POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
14 Ekim 2017 Cumartesi - 12:32

AK Partili Doğan’dan ‘çöp’ salvosu: ‘Siyaset yapmayı bilmiyorsunuz’ diyorsunuz ama…

AK Parti Grup Başkanvekili son meclis oturumunda Büyükşehir’i ve Başkan Kocaoğlu’nu Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık tesisi ve ihale süreçleri üzerinden eleştirirken ‘o sözlere’ de gönderme yaptı ve “Söylemeyi istemiyoruz ama siz böyle giderseniz Yamanlar Katı Atık Tesisi projeniz için 30 kere ihaleye çıkar, 30 yılda ancak bitirirsiniz, torunlarımız ancak görür. Bizlere “Siyaset yapmayı öğrenin” diyorsunuz ama, gelin önce siz ihale yapmayı, belediyecilik yapmayı öğrenin” dedi.

AK Partili Doğan’dan ‘çöp’ salvosu: ‘Siyaset yapmayı bilmiyorsunuz’ diyorsunuz ama…

GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda kentin kanayan yarası çöp konusu yeniden gündeme geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Rotary kulüpleriyle bir araya geldiği toplantıda “Bitiremediğim tek çevre projesi çöp tesisi… Gelecek dönem aday olmayı düşünürsem bu çöplük işini halledemediğim için olacak” sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, oturumda AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan Yamanlar’a yapılması planlanan proje hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İKİ DÖNEM DAHA ADAY OLMAK ZORUNDA KALACAK 
Söze, "Sayın Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde medyada yer alan bir takım sözleri olmuştu. Kendisi bu konuya değinerek, Yamanlar’da yapmaya talip olduğu katı atık bertaraf tesisi bu dönem hayata geçirilemediği takdirde tekrar aday olmak zorunda kalacağını açıklamıştı" diyerek başlayan Doğan, "Bu durumda tekrar aday olmak zorunda kalacak. Yaptığı açıklamada aslında malumun ilanı niteliğindedir. Hatta sadece önümüzdeki dönem değil, önümüzdeki iki dönem daha aday olmak zorunda kalacak. Çünkü Yamanlar Katı Atık Tesis projesi bu gidişle yapılamayacak. Bu projenin altından başarıyla kalkamayacaksınız. Allah sizlere uzun, sağlıklı ve huzurlu bir hayat versin ama, bizler Kocaoğlu’nun bu tesis projesini hayata geçiremeyeceğini düşünüyoruz.Yamanlar’da katı atık bertaraf ve geri dönüşüm tesisini yapmak için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projedeki tüm eksiklerine, hatalarına karşın hükümetimizin de desteğiyle gereken tüm izinleri ve bürokratik onayları almış olup üzerinden neredeyse iki yıl geçmiştir. Elinizden tutan yok, izinleri aldınız. Hadi buyrun yapmaya başlayın… Peki bu projeye neden başlanamamıştır? Neden iki yıldır çivi dahi çalışmamıştır?" dedi. 

‘BEN YAPTIM-OLDU’ DİYE YOLA ÇIKTIĞINIZ PROJE ŞİMDİ…
Projenin katılımcı demokrasi anlayışını rafa kaldırarak yola çıktığını ifade ederek başlayan AK Parti Grup Başkanvekili, “Her seferinde övünüp durduğunuz katılımcı yönetim anlayışı ne yazık ki bu projede rafa kaldırılmıştır. Halka sormadan, meslek odalarına danışmadan, kavga-dövüş, ‘ben yaptım oldu’ diyerek yola çıktığınız bu proje şimdi yargı engeline takılmış ve dolayısıyla haklı gerekçelerle durdurulmuştur.  Zaten her gittiğiniz ilçede gizli saklı yer seçtiğiniz anlaşılınca halkın tepkisi üzerine yer seçiminizden vazgeçmenizde bu yüzdendir. Kendinizi oradaki halkın yerine koyun, ilçenize mahallenize böylesine önemli bir tesis yapılacak, siz bunu düzenlenen ÇED toplantısında öğreniyorsunuz. Yani atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Mahallenize çöp tesisi yapılacak ama karar çoktan verilmiş, artık son aşamada gelip size ‘Allah kabul etsin’ diyerekten “Bunu buraya yapalım mı” diye soruyorlar. Peki şimdi siz olsanız ne yapardınız? İşte bu katılımcı yönetim anlayışı değil, dayatmacı belediyecilik örneğidir. İnatlaşmadır, halka karşı zor kullanmadır, baskıdır. Apar-topar projeye başlamak istemenizin altında bu sebepler yatmaktadır. Çünkü aksi halde isteseniz de bu projeye başlayamayacağınızı farkındasınız” dedi.

11 KEZ İHALE YAPTINIZ, 12.’Sİ YOLDA!
Doğan Harmandalı’daki katı atık depolama merkezi üzerinden Büyükşehir’i eleştirirken, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bu tesisi yapabilecek teknik beceriye idari yeterliliğe vizyon ve öngörüye sahip değildir. Sayın Kocaoğlu’nun ‘Hayata geçiremediğim tek çevre projesi’ dediği Yamanlardaki katı atık tesisine başlaması imkansızdır. Bu proje yapılamayacaktır. Çünkü önümüzde bir Harmandalı örneği vardır. Bu çöplüğün artık bir an önce Çiğli’den kalkması gerekmektedir. Fakat bunu başaramadınız. Çiğli’de işler yılan hikayesine dönmüş durumda… Siz daha Harmandalı Katı Atık Depolama Merkezi’ni idare edemiyorsunuz.  Vatandaşı otobüse biletle bindiren suyu tankerle dağıtan belediye yine kırılması zor bir rekorun altına imza attı. Biz sizden çok yarım kalan proje gördük. Çok iptal haberi duyduk ama böylesini inanın duymadık. Aynı iş için üç kez dört kez hatta 9 kez ihale yapıldığını da gördük. Harmandalı’daki fiyaskonun iddia ediyorum dünyada bile örneği yok! Katı atık alanında çöplerin serilmesi, sıkıştırılması ve örtülmesi işi için yani Çiğli’deki tesisin işletimi için ihale rekoru kırdınız, sizleri tebrik ediyorum. Aynı iş için tam 11 kez ihale yaptınız. Hatta en son ihalede iptal oldu, 12.’si yolda...” diye konuştu.

Doğan ayrıca, “Aynı iş için 11 sefer ihale yapılır mı demeyin. Burası İzmir olur. Söz konusu İzmir Büyükşehir Belediyesi olunca her şey mümkün... Harmandalı Çöp Depolama Alanı devamlılığı sağlayacak hizmet alımı süreci adeta bir ya tutarsa mantığıdır. 2014 Eylül’ünden bu yana yani üç yıllık süreçte aynı iş için toplam 11 kez ihaleye çıkılmıştır. Her seferinde 3 yıl için çıktığınız bu ihaleler ya belediye tarafından ya KİK tarafından ya da mahkeme kararıyla iptal edildi. İhale yapmayı bilmiyorsunuz diyeceğiz ama burada belli ki farklı bir problem var” dedi.

Doğan şunları söyledi: Toplam 37 ayda yapılan bu 11 ihalenin ardından 3.5 ayda bir yani yılda ortalama 4 kez hizmet alımına gittiğiniz görülüyor. Bunları ben söylemiyorum, resmi kayıtlar söylüyor. Yani 36 ay diyerekten yola çıktığınız ihalenin ardından yaptığınız iş sözleşmesinin ömrü ancak 3 ay sürüyor. Hadi ihale yapmayı beceremiyorsunuz, iş yaptırmayı da mı beceremiyorsunuz? Koskoca belediye bürokrasisi bu işin altından kalkamıyor mu? Yarın öbür gün Yamanlar için ihaleye çıktığınızda ne olacak? Şimdi gelin bu sürecin detaylarına bakalım, ilk olarak Eylül 2014’te ardından sırasıyla Ekim 2014, Ocak 2015, Mayıs 2015, Kasım 2016 ve 23 Mart 2017, 31 Mart 2017, 28 Temmuz 2017’de ihale yapılmış, son olarak da Ekim 2017’de iptal kararı alınmış.

AK Parti Grup Başkanvekili Kocaoğlu’na ‘ekip uyarısı’ da yaparken, “Başkanım size soruyoruz, yarın öbür gün bu dev çevre projesi için yola çıktığınızda başınız çok ağrıyacak. Önce nerede yanlış yaptığınızı bir düşünün. Hatalarınızı iyi analiz edip, ekibinizi revize edin. Bu işin sonu metro, teleferik, elektrikli otobüs, opera binası, monoray, kentsel dönüşüm gibi olmasın. Biz kentimize böylesine önemli bir tesisin kazandırılmasını istiyoruz. Ama bu iş pek olası gözükmüyor. Daha Harmandalı’yı işletemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar’daki yeni tesisi nasıl yapacak?” ifadelerini kullandı.

Doğan son olarak Başkanı, AK Partili iki belediye başkanının ilçelerde Büyükşehir’e ait çalışmalar nedeniyle oluşan kötü görüntüyü vatandaşa açıklama için astığı pankartlar nedeniyle yaptığı sert açıklama ve ‘Siyaset yapmayı bilmiyorsunuz’ sözleri üzerinden eleştirdi ve “Söylemeyi istemiyoruz ama siz böyle giderseniz Yamanlar Katı Atık Tesisi projeniz için 30 kere ihaleye çıkar, 30 yılda ancak bitirirsiniz, torunlarımız ancak görür. Bizlere “Siyaset yapmayı öğrenin” diyorsunuz ama, gelin önce siz ihale yapmayı, belediyecilik yapmayı öğrenin.  Temenni ediyorum ki bu çöp tesisi bir an önce hayata geçsin. Biz kentimiz için en önemli çevre yatırımları arasında yer alan bu tesisin bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını diliyoruz” dedi.

 
İzmir merkezli büyük operasyon: 772 parça eser!
 
Folkart'ta büyük sergi şöleni!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara’da sürpriz görüşme: 'Taşer-Akşener' zirvesi!
İzmir’de ismi yeni partiyle anılan ve uzun süredir bu doğrultuda kentte ...
CHP Karabağlar'da 'ağabey' formülü: Kulislerde sürpriz isim
CHP'de bu dönem delege seçimlerinde karma bir yapının oluştuğu Karabağlar’da ...
CHP İzmir’de önemli kararlar: O sandığa ‘kota’ ayarı, ‘sinsi’ye ihraç istemi!
Sosyal medyada Kılıçdaroğlu’nun aile fotoğrafının altına yaptığı yorumla ...
 
Bahçeli: Gerilim düşmezse onlar düşünmeli!
MHP lideri Twitter hesabından vize krizinin yaşandığı ABD'yi ve büyükelçi ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 5 soru
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı İzmir’den örgüte seslendi: Herkesten ricam…
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Dr. Bozoğlu, İzmir’de katıldığı ...
 
Başkent’te ‘hastane’ zirvesi: Müjdeyi Sürekli verdi!
AK Parti İzmir Milletvekilleri Sürekli ve Kaya, 8 Eylül'de açılan Torbalı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yerli silahlı koruma
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ekibi, Türk mühendislerince tasarlanan ...
Erdoğan'ın hakkında talimat verdiği CHP'li başkan konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye Meclis'inde AK Partili üyeyle yaşadığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri