POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bahçeli, 'Kılıçdaroğlu' şikayetini geri çekti
Bahçeli, 'Kılıçdaroğlu' şikayetini geri çekti
Çelik: Yeni süreçte yeni aşamalar olacak
Çelik: Yeni süreçte yeni aşamalar olacak
YTÜ öğrencilerinden ‘İmamoğlu’ boykotu
YTÜ öğrencilerinden ‘İmamoğlu’ boykotu
CHP'nin yeni yol haritası ne olacak?
CHP'nin yeni yol haritası ne olacak?
7 Nisan 2025 Pazartesi - 13:32

Akaryakıta tarihi indirim geliyor

Küresel tarife savaşlarının ardından ekonomi piyasalarında büyük çalkantılar yaşanırken, petrol fiyatları 63 doların altına düşerek son 4 yılın en düşük seviyesini gördü. Yaşanan düşüşlerin ardından çarşamba gecesi benzin ve akaryakıt fiyatlarında beklenen indirim 3 liranın üzerine çıktı. Yapılacak indirim, Cumhuriyet tarihinde akaryakıtta yapılmış en büyük indirim olarak kayıtlara geçecek.

Akaryakıta tarihi indirim geliyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı küresel tarifelerin ardından 7 Nisan'da tüm dünya borsalarında sert düşüşler görüldü.

Hisse senetlerinin yanı sıra emtia ve kripto paralarda da büyük bir dengeleme görülürken, petrol fiyatları 63 dolara düşerek son 4 yılın en dip seviyesine ulaştı.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün akaryakıt sektörüne yönelik etkileri merak edilirken, sektör temsilcileri mevcut tarifeler üzerinden motorine 3 liranın üzerinde indirim yapılmasının beklendiğini aktardı. Benzinde ise beklenen indirim 2,5 lira seviyesinde.

MOTORİNE 3 TL İNDİRİM BEKLENİYOR

İris Cibre, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Motorinde indirim beklentisi 3 TL civarında, şu anki fiyatlarla' ifadelerini kullanırken, benzer bir indirim benzin için de tarifelere yansıyacak.

Çarşamba gecesi geçerli olması beklenen indirim, aynı zamanda akaryakıt fiyatlarında Cumhuriyet tarihi boyunca tek seferde yapılmış en büyük indirim olarak kayıtlara geçecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Benzin, motorin ya da otogaz gibi akaryakıt fiyatları hükümetler tarafından belirlenmemekte.

Hükümetler yalnızca akaryakıttan alınacak vergi oranında artış ya da düşüş yapabilme yetkisine sahip. Bunun dışında akaryakıtın temel fiyatı Cenova borsasındaki değerlere göre belirleniyor.

Bu değerler mevcut petrol fiyatı ve dolar/TL kuruna göre hesaplanmakta ve rafinerilerin kar marjları eklenerek akaryakıt fiyatları belirlenmekte. (Sözcü) 

 
David Beckham'ın eski koruması ölü bulundu
 
DEM Parti'den Erdoğan'a sitem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak Limanı geçen yılı 10'a katladı!
İzmir Alsancak Limanı'na geçen yılın ilk çeyreğinde 1 kruvaziyer ile 2 ...
Elektrikte konut abonelerine yüzde 25 zam!
Elekrtikte konut abonelerine yüzde 25, kamu ve özel hizmetlere yüzde 15, ...
Ev almak hayal oldu, vatandaş 'minimal arsa'ya yöneldi!
İzmir Emlak Kulübü Başkanı Akgün, konut kredisi faizlerinin yüksek olması ...
 
İzmir'in serbest bölgesi Avrupa'nın radarında!
İzmir'de geçen yıl açılan Batı Anadolu Serbest Bölgesi, konumu sayesinde ...
Türkiye'den ABD'nin 'yeni gümrük vergilerine' ilk tepki!
Ticaret Bakanlığı'ndan Trump'ın açıkladığı yeni gümrük vergilerine ilk ...
Türk doğal taş sektörünün bayramı için geri sayım!
Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı bu yıl 30. ...
 
Benzine zam, otogaza indirim geliyor!
Benzinin litresine yarından itibaren 1 lira 8 kuruş zam bekleniyor. Otogazda ...
TÜİK mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
Enflasyon martta aylık bazda yüzde 2,46 ile beklentilerin altında yükseldi. ...
ENAG mart ayı enflasyon oranını açıkladı
Bağımsız araştırma grubu ENAG, Mart 2025 dönemine ait enflasyon verilerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir ‘Özel’ kurultayda sınıfta kaldı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri