POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
27 Temmuz 2024 Cumartesi - 20:49

AK Parti'nin 'şovenist dil' eleştirisine CHP'li YIldır'dan tepki: Sorumsuz ve vicdansız bir girişim!

İzmir’deki elektrik faciası ile ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında gözaltına alınanların serbest bırakılmasının ardından adliyedeki alkışlı kutlamaya ve yapılan açıklamalara, AK Parti'den tepki gelmiş, "şovenist dil' eleştirisi yapılmıştı. Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Yıldır, AK Parti'ye yanıt verdi. Yıldır, " Böylesi bir çaba, sorumsuz ve vicdansız bir girişimdir. Adaleti bu tür algılar ve çarpıtmalarla sağlamaya çalışmak acımasızlıktır" dedi.

AK Parti nin  şovenist dil  eleştirisine CHP li YIldır dan tepki: Sorumsuz ve vicdansız bir girişim!

GERÇEKİZMİR - İzmir’de yağmur sırasında yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'in hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan İZSU eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Gediz Elektrikten Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper Doğan ve Gediz Elektrik personeli Halit Özpelit’in ifade işlemleri tamamlandıktan sonra mahkemeye çıkartılmış, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardı.

Gözaltındakilerin serbest bırakılması esnasında adliye önünde toplananların alkışlı kutlama yapması tepkileri beraberinde getirdi. AK Parti cephesi Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ve CHP'li yöneticilere alkışlı kutlama ve yapılan açıklamalar üzerinden tepki gösterdi.

AK PARTİ'DEN ŞOVENİST DİL ELEŞTİRİSİ

Tepki gösteren isimler arasında yer alan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, " Ölümlerin üzerinden siyaset yapılmaz, Ölümlerin üzerinden şov yapılmaz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tunç Soyer, İlçe Belediye Başkanları ve CHP'li Milletvekiller söz konusu olan olayda gözaltına alınan İZSU Genel Müdürü ve genel müdür yardımcısını adeta şovenist bir dil ile olayın içinden sanki yargılama bitmiş suçsuz oldukları açıklanmış gibi kahramanca açıklama yapıyorlar." çıkışında bulunmuştu.

AK PARTİ'YE CHP'Lİ YILDIR'DAN YANIT

AK Parti'den gelen 'adliye çıkışı sevinç' eleştirilerine İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Levent Yıldır'dan yanıt geldi. 

Yıldır, "  Böylesi bir çaba, sorumsuz ve vicdansız bir girişimdir. Adaleti bu tür algılar ve çarpıtmalarla sağlamaya çalışmak acımasızlıktır" dedi. 

Yıldır sosyal medya hesabından AK Partili Çankırı'nın paylaşımını alıntılıyarak şu ifadeleri kullandı;

"1. Gerçekten de bu üste çıkma, hiç bir zaman bir hatayı kabullenmeme, daima karşıdaki insan ya da insanları suçlama ve nihayet bu “arşa yükselen ego” AKP’li siyasetin temelini oluşturuyor.

2. Her şeyden önce iki masum insanın ölümüne dair sorumluluğun kimde olduğunu yargılama süreci ortaya koyacaktır. Sn. vekilin kınama çabası sadece gerçek suçlunun ortaya çıkmasından duyduğu korku ve telaşı gösterir.

3. Öncelikle suçsuz olduğuna inandığımız çalışma arkadaşlarımızın tüm deliller ve ifadeler ışığında serbest bırakılması, adaletin sağlanması ve gerçeğin ortaya çıkması yönünden hepimiz için önemlidir.

4. Söz edildiği gibi bir sevinç gösterisi olmamıştır. Ayrıca başta Belediye başkanımız Sn. Tugay olmak üzere tüm insanlarımız, ölümlerin verdiği ağırlık altında gereken sükunet ve sorumluluğu gösterecek duyarlılığa sahiptir.

5. Diğer taraftan, makamı polis tarafından basılan, fotoğrafları medyada suçlu diye paylaşılan İZSU genel müdürümüz, o kablo ile ilgili hiç bir çalışma sırasında görevde değildi. Bize göre bu yapılan, suçsuz bir insanı suçlu gösterme çabasıdır.

6. Böylesi bir çaba, sorumsuz ve vicdansız bir girişimdir. Sonuçları Sn. vekil dahil hiç bir kimsenin kaldırabileceği bir sorumluluk değildir.

7. Adaleti bu tür algılar ve çarpıtmalarla sağlamaya çalışmak acımasızlıktır. Bu acımasızlığı görmezden geldiğiniz için biz sizi kınıyoruz.

 
'Dönüşüm' tartışması: Özel'in 'kredi' çıkışına Dağ'dan 'İZBETON' örnekli tepki!
 
Büyükşehir'den 'adliye önünde sevinç' açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Dönüşüm' tartışması: Özel'in 'kredi' çıkışına Dağ'dan 'İZBETON' örnekli tepki!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Gemlik'te yaptığı bir konuşmada iktidara ...
Özel'den SGK borcu ve haciz açıklaması
Özgür Özel, Erdoğan'ın belediyelerin SGK borçlarının tahsiline yönelik ...
Erdoğan'dan belediye borçları açıklaması
Siyasette belediyelerin SGK'ya olan borç tartışması devam ediyor. Cumhurbaşkanı ...
 
İnan’dan 'adliye çıkışı sevince' tepki: Ölümlerin sorumlusu CHP kutlama yapıyor!
İzmir’de yağmur sırasında yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay ve Özge ...
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Emekliler değil, asgari ücretliler, esnaf, ...
Nalbantoğlu'ndan tutuklama talebine tepki: Hukuki değil siyasi!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu İZSU Genel Müdürü dahil yöneticileri ...
 
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 7'nci CHP Genel Başkanı Kemal ...
Polat’tan hükümete SGK borcu çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya ...
Aslanoğlu’ndan Saygılı’ya ‘SGK borcu’ yanıtı: Bir kez İzmirlilerden yana olun!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri