuz da bu değil. Dereyi görmeden yine paçaları sıvadılar” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi ile yapılan yazışmalara da değinen Soylu, “Kazmaya başladıkları kaldırımlar ile ilgili olarak belediyemiz, 6 Eylül 2017 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yazmış olduğu yazıda söz konusu sokaklarda ve caddelerde kaldırım, ışıklandırma ve ağaçlandırma çalışması yapacağını ve gerekli iznin verilmesini istiyor, buna karşılık ise 3 Mayıs 2018 tarihli ve Aziz Kocaoğlu imzalı UKOME kararında uygundur, yapabilirsiniz diye izin veriyorlar, biz de ihalemizi yapıyoruz. Sonuç olarak burada ne yaptıklarını ve nereye imza attıkları bilmiyorlar” dedi.

Soylu süreçte haklı taraf olduklarını belirterek, “Biz davamızda haklıyız. Haklı davamızda duruşumuzdan taviz vermeyeceğimizin, Menderes’i ve Menderesliyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin siyasi rant ve ayak oyunlarına alet etmeyeceğimizin herkes tarafından bilinmesini isterim. Son olarak Sayın Kocaoğlu’nun 31 Mart 2019 tarihinde koltukta oturtmayı planladığı arkadaş ile birlikte Menderes’te kazıp bıraktığı tozlu, çamurlu sokaklarda gezmeye ve Menderesliler ile yüzleşmeye davet ediyorum. 31 Mart 2019’da görüşmek üzere” diye konuştu.

 
AK Parti Buca'da Erdoğan'a destek izdihamı!
 
CHP'li Serter'den İYİ Parti çıkışı: Oy kaymaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Buca'da Erdoğan'a destek izdihamı!
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adaylara maddi destek olmak ...
AK Parti Adayı Bölünmez'den vatandaşlara 'kriz', teşkilata 'dava' mesajı!
Torbalı pazar yerinde vatandaşlarla biraraya gelip esnaf sorunlarını dinleyen ...
Vize serbestisiyle ilgili önemli açıklama!
Dışişleri Bakanlığı, AB heyetinin vize serbestisiyle ilgili çalışmaları olumlu bulduğunu açıkladı.
 
AK Parti Adayı Özalan'dan 'yerel' çıkış: İzmir bıraktığımız gibi duruyor!
AK Parti İzmir milletvekili adayı eski milli futbolcu ve antrenör Alpay ...
CHP Narlıdere'den miting gibi seçim ofisi açılışı!
Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere İlçe Örgütü Narlıdere seçim bürosunun ...
YSK'dan 'Deniz Baykal' kararı: Engel yok!
CHP'den aday adayı olan Tarkan Yılgün, CHP’nin Milletvekili aday listesinde ...
 
İzmir Adayı Ulupınar: Gelecek İYİ Parti'de!
Türkiye'de hiç bir şeyin iyi gitmediğini söyleyen İYİ Parti İzmir Milletvekili ...
AK Partili Doğan: Ankara'ya projelerimde gideceğim!
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan, ziyaret ettiği Narlıdere’de ...
İYİ Parti İzmir'den seçim güvenliği için üst düzey önlem!
İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı, seçim ve sandık güvenliği için çalışmalara ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri