POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
12 Temmuz 2023 Çarşamba - 09:00

AK Partili Saygılı Soyer'in o mektubunu değerlendirdi: Ellerini hiç havada bırakmadık!

Mektubun siyaseten aba altından sopa gösteren bir içerikte olduğunu belirten Saygılı, “Sayın Başkanın mektubu, daha çok yaşanan kritik iki seçiminin ardından kendi siyasi iç dökülüşünü içeriyor. Cumhurbaşkanımızdan, uzlaşı ve yardım talebinden çok, örtülü eleştiriler sıralamışlar. Cumhurbaşkanımız da bizler de İzmir’in çıkarları söz konusu olduğunda, ellerini hiç havada bırakmadık; hangi konuda hangi desteği istiyorlarsa altyapısıyla ayrıntılarıyla gelsinler, konuşalım, gereğini yapalım" dedi.

AK Partili Saygılı Soyer in o mektubunu değerlendirdi: Ellerini hiç havada bırakmadık!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, kısa süre önce İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı seçilen Yalçın Ata ve İzmir Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Erdem Hünü’yü ziyaret etti. Saygılı; İmalat ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmelerin güçlenerek yoluna devam etmesi için önemli adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Saygılı; İzmir’in tüm kesimlerini, STK’ları, İzmir’in her bir ferdini ayırt etmeksizin kucakladıklarını belirtirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektubu da değerlendirdi.

Mektubun uzlaşı ve yardım istemek için uzanan bir elden çok, siyaseten aba altından sopa gösteren bir içerikte olduğunu belirten Başkan Saygılı, “Sayın Başkanın mektubu, daha çok yaşanan kritik iki seçiminin ardından kendi siyasi iç dökülüşünü içeriyor. Cumhurbaşkanımızdan, uzlaşı ve yardım talebinden çok, örtülü eleştiriler sıralamışlar. Cumhurbaşkanımız da bizler de İzmir’in çıkarları söz konusu olduğunda, ellerini hiç havada bırakmadık; hangi konuda hangi desteği istiyorlarsa altyapısıyla ayrıntılarıyla gelsinler, konuşalım, gereğini yapalım... Bilimsel ve yasal olarak mümkün olan, İzmir'in, İzmirli hemşerilerimizin yararına olacak her isteklerinde buradayız, bekliyoruz” diye konuştu.

"İtham etmek yerine; içtenlik…"
İzmir’in neredeyse çeyrek asırdır CHP Belediyeciliği ile yönetildiğini hatırlatan Başkan Bilal Saygılı; “CHP’nin yerel iktidarda, AK Parti’nin genelde iktidar olduğu uzun yıllar boyunca, şehrimize yapılan yatırımlar ortada, çözüm ortağı olduğumuz, destek verdiğimiz belediye proje ve krizleri ortada.” diyerek şunları söyledi; “AK Parti, tek efendisi ‘millet’, tek gayesi ‘hizmet’ olan bir parti olduğu için her şartta güven duyulan bir parti olmayı sürdürmektedir. Ayrımsız, öteki görmeden üreten bir zihniyetle çalıştığı için yeniden iktidarız. Bu yaklaşımımız, İzmir için de daima böyleydi. İzmir’i ya da CHP’li başkanların olduğu illeri cezalandırıyoruz gibi bir algıyı körüklemenin kimseye faydası yok. Faydası olmadığı gibi, inandırıcılığını giderek yitiren bir taktik haline geldi. Sürekli itham etmek yerine içten paylaşım ve dayanışma her zaman doğru olandır. 21 yıldır İzmir’e yatırımlarımız aralıksız sürüyor. Ulaşımdan, kültür sanata; sağlıktan eğitime pek çok alanda sayısız dev proje hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyesi ya da ilçe belediyelerine de partilerine bakmaksızın her zaman destek verdik.’’

"İzmir, bizim için de özel bir şehir…"
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “’İzmir’i cezalandırıyorlar!’, ‘İzmir’i öteki görüyorlar!’ gibi savunmalar ya da stratejik çıkışları kabul etmiyoruz. Bu şehrin yaşayanlarını tercihleri ne olursa olsun ‘millet’ gördük, taleplerini her zaman önemsedik. İzmir, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından her zaman desteklenen, önemsenen ve her zaman özel bir şehir olmuştur. Tersi gibi gösterme çabası yersiz. Ayrıştırarak, ortak akıl yaratamazsınız. Olumsuz yargılar, tespit ve eleştirilerle; hele ki siyasi farklılıkları kullanarak varılacak tek yer, daha çok kutuplaştırmak olur. İzmir’in vatanseverliğini, devletine bayrağına bağlılığını da tartıştırmayız, tartışmayız. Büyükşehir Belediyesi’nin ya da diğer yerel yönetimlerin bu şehir için yapacağı, İzmirlilerin sorunlarını çözmek için atacağı her işte, her adımda sonuna kadar olduk, oluruz.”  

 
Manson tarikatı eski üyesine 53 yıl sonra tahliye
 
Türk Hava Yolları'ndan maaşlara yüzde 41 zam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da İduğ ve Polat'ın mahallesinde kazanan belli oldu
CHP’de delege seçimleri devam ederken gözler Bornova’da Belediye Başkanı ...
Erdoğan'dan NATO Zirvesi'nde diplomasi mesaisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları ...
Tanju Özcan Ankara'ya ulaştı: Gözlerinin içine bakarak...
'Değişim ve Adalet' yürüyüşüne 9. gününde Ankara'ya ulaşan Tanju Özcan, ...
 
Kılıçdaroğlu AK Partili seçmene seslendi!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "Soykırım ...
AK Partili Kaya'dan Başkan Soyer'e sert 'İnciraltı' tepkisi!
Başkan Soyer'in İnciraltı planlarına dava açılacağını duyurmasına tepki ...
CHP'de ihracı istenen meclis üyesinden flaş karar: İstifa etti!
CHP İzmir'de kesin ihracı istenen Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Özkara ...
 
Bahçeli'den sert çıkış: Kandil neyse Stockholm de odur!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor.
Madde madde Türkiye-İsveç-NATO mutabakatı
Türkiye, İsveç ve NATO'nun Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta mutabakat ...
Mutabakat tamam: İsveç'e onay TBMM'ye gelecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri