POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
25 Ekim 2023 Çarşamba - 09:45

AK Partili Hızal’dan Soyer’e 4.5 yıl salvosu ve çarpıcı İZBETON çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hızal, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in geride kalan 4.5 yılı için “Tunç Bey başarısız bir belediye başkanı. Vaatlerinin bir çoğunu yapamamış bir başkan” değerlendirmesinde bulundu. Hızal Büyükşehir şirketi İZBETON için “Birilerinin siyasi kariyer planlama yaptığı bir yer oldu” çıkışı yaptı. Hızal, çöp ve şehir hastanesi tartışmalarını değerlendirdi, kendi siyasi yol haritasıyla ilgili de konuştu.

AK Partili Hızal’dan Soyer’e 4.5 yıl salvosu ve çarpıcı İZBETON çıkışı!

GERÇEKİZMİR - Bir TV’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programında perde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile açıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Hızal meclis mesaisinde geride kalan 4.5 yılı grubu açısından değerlendirerek başladığı programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sert eleştirilerde bulunurken, çarpıcı İZBETON çıkışlarına imza attı. 'Şehir hastanesi açıklaması yapan AK Parti Grup Başkanvekili Hızal 'adaylık' sorusuna da yanıt verdi. 



MECLİS RAPORU: DÖNEM DÖNEM YEREL İKTİDARI HATADAN DÖNDÜRDÜK
Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarında geride kalan 4.5 yılda AK Parti grubu olarak izledikleri yol haritası hakkında değerlendirme yapan Hızal şunları söyledi:
İzmirliler bize muhalefet görevi verdi. Biz bu görevi yaparken asla muhalefet olsun diye muhalefet yapmadık. İzmir’in lehine olduğunu düşündüğümüz her konuda yerel yönetimin yanında olduk. İzmir’in aleyhine konularda da sert muhalefetimizi yaptık.
Biz İzmirliler adına, İzmirlilerin talepleri doğrultusunda ayakları yere basan bir yerinde bir muhalefet anlayışıyla dönem dönem yerel iktidarı hatasından döndürecek çalışmalar yaptık, öneriler sunduk. İzmir’in menfaatine olan konularda siyaset üstü meselelere yaklaştık. Birlikte kafa yorduk.
AK Parti olarak gündem yaratma noktasında, bazı olumsuz kararlarda geri adım atılmasında, bir takım kararların yargısal kararlar ile geriş dönmesi açısından faydalı işler yaptık.  Sayısal anlamda sayımız az olmasına rağmen alınan bir çok kararda imzamız ve etkimiz var.

İZBETON ÇIKIŞI:  BİRİLERİNİN SİYASİ KARİYER PLANLAMA YAPTIĞI BİR YER OLDU
Son dönemde meclis toplantılarında İZBETON üzerinden sürekli tartışma yaşanmasının sorulması üzerine çarpıcı açıklamalarda bulunan Hızal şu ifadeleri kullandı: 
Büyükşehir’de şirketlerin neredeyse tamamı kötü yönetiliyor. Adeta karanlık kuyu. Sürekli sermaye artırımı. Atılan taş nereye gidiyor bilmiyoruz.
Bu döneme kadar İZBETON bu kadar tartışılmamıştı. İki yönüyle tartışıyoruz. Asli görevlerinde yeterli olmaması. İzmirlilerle değerlendirme yapılsa ilk sıra yolların durumu kalitesizliği derler. Bu işi yapacak şirket İZBETON…
Bir de İzmir’de birileri İZBETON üzerinden maalesef kamu kaynaklarını yani İzmirlilerin kaynaklarını kullanarak kendilerince siyasi dizayn faaliyetlerine giriyor. Ben CHP’nin içişlerine karışmak istemem ama eğer siz kamu gücünü kullanırsanız eleştiririm. Siz belediyenin kaynaklarını kariyer planlamanız için kullanırsanız bugüne kadar zarar etmemiş İZBETON, zarar eden bir şirket haline gelir. Herhangi bir özel şirket olsa İZBETON şu mali tablosuyla iflas noktasında. Bunu yapmaya kimin hakkı var. En başta yönetim kurulu başkanı Soyer, altındaki genel müdür ve altındaki yönetim kurulunu eleştireceğiz. Siz böyle teknik bir şirketin başına sadece siyasi saiklerle bir takım atamalar yaparsanız ve siyasi dizayn işlerine girişirseniz geldiğimiz nokta burası olur. İZBETON 4 yıl öncesine kadar kaldırım yol yapıyordu bugün bunun dışında her türlü faaliyeti yapıyor. Araç kiralama işine giriyor, arsa simsarlığı yapmaya çalışıyor, müteahhitçilik oynuyor. İZBETON birilerinin siyasi kariyer planlama yaptığı bir yer oldu.”

SOYER’E 4.5 YIL SALVOSU: BAŞARISIZ BİR BAŞKAN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geride kalan 4.5 yılını değerlendiren Hızal, “Bir masalın sonuna geliyoruz. Olumsuz anlamda. Aday olduğu dönemde başladığı bir hikaye anlattığı bir masal ve bu masalın sonu” dedi.

Soyer’in adayken açıkladığı vaatlerin çoğunun yapılamadığını iddia eden Hızal, şöyle devam etti: Süreçte ‘vaatleri neden yapmıyorsunuz’ dedik. ‘Elimizde sihirli değnek yok’ dedi. Sonra ‘hükümet bizi engelliyor’ dedi. Soruyoruz hangi projeniz engellendi. Şimdi de ‘5 yıl altyapıya ağırlık verdik. Üst yatırımları önümüzdeki 5 yıl yapacağız’ diyor. Klasik başarısız bir belediye başkanının söylemi. Altyapıya ne yapmış. Aziz Bey döneminde başlayan bir Narlıdere Metrosu var. Hala bitmedi. Neden bitmiyor. Ciddi finansal problemler var. Kanalizasyon sistemi, yağmur sistemi. Yanlış rakamlar veriyor. Neredeyse açıkladıkları rakamların yarısı. ‘Çiğli Tramvayı 15 Şubat’ta açılacak’ dedi. Umarım bitirir. Orada da finansal sorunlar var. Ödemeler yapılmıyor. Büyükşehir Belediyesi mali anlamda uçurumun kenarında. 2023’de 25 milyarlık bütçesi vardı. Bu bütçenin neredeyse yüzde 90’ı merkezi iktidardan gelen bütçe. Bu kaynakları arttırıcı ne yaptı belediye. Arsa satışları dışında. Çok acı ki bu satışlar son dönemde alacağa karşı alacaklı firmalara yapılıyor.  Tunç Bey başarısız bir belediye başkanı. Vaatlerinin bir çoğunu yapamamış bir başkan...

“SOYER 1,5 YIL SONRA KÖRFEZ’DE YÜZEBİLİR ÇÜNKÜ…”
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in “1,1,5 yıl sonra Körfez’de yüzeceğim” iddiasını değerlendiren Hızal, “Körfez’in temizlendiği noktasında açıklamalar yapıyorlar. Tunç Bey’in ‘1,1,5 sene sonra yüzeceğim’ demesinin ne kadar rasyonel olduğunu göreve geldiğinde ‘2 yıl sonra yüzeceğim’ sözünden anlayabiliriz. Körfez’in önce kirletilmemesi gerek. Sonra temizlenmesi gerek. Dip taramasıi sirkülasyon kanalları yapılması gerek. Hiçbir bilimselliğe dayanmayan bir takım açıklamalarla Körfez’de yüzeceğim söylemi doğru değil. Körfez temizliği noktasında asli göreve sahip İZSU bugüne kadar hep ötelendi. Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından ötelendi. İZSU’nun geçmişte ortaya koyduğu bir takım teknik bilimsel çalışmalar ertelendi, yapılmadı. Neden? Soyer’in fantastik fikirli danışmanlar yüzünden. Hala bu danışmanlar hala Soyer ‘1,5 yıl sonra yüzeceğim’ diyor. Soyer 1,5 yıl sonra yüzebilir. Çünkü 1,5 yıl sonra inşallah bu kentte AK Parti yerel yönetimi olduğunda kısa zamanda Körfez’in nasıl temizlendiğini görecekler” dedi.

“AVRUPA ZİYARETLERİNİN DÖNÜŞLERİNE BAKMAK GEREK”
Soyer’in Avrupa Konseyi bünyesindeki Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin yönetimindeki en önemli 3 makamdan biri olan Bölgeler Meclisi Başkanlığı için aday gösterilmesi üzerinden “AK Parti neden Tunç Soyer’in Avrupa temaslarını eleştiriyor” sorusuna yanıt veren Hızal şunları söyledi;

“Yurtdışı ziyaretlerini eleştirmiyoruz. İzmir’e katkısı nedir bunu eleştiriyoruz. 4,5 yılda ziyaretlerin çoğunu oybirliğiyle geçirdik. Ancak turistik gezi için mi gidiyor, İzmir için bir çalışma için mi gidiyorsunuz. Avrupa’nın bir çok kentinde İzmir ofisleri açıldı. Kıymetli değerli. Ancak dönüşleri nasıl oldu. İzmir Enternasyonel Fuarı gerçek manada uluslararası oldu mu. 1 milyon olan ziyaretçi sayısı 5 milyon oldu mu? Yeni fuarlar eklendi mi mevcut fuarlara. Biz bunu eleştiriyoruz.”

“BÜYÜKŞEHİR ÇÖP KONUSUNDA SABIKALI”
Biyolojik ömrünü yıllar önce tamamlayan Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında çöp stoklamayı durduran yargı kararının gölgesinde alternatif alanlardan Menderes’te sürecin İl Tarım Müdürlüğü’nün görüş değiştirmesiyle tıkanması sonrası tekrar gündeme gelen çöp tartışması özelinde Hızal adres olarak Yamanlar’ı gösterdi.

Hızal şunları söyledi: İzmir Büyükşehir Belediyesi çöp konusunda sabıkalı bir belediye… Son dönemlere kadar vahşi depolama sisteminin uygulandığı bir İzmir vardı. Harmandalı’da 5 yıl önce çözülmeye başladı.  2 yıl önce Tre’ye gittim. Hala vahşi depolamayla çöp toplanıyordu. Burası bir tarım kenti…Harmandalı’nın ömrünü tamamladığını 4,5 yıl önce mecliste söyledim. Yeni çöp dökmeyin diye… Ben söylediğimde Tunç Bey ve meclis üyeleri güldü. Ne zaman mahkemeden depolama olmaması yönünde kararı geldi o zaman kafaları dank etti. Şimdi kendi beceriksizlikleri üzerinden İl Tarım Müdürlüğü’nün vermiş olduğunu ön rapor ve esas rapor üzerinden bir takım tartışmalar yapıyorlar. Karşıyaka’nın Yamanlar Mevkii’nde nende çalışma yapmadınız. 2019’da mahkeme kararı var pürüzler ortadan kaldırılmış, Aziz Bey açıklama yapmış, teknik olarak engelleyecek bir şey yok. Karşıyaka olduğu için mi? Oylarının yüksek olduğunu düşündükleri için mi, dönemin Karşıyaka Belediye Başkanı itiraz ettiği için mi? Menderes’te sadece bakanlığın vermiş olduğunu olumsuz görüş sorun değil. Menderes halkı istemiyor. Kendi belediye başkanları o günkü oylamaya katılmadı. Yamanlar var. Menemen’de belirlenmiş yeni alan var. Sorun şu 4 yıl boyunca hiçbir şey yapmamışlar. Şimdi süremiz doldu diyorlar. Büyükşehir çöpü kaçak döküyor Harmandalı’da çöp dökme alanı dışında kaçak döküm yapıyor.”

"HASTANE YAPILIYOR AMA BELEDİYE HİÇBİR PLANLAMA YAPMAMIŞ”
İzmir’de yapımı yılan hikayesine dönen ve işçi krizleri ile ulaşım sorununun gölgesinde hasta kabulüne başlayan Bayraklı Şehir Hastanesi hakkındaki tartışmalar ve sessiz şekilde açılmasının sorulması üzerine Hızal şunları söyledi: Şehir Hastanesi’nin resmi açılışı yapılacak. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapılacak. İzmir’in en büyük yatırımı. Devasa bir hastane. 2 bin 60 yataklı bir hastane. Açılış sürecinde teknik sorunlar yaşandı. Firmadan kaynaklı… Günün sonunda açıldı hizmet veriyor. Bu kadar devasa bir sistemin ilk günlerinde bir takım problemlerin yaşanması olağan. Şehir hastanelerinin kıymetini pandemide gördük. Bu tarz yatırımları yerel yönetimin yatırımlarıyla desteklemek gerek. Hastane yapılıyor ama Büyükşehir Belediyesi ulaşım noktasında yol noktasında ek sefer noktasında hiçbir planlama yapılmamış. Hastanenin altındaki mahallelerde Bayraklı’da Cengizhan, Alparslan, Fuat Edip mahallelerinde bir dönüşüm olması gerekirken yeni yollar açılması gerekirken sadece seyretmişler. Hastanenin yanında Bakanlık tarafından yapılmış toplu konutlar var. Buraya da ulaşım sıkıntısı var.

“İZMİR TEŞKİLATI ÇIKAN TABLODAN MEMNUN”
AK Parti’de geride kalan Büyük kongrede İzmir temsiliyetini değerlendiren Hızal, “ Kongrelerimiz bayrak teslimi şeklinde olur. Mücadele üzerinden değerlendirme yapılmaz. Bazı siyasi partilerle aramızdaki temel fark budur. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 22 yıldır ülkeyi yöneten bir siyasi partiyiz. Cumhurbaşkanımız değişim konusunda geçmişte gösterdiği muazzam performansı bu dönemde de gösterdi. Vekillerimizin büyük bölümü değişti. Bakanlar kurulu değişti. MKYK’da değişim yaşandı. Taze kan yenilik üzerinden yapılan bir değerlendirme. İzmir özelinde Genel Başkan Yardımcımız Hamza Bey’in yeniden MKYK üyesi olması, yeniden Genel Başkan Yardımcısı olması bizleri çok mutlu etti. Dilek Hanım çok başarılı bir isim. Kadın Kolları İl Başkanımız. Ben Bayraklı’da ilçe başkanıyken kendisi İlçe kadın kolları başkanıydı. Büyük memnuniyet duyduk yer almasından MKYK’da…İzmir teşkilatı çıkan tablodan memnun. Bize teşkilatsal anlamda güç katacaktır” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM YİNE DOĞRU BİR İSİM BELİRLENECEKTİR”
AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Hamza Dağ, Mehmet Kasapoğlu ve Mahmut Özgener’in geçtiğinin hatırlatılıp “Kimin aday olmasını istersiniz?” sorusunu yanıtlayan Hızal, “ İzmir’de hep önemli ve doğru isimleri aday olarak belirledik. Önümüzdeki seçim içinde yine doğru bir ismin belirleneceğini biliyorum. AK Parti istişare kültürü yüksek bir parti. Bu mekanizmanın çalışmasıyla her kademede doğru bir çalışma yapıp doğru adaylar belirlenecektir. Artık İzmir’in belediyecilik noktasında doğru adımları atması gerek. AK Parti’nin İzmir’de artık belediyecilik noktasında hizmet vermesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

“KIYMETLİ GÖREVLER YAPTIM… BAŞKA BİR GÖREV VERİLİRSE YİNE EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM”
Partide seçim koordinasyon merkezi başkanlığı, disiplin kurulu başkanlığı, ilçe başkanlığı ve grup başkanvekilliği gibi görevleri yaptığının hatırlatılıp “milletvekili veya belediye başkan adaylığının” sorulması üzerine Hızal şunları söyledi: Önemli ve kıymetli görevler yaptığımı düşünüyorum. Bir vekillik bir belediye başkanlığı kadar önemli görevler. En son Grup Başkanvekilliği yapıyorum. İzmirliler ve partim adına yapıyorum. Başka bir görev verilirse yine en iyisini yapmaya çalışacağım. AK Parti’nin gerçekten diğer siyasi partilerden ayıran temel özelliklerinden biri aşağıdan gelen kadroların doğru sisteme kanalize ediliyor olması. Gençlik kollarında 28 yaşımda başladım siyasete... 33 yaşında İzmir’de seçim koordinasyon merkezinin başına getirildim. 38 yaşında ilçe başkanı oldum. 41 yaşında da grup başkanvekili oldum. Bunlar benim için eğitim süreciydi. Bu eğitimi bana partim verdi. Yaptığım her işi hem bana kişisel olarak bir şeyler kazandırdı. Yaşadığım şehri tanıma fırsatı buldum. Yaşadığım  şehre dair söz söyleme fırsatı buldum.  Siyasete devam etme düşüncem var. Siyasetçi olarak ben İzmir’e dair ne yapabiliri mi şimdi daha net söyleyebilirim...

 
"1'i 'turuncu', 2'si 'gri' 3 terörist etkisiz hale getirildi"
 
Bornova'da pembe ışıklı farkındalık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de kurultaya doğru: İmza ve oy hesapları!
CHP’de 4-5 Kasım’da yapılacak kurultaya sayılı gün kaldı. CHP Genel Başkanı ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Gazze açıklaması
Çelik, partisinin MYK toplantısı sürerken yaptığı açıklamada, Gazze'deki ...
12. Kalkınma Planı komisyonda kabul edildi
12. Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
 
BM günü mesajı: Gazze’yi seyreden bir yapının...
24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın ...
TBMM heyetinden Gazze'yi ziyaret için çalışma
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Osmaniye Milletvekili ...
Erdoğan ile Bahçeli'den Beştepe'de 45 dakikalık zirve!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ...
 
Gazze tepkisi: 21. yüzyılın en büyük ayıbı
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gazze'deki ...
İYİ Partili Özlale'den şehir hastanesi bombardımanı: Kapılarını utanç vesikası olarak açtı!
İYİ Partili Özlale sosyal medya hesabı X'ten yaptığı 'İzmir’de hepimizin ...
Başkanlık sistemi çıkışı: Atatürk yaşasaydı...
Son dakika haberi... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri