POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
MHP lideri Bahçeli'den Anayasa tepkisi!
MHP lideri Bahçeli'den Anayasa tepkisi!
3 Eylül 2024 Salı - 18:26

Aliağa'da balık ekmek şenliği!

Aliağalı balıkçılar, ülke genelinde 1 Eylül tarihine başlayan 2024-2025 balık av sezonunu organize ettikleri balık ekmek şenliği ile kutladı.

Aliağa da balık ekmek şenliği!

Aliağalı balıkçılar, ülke genelinde 1 Eylül tarihine başlayan 2024-2025 balık av sezonunu organize ettikleri balık ekmek şenliği ile kutladı. 2024-2025 yılı av sezonunun bereketli geçmesini dileyerek ‘Vira Bismillah’ diyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Balıkçılarımızı tüm imkanlarımızla desteklemeye devam ediyoruz. Balık popülasyonunu artırabilmek için geçtiğimiz yıldan bugüne Aliağa körfezine 200’e yakın yapay resif attık. Bu sayıyı yıl sonuna kadar 600’e çıkaracağız” dedi.

Etkinlikte vatandaşlara balık ekmek ikramları yapılırken çocuklar için yüz boyama etkinlikleri ile pamuk şeker ikramları miniklere mutlu anlar yaşattı. Canlı müzik dinletisi, halk oyunları ve su gösterileri ise izleyenlerden büyük alkış aldı.    

Su ürünleri kooperatifi tarafından balıkçı barınağında organize edilen şenliğe Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr.Erdoğan Akyüz, Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) Naci Biçer ve yönetimi, S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Şengül ve yönetimi, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aliağa S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Şengül, 2024-2025 balık av sezonunun bereketli geçmesi temennisinde bulundu.



Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Balık Popülasyonunun Artırılması İçin Çalışmalarımız Sürüyor”
Aliağa’da balıkçılığın desteklenmesi ve Aliağa körfezinde balık popülasyonunun artırılması için yoğun caba sarf ettiklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Aliağamız geçmişte önemli bir balıkçı kasabasıyken 1964 yılında ağır sanayi bölgesi ilan edildi. Aliağa, bununla birlikte sanayisi ile ön plana çıkan bir şehir haline geldi. Sanayileşmenin en fazla etkilediği alanlardan biri de balıkçılık oldu. Sanayileşmeyle birlikte bölgemizde özel güvenlik alanları oluşturuldu. Bu da maalesef körfezimizde balık popülasyonun azalmasına sebep oldu. Bu koşullarda gerek su ürünleri kooperatifimiz gerekse amatör balıkçılar derneğimiz balıkçılarımızı ayakta tutabilmek için elinden gelen mücadeleyi vermeye çalışıyor. Bizler de su ürünleri kooperatifimize destek olabilmek, şehrimizde balıkçılığın tamamen kaybolmasının önüne geçmek adına, geçtiğimiz yıl ilçe tarım müdürlüğümüz ile birlikte körfezimizde balık popülasyonunu artırılması amacıyla yapay resif çalışması yaptık. Geçtiğimiz yıldan bugüne Aliağa körfezine 200’e yakın yapay resif attık. Bu sayıyı yıl sonuna kadar 600’e çıkaracağız. Bu sayede birkaç yıl içinde Aliağa körfezindeki balık popülasyonunu artırmış olacağız. Önümüzdeki süreçte kooperatifimizle birlikte çekek yerimizi de genişleterek daha büyük teknelerin tamiratına imkan sağlayacağız. En büyük sorunlarımızdan biri olan barınağımızdaki yer sıkıntısını da yüzen iskele ile çözme cabasındayız. Balıkçılarımızı tüm imkanlarımızla desteklemeye devam ediyoruz. Her ne kadar sanayi şehri olsak da denizimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün bu organizasyonu düzenleyen su ürünleri kooperatifimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 2024-2025 yılı av sezonunun bereketli olmasını diliyorum. Vira Bismillah”  



Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Yapay Resifler İçin Aliağa Belediyesi’ne Teşekkür Ediyorum”
Balık tüketiminin önemine değinen Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “2024-2025 balık avı sezonunu 1 Eylül tarihi itibariyle açtık. Av sezonunun açılmasıyla birlikte balıkçılarımız ucuz ve bol miktarda balığın sofralara taşınmasında önemli bir görev üstleniyor. Bu çerçevede denizlerimizin temiz tutulması gerekliliğini de ayrıca vurgulamak istiyorum. Aliağa körfezine atılan yapay resifler için Aliağa Belediyesi’ne, bu güzel organizasyonun bayram havasında geçmesi için emek sarf eden su ürünleri kooperatifine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.   

 
Sessizliğini bozdu: 'Teğmen' açıklaması
 
İş insanını öldürüp asitle erittiler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediyesi'ne yeni müdürlük!
Karabağlar Belediyesi, Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı 1. Birleşimi’ni ...
Kemalpaşa'da meclis mesaisi: Neler konuşuldu?
Kemalpaşa Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kemalpaşa Belediye ...
Konak’ta Zabıta Haftası’na geleneksel kutlama
Konak Belediyesi Zabıta teşkilatıyla bir araya gelerek Zabıta Haftası’nı ...
 
Başkan Önal, Zabıta Haftası’nı kutladı
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Zabıta Haftası kapsamında Zabıta ...
Karşıyaka’da haşerelere karşı tam saha mücadele
Karşıyaka Belediyesi, mevsim şartlarının etkisiyle hamam böceği ve sinek ...
Efes Selçuk Belediye Meclisi’nde gündem eğitim
Efes Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayının ilk oturumunda gündem maddelerinin ...
 
Çeşme'de yeni adli yıl için tören
2024-2025 Adli Yılın açılışı dolayısıyla Çeşme Adliyesi’nde tören gerçekleştirildi. ...
Gaziemirli Melisa dünya şampiyonu
Kick Boks Gençler Dünya Şampiyonası +70 kg K1 STYLE kategorisinde dünya ...
Kadın şoföre yumruk sonrası tepki: Cezasız kalmayacak!
ESHOT Genel Müdürlüğü, önceki gün Narlıdere’de bir minibüs şoförü tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri