POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
İsrail'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde deprem
Hadise konserinde isyan etti: Biz ne yaşıyoruz?
Hadise konserinde isyan etti: Biz ne yaşıyoruz?
'Üniversite sistemi değişiyor' iddiası: YÖK'ten açıklama!
'Üniversite sistemi değişiyor' iddiası: YÖK'ten açıklama!
23 Ağustos 2022 Salı - 21:11

AK Parti'den 'pis su' iddiası.... İZSU'dan yanıt: Görüntülerdeki su...

AK Parti cephesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU arıtma tesisinden akan pis suyun, Gediz Nehri ve tarlalara karıştığı iddiasında bulundu. Konuyla ilgili İZSU'dan yapılan açıklamada, " Görüntülerde görülen kahve renkli su tesiste arıtma işlemi yapan filtre tanklarının belirli periyotlarla ters yıkanması sırasında ortaya çıkan yıkama suyu olup, normal proses işleminde tesis başına döndürülerek arıtılarak sisteme katılmaktadır" denildi.

AK Parti den  pis su  iddiası.... İZSU dan yanıt: Görüntülerdeki su...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) arıtma tesisinden akan pis suyun, Gediz Nehri ve tarlalara bırakılması görüntülerine tepki gösterdi. Bir vatandaşın kayda aldığı görüntülerde, İZSU'ya bağlı Muradiye tesisinden akan atık suyun tarlalara ve Gediz Nehri'ne deşarj edildiği görüldü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Gediz Nehri ile ilgili 'Kirletiliyorlar", "Suç duyurusunda bulunacağız" söylemlerinin de hatırlatılatıldığı görüntülere, AK Parti İzmir kanadı sert eleştirilerde bulundu. 

Videoyu ve iddiayı paylaşan Dağ,  şu ifadeleri kullandı; CHP belediyeciliği hangi konuda ses yükseltiyorsa o hususta kendi suçunu bastırıp hedef şaşırtmak için bunu yapıyordur. İzmir’in havasını, suyunu ve toprağını zehirleyen; sizin ihmalkar ve iş bilmez yönetim anlayışınız

Sürekli ise videoyu “Hemşerilerimiz kör ve dilsiz değil!Tarlasını ve Gediz’i zehirleyenin de doğayı ve körfezi katledenin de kim olduğunu iyi biliyor! Hadi Bakalım; kendiniz için de suç duyurusunda bulunun şimdi” ifadeleriyle paylaştı.

İZSU'DAN JET YANIT!

Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden jet yanıt geldi. İZSU'dan yapılan açıklamada, “Genel Müdürümüz tarafından 20.07.2022 tarihinde Daire Başkanlığımızla paylaşılan fotoğraf ve videolar Manisa İli Muradiye Mahallesinde kurulu Çullu Arsenik İçme Suyu Arıtma Tesisine aittir.Söz konusu tesis Manisa bölgesindeki Sarıkız ve Göksu kuyu gruplarından aldığı yeraltı suyunu 3.000lt/sn kapasite ile arıtarak İzmir İline içme suyu sağlayan ikinci büyük tesistir. Görüntülerde görülen kahve renkli su tesiste arıtma işlemi yapan filtre tanklarının belirli periyotlarla ters yıkanması sırasında ortaya çıkan yıkama suyu olup, normal proses işleminde tesis başına döndürülerek arıtılarak sisteme katılmaktadır.

Tarafımıza iletilen görseller, ilgili tesiste 11.06.2022 tarihinde meydana gelen geri yıkama sistemi arızasından kaynaklı zorunlu tahliye olup arıza kısa sürede giderilerek sistem normale dönmüştür. Görüntülerdeki renkli su, içme suyu arıtımında kullanılan demir 3 klorür içerisindeki renk (demir) pigmentlerinden kaynaklanmaktadır. Bununla beraber 2008 yılından beri bu tesis çalışmakta olup zaman zaman benzer arızalar neticesinde nadiren de olsa tahliye kanalı kullanılmıştır, geri yıkama suyu rengi dışında yeraltı suyuna yakın karakterde bir sudur, tesis kurulduğundan bu yana yüksek kapasitede içme suyu arıtmakta olup çevredeki tarla sahipleri tarafından herhangi bir şikayet almamış, çevreye de tahribat vermemiştir” denildi. 

 
Soyer'den iş dünyasına 'iktisat kongresi' mesajı: Tarihsel bir sorumluluk üstlendik
 
İzmir'de sır son: Evinde ölü bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede yeni başkan belli oldu
İlçe başkanı Ahmet İşler’in istifa ettiği CHP Menderes’te yeni başkan belli oldu
İlçe başkanı istifa etti: Aday adaylığını açıkladı!
AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu sosyal medya hesabından ...
AK Parti'den 'erken seçim' iddialarına yanıt
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''erken seçim'' iddialarına ilişkin konuştu. ...
 
AK Parti'den kritik Çeşme Projesi ve eski Tekel Fabrikası açıklaması!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Genişletilmiş İl Başkanları ...
Kılıçdaroğlu Niğde'de: Alın teri dökenlerin adamıyım!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; yurttaşlarla buluşmak ve grup toplantısını ...
İşte Ekonomi Masası'nın 2 günlük saat saat İzmir programı
CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Öztrak başkanlığında kurulan ve 1.5 yılda ...
 
CHP'li Purçu: Sağlık sistemi SOS diyor!
Son zamanlarda alınmayan randevular yüzünden makamlara en çok hastanelerden ...
CHP'den İzmir’de kamp kararı: Tarih ve yer belli oldu
TBMM’nin açılmasından önce CHP’li milletvekilleri, Genel Başkan Kemal ...
6'li Masa'da ilk tur tamamlandı: Aday açıklaması yeni yılda!
Güçlendirilmiş parlamenter sistem etrafında bir araya gelen 6 muhalefet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri