POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
MHP'den mahkemenin kararına tepki
MHP'den mahkemenin kararına tepki
3 Şubat 2022 Perşembe - 16:31

AK Partili Sürekli CHP'li Engin'e konuk oldu: Dönüşümde birlik mesajları!

AK Parti İl Başkanı Sürekli 'karınca modeli' mesaisinde ilk kez bir ilçede CHP'li belediye başkanına konuk oldu ve Narlıdere Belediye Başkanı Engin'i ziyaret etti. Ziyaretin ana gündem maddesi Narlı ve Çatalkaya mahallelerini kapsayan ve Bakanlıktan onay alıp askıya çıktıktan sonra Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşınan dönüşüm projesi oldu. Engin, "Planları sonuna kadar savunacağız" derken, Sürekli'den "Dava açılmasını doğru bulmuyorum" mesajı geldi.

AK Partili Sürekli CHP li Engin e konuk oldu: Dönüşümde birlik mesajları!

GERÇEKİZMİR - AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli 'karınca modeli' çalışmaları kapsamında sürdürdüğü ilçe ziyaretlerinde bir ilke imza attı. 

AK Parti İl Başkanı Sürekli ilk kez bir ilçede Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanına konuk oldu ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'i ziyaret etti. AK Partili Sürekli'ye ziyarette il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetimi ve meclis üyeleri de eşlik etti. 

Ziyaretin ana gündem maddesi Narlı ve Çatalkaya mahallelerini kapsayan ve Bakanlıktan onay alıp askıya çıktıktan sonra Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşınan dönüşüm projesi oldu. 



İZMİR’E ÖRNEK OLACAK PROJE 
Ziyarette Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ile geçmişten süre gelen iletişimleri olduklarını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Sürekli, “Kendisiyle Karşıyaka Spor Kulübünde yöneticilik yaptık. Kendisi CHP’de İl Başkanlığı yaptı ben AK Parti’de ilçe başkanlığı yaptım. Kendisi belediye başkanı oldu biz il başkanı olduk. Olması gereken bir şekilde nazik bir çerçeve içerisinde arkadaşlığımızı ve dostluğumuzu sürdürüyoruz. Bugün de hem bir dost oalrak hem de iktidar partisinin il başkanı olarak bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Pandemi araya girdiğinden dolayı biraz gecikmeli olarak da hayırlı olsun diyoruz. Telefonla görüşüyoruz ama resmi olarak buraya geldik. Son zamanlarda yapılan ortak projeleri gözden geçirdik. 4 mahalleyi ilgilendiren 5 bin konutluk kentsel dönüşüm porjesi var. Bunu Narlıdere Belediyesi planlarını çizdi ve hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayladı desek verdi ve hayata geçecek. Bu konuda örnek bir işbirliğini İzmir’e gösteriyoruz. Akabinde de biz burada bırakmadık. Ne varsa bu proje  ile ilgili destek olabileceğimiz bize düşen ilçe başkanımız da burada, meclis üyelerimiz de burada hep birlikte destek olacağız. İzmir’e hakikaten tam örnek olacak bir proje hayata geçiyor. Burada vekillerimizin de katkısı var. Genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz Necip Nasır, Atilla Kaya hepsi büyük destek oldular. Diğer ilçelerde de bunun devamını bekliyoruz. Narlıdere’de de başka taleplerin gelmesi halinde destek olacağız. İzmir’imiz için Narlıdere için gereken neyse yapıyoruz onun dışında da güncel konuları değerlendirdik. Pandemiyi konuştuk. Güzel bir sohbet oldu. Ev sahipliği için Ali Başkanıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise uzun yıllara dayanan değerli bir arkadaşlıkları olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: Kendisinin de ifade ettiği gibi İzmir’in en büyük dönüşüm bölgelerinden 4 mahalleyi kapsayan yaklaşık 43 hektar ve 5 bin konut içerecek alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber bir imar planı çalışması yaptık. Planlar onaylandı. Askı süresi bitti. Şimdi onun uygulama aşamasını da hep beraber yapmaya çalışıyoruz. Ziyaretleri için çok teşekkür ederim. O bölgeyle ilgili ya da kentimizin diğer sorunlarıyla ilgili işbirliğimiz sürecek. Kerem Ali Sürekli, iyi bir siyasetçi, İzmir’i seven bir siyasetçi. Kararlarında, tavrında, siyasi veya politik etkide kalmayacak. İzmir söz konusu olduğunda hep beraber davrandık bundan sonra da hep beraber çalışacağız. Bütün milletvekillerimize de çok teşekkür ederiz. Hamza Dağ, Necip Nasır, Mahmut Atilla Kaya ve CHP’li vekillerimize çok teşekkür ederiz. Onların da bu projede katkıları büyük. İnşallah önümüzdeki yıllarda hem İzmir’e hem de Narlıdere’mize sosyal donatı alanları olan yeni yolar, yeni konutlar… Oradaki vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşaması için bu projeyi gerçekleştireceğiz.”

ENGİN: PLANA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ 
Öte yandan ikili yargıya taşınan dönüşüm süreci hakkında da çarpıcı mesajlar verdi. Ev sahibi Engin, "Sonuçta hukuk devletinde yaşıyoruz. Bizim plan yapma yetkimiz var. Beğenmeyen ya da itiraz edenlerin dava açma hakkı var. Mahkemelerimiz karar verecek. Biz de Narlıdere Belediyesi olarak dava sürecine müdahil olduk. Plana sonuna kadar sahip çıkacağız. Tabii mahkeme sonucu iptal bile olsa gerekçeler ortadan kaldırılır ve plan uygulanır. O plan artık uygulanacak yani" diye konuştu. 

SÜREKLİ: DAVA  AÇILMASINI DOĞRU BULMUYORUM 
Sürekli ise “İktidarın kendi projeleri ile ilgili yaptığı planlarda da bu tür sıkıntılarla karşılaştığımızda aynı tavrı gösteriyorum ve şimdi de aynı tavrı göstereceğim. Odaların sık sık böyle bu kadar güzel ve önemli projelere dava açarak sekteye uğratmalarına karşıyız. Belediye planı çiziyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destek veriyor onaylıyor. Ortaklaşa genel idare ile yerel idarenin ortaya çıkardığı bir plan eksiksiz ve kusursuz çalışıldı. Halk memnunu Odanın burada dava açmasını doğru bulmuyorum Başkanın dediği gibi hukukun üstünlüğüne hepimiz inanıyoruz. Kararı mahkemeler verecek. Mahkemelerin kararına da saygı duyyoruz. O ayrı bir konu ama dava açmak demokratik bir haktır, hukuk devfletinin gereğidir. Ama yerli yersiz de dava açılması hele hele ortak bir projede oybirliğinin olduğu bir projede dava açılmasını doğru bulmuyorum" dedi. 

 
Başkan Kılıç'tan Lider'e ziyaret: 14 Şubat'ta sürprizimiz var!
 
Kardeş kent Bremen ile ilişkiler güçlenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kılıç'tan Lider'e ziyaret: 14 Şubat'ta sürprizimiz var!
Buca Belediye Başkanı Kılıç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na proje raporu ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Osman Kavala' tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ...
AK Partili Dağ'dan Çiğli'ye atık getirme merkezi müjdesi!
Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından, İzmir’in Çiğli ilçesinde ...
 
CHP'li Polat balık çiftliklerini vuran ölümcül hastalığı Meclis gündemine taşıdı
CHP'li Polat, yakın dönemde Ege Bölgesi’nin hem Yunan hem de Türk karasularında ...
Erdoğan'dan Avrupa Konseyi'ne Kavala tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi açıklama yaptı. Rusya-Ukrayna ...
Sertel'den çarpıcı 'sertifika skandalı' iddiası!
CHP Milletvekili Atila Sertel Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde yaşanan ...
 
Tanju Özcan'dan İmamoğlu sorusuna yanıt!
Göçmen karşıtı açıklamalarıyla bilinen ve CHP'den uyarı cezası alan Bolu ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'yı ziyaret edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin davetlisi ...
CHP'nin MOBESE önerisi reddedildi
TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri