POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
5 Eylül 2024 Perşembe - 11:12

AK Partili İnan'dan CHP'ye 'belediyecilik' salvosu: Ankesörlü telefon gibi!

Politika Durağı programına konuk olan AK Parti Gençlik Kolu Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili İnan, partideki kongre süreci ve geride kalan yerel seçimler özelinde önemli mesajlar verirken, yerel yönetimleri hedef aldı. İnan, “AK Parti olarak akıllı telefon gibi çalışıyoruz. Yazılım güncellemesi sürekli gelir. Kendimizi güncelleriz. Belediyeciliğimiz de böyledir. Ama CHP belediyeciliği ankesörlü telefon gibi … Çok daha geriye gidiyor. 4 aydır, İzmir’de krizden başka bir şey konuşulmuyor” dedi.

AK Partili İnan dan CHP ye  belediyecilik  salvosu: Ankesörlü telefon gibi!

GERÇEKİZMİR - AK Parti Gençlik Kolu Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, EGE TV’de yayınlanan Politika Durağı programında gazeteciler Onur Çakır ve Sercan Avcı’nın konuğu oldu. 

“PARTİ TARİHİNİN EN GÜÇLÜ KONGRELERİNİ YAPMAYI PLANLIYORUZ”
AK Parti’de start alacak olağan kongre takvimiyle ilgili gelen soruya yanıt veren İnan, “Parti tarihinin en güçlü kongrelerini yapmayı planlıyoruz” mesajı verdi. İnan, “AK Parti kongrelerinin en güçlü şekilde kurumsallık ve disiplininden taviz vermeyen ve bu tazelemeyi de kongreleriyle pekiştiren yegane partidir. Önümüzdeki süreçte de parti tarihinin en güçlü kongrelerini yapmayı planlıyoruz. Siyasi partiler kanunu eski zamanlarda yazılmış, bizim nasıl kongreler yapacağımızı söylüyor. Ama bizim amacımız sosyolojiyi, değişen ve dönüşen dünyayı iyi okuyup, sanattan siyasete, spordan toplumun kanaat önderlerine kadar illerin ilçelerin beklentilerini doğrudan kongrelerde yansıtma gibi bir hedefimiz var” dedi.



“CHP’NİN ADAYLARI POPÜLİST SÖYLEMLERE GİRDİ”
AK Parti’nin ilk kez ikinci parti olduğu yerel seçimler ve İzmir’deki sonuçlar özelindeki soruyu yanıtlayan İnan şunları söyledi;

“31 Mart’tan sonra kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Sonuçları il il, ilçe ilçe masaya yatırıyoruz. Vatandaşın verdiği bu mesajı okuduk. Önümüzdeki kongrelerde bu mesajı ne kadar iyi okuduğumuzu göreceksiniz. İlden ile değişen faktörler var. Bazı yerlerde ekonomik politikalarımıza tepki, bazı yerlerde hizmette olan aksaklıklar, bazı yerlerde oradaki aktörlere tepki… Biz 4 Mayıs’tan zaferle çıktık. Yerel seçimlerde bizim için bir imtihandı, onun da sonuçlarını önümüze koyduk ve çalışıyoruz.

İzmir’de yerel seçimlerde çok heyecanlandık, kazanmayı çok arzu ettik. AK Partili belediyeciliğini İzmir’de gerçekleştirmek istedik. Tüm kadrolarımızla birlikte çok çalıştık. Nasip olmadı. 

Seçmenimiz CHP’ye belli bir kredi verdi. Bunla yönelik eksikliklerimiz, başarısızlıklarımız vardır. Bunu inkar edemeyiz. 14 Mayıs’ta seçmenimiz bize hükümet görevi verdi yüce millet. AK Parti milletin partisidir. Bizim en büyük özelliğimiz milletten aldığımız cevabı hızlı bir şekilde parti ve hükümet politikalarına yansıtmaktır.
Şunu söyleyeyim 31 Mart’a giderken popülist davranmadık. Ama İzmir CHP’li tüm ilçe başkan başkanları popülist söylemlere girdi. Şuan belediyeler batak halde mi, batak halde. Kimden aldılar CHP’lilerden aldılar. 
Burada emeklimiz başta olmak üzere gençlere, kadınlara 31 Mart’ta hangi sözleri verdiyseniz bunları tutun. Vatandaşın bizlere biraz öfkesi varsa onları istismar edip, o istismarla vaatlere argümana çevirdiğiniz tüm vaatleri şimdi gerçekleştirme zamanıdır. Benim gördüğüm, seçimde aldığı hiçbir vaadi yerine getirmediler. İzmir’de çok istedik ama eksik kaldık.”

“O KELİMELERİ YUTMAYIZ”
TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin "yok hükmünde" olduğuna dair AYM kararını değerlendirmek üzere toplanan Meclis Genel Kurul'unda çıkan kavganın hatırlatılması üzerine İnan şunları söyledi;
“Orası TBMM… Gazi meclisimiz… Orada bulunmanın ayrı bir gururu onuru var. Meclisimizi düzenini bozacak her türlü durumdan biz uzak duruyoruz. Birisi çıkıyor, Türkiye en büyük sivil siyasetinin önünü açan, Türkiye’yi her noktada icraatlarıyla önemli ilerlemeye tabi tutan siyasi parti grubuna Ahmet Şık, ‘Siz haysiyetsizsiniz, siz osunuz, siz busunuz’ diyor. İlk konuşmasında fiziki değil, sözlü olarak uyarımız oldu. Ardından Meclis’e ara verildi. Daha sonra CHP’li grup başkanvekili kendisine uyarılarda bulundu. Kendisi de söz verdi. Bunu bilerek oraya tekrar oturduk. Türkiye’nin en büyük partisine ve en çok milletvekiline sahip olan partisine ‘Burada oturanlar teröristtir’ dedikten sonra biz bu kelimeleri yutacak bir pozisyonda değiliz. Yumruk atmak, yumruk yemek nedir ki! Bu kelimeyi yuttuktan sonra bana oy veren seçmenlerimiz o kadar çalışan teşkilatlarımız… Biz orada hem olayları ayırmak hem de duruşumuzu ortaya koymak için bir tavrın içerisinde girdik. Ancak onlar bu süreci manipüle etme süreci başlattılar.”

‘MİLAT’ AÇIKLAMASI: “GEREKEN NEZAKETİ ARTIK GÖSTERMEYİZ”
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sokak röportajında kurduğu ifadeler ile tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu’nun İEF açılışında protokole alınmasının kendileri için milat olduğunu söylemişti.

İnan, programda “Nedir bu milat… Bundan sonra ne olacak” sorusuna yanıt verdi. 

İnan, “ CHP’nin hizmetlerinden, bu şehre yaptıkları ihanetten dolayı bizde birikmiş çok konu var. Bu konuda mücadelemizden hiçbir zaman geride durmayacağız. İzmir hoşgörünün şehridir. İzmir tüm siyasi görüşlerin demokratik alanda kendini resmettiği şehirdir. Siz bunu bozarsanız, benim seçmenine alçakça, terbiyesizce hakaret eden birisini kalkıp onur konuğu yaparsanız bu bizim için milat olur. Gereken nezaketi artık göstermeyiz, hangi dilden anlıyorsanız o dilden mücadelemizi gösteririz diyoruz. Allah aşkına, karşı tarafın yaptığı iş mi? Bu kentin değerlerine, İzmir’e yakışan bir konuk mu? Sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin değeri olan İzmir Fuarı’na kaçak bir açılış yaptılar. Açılışınız kaçak olursa, yanınızda oturan konuğunuz da kriminal olarak bir ahlaksız olur. Biz bunu söyledik. Ertesi gün olması gereken oldu ve temsiliyette olması gereken en yüksek mertebede İzmir Fuarı’na bir katılım oldu. İkinci gün katılım için sabrımızı zorladık. İl danışma kurulunda tepkimiz ortaya koyalım dedik. 93. senede fuarın itibarını biz muhafaza ettik. Bu da İzmirlilere olan vazifemizdir. Yapmamız gereken de buydu. Bir gün önce Vali rektörler vekiller davet edilmemiş. İzmir Fuar’ı CHP’nin toplantısı mı, sadece onlara özgü bir şey mi? Biz buna tepki gösterince sert oluyoruz. Böyle bir sığ anlayışı siz İzmir’e nasıl yakıştırırsınız? Birine açılış diyeceksiniz birine resepsiyon. Sertlik, dayatma aslında karşıda” ifadelerini kullandı.

“KADRO DEĞİŞİMLERİ ŞEHRE POZİTİF YANSIMIYOR”
Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yaşanan kadro değişimlerine dikkat çeken İnan, “ Sadece Büyükşehir özelinde söylemiyorum. Hangi kurumda olursa olsun kadro değişimleri şehrimize daha fazla enerji kaybı yaşatıyor. Hangi oluşumu yönetirseniz yönetin, kadrolardaki uyum entegrasyonu ciddi bir sorun oluşturur. Belki de oluşturmaz, bu sadece benim öngörümdür. şehrimizle veya o anki iklim barışması ciddi bir zaman kaybı. Seçimler 5 senede bir yapıyor. 2 senesi kadroların şehre alışmasıyla geçiyor. Tunç Bey, Aziz Bey’den aldığında değiştirdi. Sanki parti değişmiş gibi değiştirdi. Cemil Bey de bu süreci yapıyor. Bu da şehrimize pozitif şekilde yansımıyor. İlçelerde de daha kötü" dedi.

“CHP BELEDİYECİLİĞİ ANKESÖRLÜ TELEFON GİBİ”
CHP belediyeciliği ile AK Parti belediyeciliğini kıyaslayan İnan, şunları söyledi;
“Biz AK Parti olarak akıllı telefon gibi çalışıyoruz. Yazılım güncellemesi sürekli gelir. Kendimizi güncelleriz. Belediyeciliğimiz de böyledir. Ama CHP belediyeciliği ankesörlü telefon gibi … Çok daha geriye gidiyor.  4 ayda yangındaki itfaiye performansı, körfezdeki durum, öte yandan diğer türlü türlü krizler… 4 aydır, İzmir’de krizden başka bir şeyler konuşulmuyor. Biz İzmirlilerin mutlu olmasını kentin huzura kavuşmasını istiyoruz.”

“ ‘BAKANLIK GELSİN TEMİZLESİN’ DEMEK AYMAZLIKTIR”
Körfez’de yaşanan koku sorunu ve balık ölümleriyle ilgili gelen soruyu yanıtlayan İnan, “ Bakanımız burada olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı nerede olduğunu bilmiyorum. O da İmamoğlu gibi herhalde trende takip edecek. Bugün şehrimizin körfezden daha büyük bir sorunu var mı, yok. İzmir’de 6-7 yazdır vatandaşa işkence çektiren bir koku sorunu var. Yetki kendilerinde olduğu  için sorunu çözeceklerini söylediler. Tunç Bey 2 yılda körfezde yüzüleceğini söyledi. Sonra gitti Midilli’den denize girdi. Şehrimizi tanıyoruz, biliyoruz. Özellikle Çiğli Atıksu Tesislerinden tutun, tüm belediyelerin temizliğine kadar son 25 senede CHP belediyeciliği masmavi körfezimizi katletti. Net. Bunun önüne geçebilirdi. İzmir liman şehridir. Eğer İzmir Körfezi’ni temiz tutmazsanız, oradaki kirli atıklar, gemilerin de gidip gelmesini olumsuz bir şekilde etkileyebiliyor. Büyük bir beceriksizlik var. Tunç Bey döneminde ciddi bir ihmal söz konusu. Bu ihmalin önüne geçilemeyen 8-9 aylık bir süreç var. Kendi görevlerini yapmayıp, ‘Bakanlık gelsin temizlesin’ demek de büyük bir aymazlıktır.”

HAMZA DAĞ, BASMANE ÇUKURU VE STAT SORUSUNA NET CEVAP
İnan, “ Hamza dağ ile aranızın açık olduğu söyleniyor” sorusuna “Söz konusu bile değil. Sorulmamış olarak farz ediyorum” derken, “Yeni bir formül gündeme geldi. Basmane Çukuru konusunda İzmirliler umutlansın mı?” sorusuna ise “Tabi, umutlansınlar. Büyükşehir ile TMSF görüşme halinde. Geçmişten gelen bir hikayesi de var. Belli bir aşamaya gelmiş durumda. Şehrimizin çıkarları doğrultusunda hangi karar varsa zaten TMSF destekleyecektir” yanıtını verdi. İnan son olarak “ Karşıyaka stadı ne olacak?” sorusuna “Cemil Bey söz verdi. Hodri meydan” diyerek çağrıda bulundu. 

 
Bornova’da spor okulları başlıyor
 
Kurtuluşun notaları Karşıyaka’da buluşuyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Dilruba tepkisi: İzmir'deki küfürbaz!
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ana gündem ...
Avcı ve Çakır’dan ‘Tugay ve ilçeler’ özelinde '150 gün' değerlendirmesi
Politika Durağı programında gazeteciler Onur Çakır ve Sercan Avcı, 1 Eylül ...
Çakır ve Avcı’dan ‘Saygılı ve Aslanoğlu’ iddiası!
Politika Durağı programında gazeteci Çakır, AK Parti’deki kongre takvimiyle ...
 
Tugay’dan 'cumhurbaşkanı adayı' çıkışı: O ismi işaret etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin olası Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Kırkpınar’dan Tugay'a 'Körfez' tepkisi: Beyefendi yurt dışı gezisinden taviz veremiyor
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Körfezi Koordinasyon ...
Kurultayı süreci başladı: 'İktidar yürüyüşü' vurgusu!
CHP, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nı Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünde ...
 
AK Parti açıkladı: İzmir’de ilçe ilçe SGK borcu listesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik (SGK) Bakanı Vedat Işıkhan'ın İzmir temaslarında ...
Bursalı: Hemşehrilerimiz İzmir’de iktidar olma görevini bize verecek!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Cumhur İttifakı İzmir Kadın ...
Çelik'ten 'Teğmen' açıklaması: Hakaret kabul edilemez!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, mezun teğmenlerin yemin töreniyle ilgili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri