POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçlar
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçlar
30 Ağustos 2024 Cuma - 10:04

Aliağa'ya müjde: 45 yıllık hayal gerçek oldu!

Aliağa’nın Kültür Mahallesi Cici Sokak’ta 45 yıldır süregelen mülkiyet sorunu Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın girişimleriyle son buluyor. Daha önce orman arazisi olan, sonrasında ise yapılan çalışmalarla 2B statüsüne alınan Cici Sokak’taki 134 taşınmazın tapu alımına esas tebligatları gerçekleştirilen programla hak sahiplerine dağıtıldı.  

Aliağa ya müjde: 45 yıllık hayal gerçek oldu!

Hak sahiplerinin geniş katılımıyla organize edilen programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürü Halit Ergin, Milli Emlak Daire Başkanı Ali Aykut Tenğerli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Gülçin Aydın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Müdür Yardımcısı Ozan Öktenoğlu, Beşkardeşler Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haşim Atmaca ve yöneticileri katıldı.  

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: 45 Yıllık Hayal Gerçek Oldu
Müjdeli haberi hak sahipleriyle paylaşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, programın açılış konuşmasında şunları söyledi: “45 yıldır süregelen bir hayalimizin son aşamasına geliyoruz. 45 yıldır ikamet ettiğimiz, yurt edindiğimiz bu toprakların tapusunu alabilir miyizin hayali ile yaşadık. Yaklaşık dört yıl kadar önce Kültür Mahallesi Cici Sokak orman arazisi olarak geçiyordu. Orman Bölge Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde burası 2B kapsamına alındı. İşlemleri tamamlanıp kadastroya devredildi. Kadastro burada parselleri ve hak sahiplerini belirleyerek konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğüne intikalini sağladı. 1 yıla yakın süren kıymet takdir çalışmalarıyla değer tespiti yapıldı. Hamza başkanım ve Ceyda vekilimiz bizlerin yanında durarak değer tespitlerinin düşürülmesinde yardımcı oldu. Son aşamada değer tespitleri hak sahiplerine gerek elden gerekse posta yoluyla tebliğ edilecek. Vatandaşlarımız, kendilerine yapılan tebligatlar sonrası üç ay içerisinde ilgili kuruma müracaatlarını yapabilecek. Vatandaşlarımız belirlenen ödeme seçenekleriyle tapularına kavuşacak. Biz her daim, buranın cefasını çeken sizlerin yanındayız. Bu konuda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, AK Parti ilçe başkanımıza, Beşkardeşler Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haşim Atmaca’ya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürü Halit Ergin ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz hoşgörü için en çok da siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah üç ay sonraki birlikteliğimizde tapularımızı alacağız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun”



AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Tapular Dağıtılırken İnşallah Yine Hep Beraber Olacağız”
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “İnanıyorum ki hak sahiplerimiz tapularını aldıktan sonra Cici Sokak sosyal donatı alanlarıyla Aliağa’nın en değerli bölgelerinden birine dönüşecek. Tapular dağıtılırken inşallah yine hep beraber olacağız”


 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Allah, Hanenizde Huzurla Yaşamayı Daim Etsin”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise yaptığı konuşmada “Aliağa’da bu sorunun çözümünde canla başla çalışan il müdürlüğümüze ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ediyorum. Bugüne kadar sabırla beklediğiniz için siz değerli hak sahiplerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Allah, hanenizde huzurla yaşamayı daim etsin” ifadelerine yer verdi.     

 
İzmir'de tutuklanmıştı: Dilruba tahliye edildi!
 
Bombalı eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı terörist yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da 30 Ağustos coşkusu
Bornova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü Bornova Belediyesi’nin ...
Metro A.Ş.'de bir ayrılık daha: Alev görevi bıraktı!
Geçtiğimiz günlerde Metro A.Ş Genel Müdürü Ertan Sayılkan görevden alınmıştı. ...
Eşrefpaşa Hastanesi'ne Kübalı doktorlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 93. İzmir Enternasyonal ...
 
Urla’da memurları sevindiren sözleşme
Urla Belediyesi’nde görevli memurların yetkili sendikası Tüm Bel-Sen ile ...
Yumaklı 'en az İzmir'de' demişti... Büyükşehir verileri açıkladı!
Sokak hayvanlarına sağlıklı ve kesintisiz hizmet sunmak için Türkiye’ye ...
Balçova 30 Ağustos’a hazır
Büyük Taarruz’un ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yılı, Balçova’da ...
 
Başkan Pehlivan: Türk’ün Zafer ayı!
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ...
Bayraklı’da minikler hünerlerini sergiledi
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen yaz okullarında 8 hafta süren ...
Konak Belediyesi 93. İEF’ye hazır
Konak Belediyesi bu yıl 93. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri