Karşıyaka'dan Çiğli'ye uzatılan tramvay hattının Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (AOSB) inşa çalışmaları krize neden oldu.
Tramvay inşaatı nedeniyle üretim ve nakliye araçlarının fabrikalarına giriş-çıkış yapamadığını ileri süren sanayiciler isyan etti. Dirinler Döküm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin, “Ben ihracatçıyım, önce ülkeme ve devletime karşı sonra da iş yaptığım uluslararası şirketlere karşı sorumluluklarım var. Araçlarım fabrikama girmek ve çıkma zorunda. O sebeple gerekli dolgu çalışmasını yapacağım” diyerek fabrika girişindeki raylara kepçeyle kum döktürdü.
Dirin, “İzmir AOSB Türkiye’nin önemli üretim ve ihracaat merkezlerinden biridir. Bunu da herkes bilir. Fakat bu inşaat sebebiyle bir haftadır üretimimizi durdurmuş durumdayız. Üretim müdürlerimiz yetkililere defalarca ulaştı. Biteceği günlerle ilgili sözler alındı. Fakat belirtilen süreler geçmesine rağmen hala fabrikamıza giriş çıkışlar normal hale gelemedi. Biz de kendi imkanlarımızla fabrikamızın önüne açılan hendekleri doldurma kararı aldık” ifadeleri kullandı.
Melih Dirinler Döküm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin’in açılan hendekleri doldurmaya başlaması sonrası AOSB yetkilileri ve müteahhit firma yetkileri gereğinin yapacaklarını bildirerek hemen işe koyuldu. Dirinler A.Ş. önündeki aşılan kanalları vakit kaybetmeden kendilerinin dolduracağını ifade etti. Dirin, “Bizim mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Fabrikamızın çalışmasını durdurmak, çalışanlarımızın emeğini engellemektir. Bu engellemeye daha fazla izin vermeyeceğim” dedi. Yetkililer de iş makinalarıyla fabrika giriş çıkışlarının normal hale gelmesi için çalışma başlattı.
TRAMVAYA KARŞI DEĞİLİZ!
Dirin ayrıca, “Biz tramvaya karşı değiliz. Hiç de olmadık. Ama keşke bu yapılanlar dünya ülkelerindeki örneklerine uygun olsaydı. Hiç olmazsa İstanbul’a Bursa’ya ya da burnumuzun dibindeki ALOSB İZBAN projesine bakılarak gerçekleştirilseydi. Dünyanın hiçbir yerinde ağır sanayi bölgelerinin içine tramvay girmez. Hep kapısında kalır. Tramvay gibi toplu taşım araçları bu tip sanayi bölgelerinde iş yavaşlatmaya ve aksatmaya sebep olur. Bu bütün dünyada böyledir. Keşke proje yapılırken daha doğru adımlar atılsaydı. AOSB’nin ortasından değil de arkasından veya girişinden geçirilseydi. Maalesef bunlar yapılırken AOSB Müdürlüğü de bizlere bilgi verip fikrimizi sormadı. Aksaklıkları o zamandan görüp daha iyi bir uygulama ortaya çıkarabilirdik” açıklamasını yaptı.
İHRACATÇI OLMAYAN ANLAYAMAZ!
Dirin, “Ben ihracatçıyım. Ülkeme ve insanlarıma karşı sorumluluklarımın yanında iş yaptığım ülke ve firmalara karşı da sorumluluklarım var. Bunu herkes anlayamaz. Uluslararası sözleşmelerde günler ve saatler çok önemli. İhracatçı olmayanların bunu bilmemesi normal. Ama yetkililerin bunu bilmesi gerekirdi. Üretimimizi bir hafta durdurduk. Hala sonuç alamadık. Ama hala fabrikamıza araç ve ekipmanlar giremiyor. Bunun çok ağır maliyetleri ve sorumlulukları var. AOSB Bölge Müdürü Hilmi Uğurtaş bunları bilerek gerekli önlemleri almalıydı. Bizleri niye dinlemediğini de anlayabilmiş değiliz! Keşke dinleseydi. O zaman böyle mağduriyetler ve sıkıntılar yaşanmazdı” dedi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |