POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
13 Ekim 2018 Cumartesi - 09:23

Ankara’da SODEM gecesi: İzmir’den 4 başkana ödül, Soyer’den ‘sosyal demokrasi’ vurgusu

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Başkanı olduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından ikinci kez düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri sahiplerini buldu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı gecede İzmir’den 4 belediye başkanı ödül aldı. Soyer konuşmasında ‘sosyal demokrasi’nin önemine dikkat çekti.

Ankara’da SODEM gecesi: İzmir’den 4 başkana ödül, Soyer’den ‘sosyal demokrasi’ vurgusu

GERÇEKİZMİR - Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Başkanı olduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından ikinci kez düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri töreni Ankara’da gerçekleşti.

Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, SODEM Üyesi CHP’li belediye başkanları katıldı.

SEÇİCİ KURUL PROJELERİ İNCELEDİ
Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Kentsel Gelişim", "Sosyal Projeler ve İstihdam", "Çevre, Sağlık, Sokak Hayvanları", "Kültür-Sanat, Turizm, Bilim-Tarih", "Tarım", "Demokratik Katılım ve Yönetişim","Çocuk, Eğitim, Gençlik ve Spor" başlıkları altında ödüller sahiplerini buldu.

İZMİR’DEN 4 BAŞKAN ÖDÜL ALDI
Gecede İzmir’den 4 belediye başkanı ödül aldı. Sosyal proje ve istihdam dalında ‘Semt Evleri’ projesiyle Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, sanat dalında ‘Karşıyaka Oda Orkestrası’ projesiyle Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eğitim ve çocuk dalında 'Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi' projesiyle Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tarih dalında ‘Beydağ Kalesi Uyanıyor’ projesiyle Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ödül alan İzmirli başkanlar oldu. Başkanlar ödüllerini CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı.

- BALÇOVA SEMTEVLERİNE BÜYÜK ONUR... 

SOYER’DEN SOSYAL DEMOKRASİ VURGUSU
Konuşmasına  ‘Yeni Dünya Düzeni’ne  dikkat çekerek başlayan ve bu düzeni küresel eşitsizlik, yoksulluk ve adaletsizliğin hergün arttığı, her gün yeni bir toplumsal çatışma ve insanlık dramının yaşandığını, popülizmin ve aşırı milliyetçiliğin tırmandığı, kitlesel göç hareketlerinin çok yoğunlaştığı, siyaset kurumunun çözüm üretmekte zayıf kaldığı, siyasetin sığlaştığı bir ‘krizler dünyası’ olarak tanımlayan SODEM Başkanı Tunç Soyer, çıkış yolu olarak sosyal demokrasiyi işaret etti.

İnsanlığın içine düştüğü derin krizin çözümü olarak sosyal demokrasiyi gösteren Soyer, “Sosyal demokratlar, bu kilidi açmak için başka bir dünyayı öncelikle kendi kentlerimizde kurmak zorundayız.İnsanoğlunun yeryüzünde refahını arttıran, yaşam kalitesini yükselten…. Eğitim, sosyal haklar, sosyal güvenceler ve sendikal haklar gibi alanlarda elde edilen tüm tarihsel kazanımlar…. Eşitlik, adalet, özgürlük alanlarında aşılan tüm merhaleler sosyal demokrasi mücadelesinin zaferleridir.Bu bakımdan sosyal demokrat kimliğe ve onun erdemlerine sahip olmak bir gurur vesilesidir...Sosyal demokrasiye büyük ihtiyaç duyulan bu konjonktürde sosyal demokrasinin derin ve köklü bir kriz içinde olduğu iddia ediliyor...Sosyal demokrat partiler, küreselleşmenin getirdiği sorunlar karşısında yeni çözüm önerileri bulamamakla ve artık toplumda karşılıklarının olmadığıyla eleştiriliyor...Oysa eğer bir kriz varsa bu sosyal demokrasinin değil, ilke ve değerlerinin, pratik çözümlerinin, başarılı uygulamalarının doğru siyasi yöntem ve araçlarla kitlelere yeterince aktarılamamasındandır.  İşte bunu aşmak ve başarmak zorundayız” dedi.

Sosyal demokrasinin bugünü anlayıp değiştirmek için hala en güçlü rehber ve yeni keşiflere de müsait eşsiz bir pusula olduğunu ifade eden Soyer şöyle devam etti:

Krizin katmerlenerek yaşandığı Türkiye’de, emekten yana çıkarak, yoksulun, işçinin, emeklinin, gencin, kadının yanında duracak,dertlerine derman olacak tek umut sosyal demokrasidir. İktidarın kapısını açacak olanlar da, bu soygun ve talan düzenini tarihin çöplüğüne gönderecek olanlar da  sosyal demokratlar olacaktır…Şimdi ve hemen sosyal demokrat kimliğimizi her şeyin önüne koyarak işe başlamak,  her an birbirimizden haberdar olarak ve yeni ‘kentsel gündem’in ilkelerine sahip çıkarak varmak istediğimiz nihai noktaya, küresel demokrasiye giden yolculuğu sürdürmek zorundayız.”

 
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Brunson' açıklaması
 
Bakan Soylu'dan önemli mesajlar: Biz İzmir'e köle oluruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Brunson' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "(Brunson kararı) Türkiye'nin ...
Kılıçdaroğlu: Darısı harp okulu öğrencilerinin başına!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD'li rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ...
Erdoğan'dan Münbiç mesajı: Oraya da girilecek!
Isparta'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleye ...
 
CHP İzmir'de flaş istifa kararı: Görevi bıraktı, adaylık yarışına girdi!
CHP İzmir cephesinde adaylık için istifa furyası yaşanırken, il yönetiminden ...
MHP'den Akpınar'a sert tepki: Bir de kalkmış...
MHP İlçe Başkanı Yılmaz'dan Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar'ın iddialı ...
Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu'ndan 'tarihi karar' sonrası ilk temas!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’da belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği ...
 
Bakan Soylu'dan İzmir'de çarpıcı mesaj: Artık bütün taktiklerini biliyoruz!
İçişleri Bakanı Soylu, İzmir'de Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim ...
CHP İzmir'de son gün raporu: Kimler adaylık için istifa etti?
Genel Merkez tarafından örgütlere gönderilen genelgeyle belirlenen seçim ...
Erdoğan: O terör yuvalarını darmadağın edeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah çok yakında, bugün brövelerini takan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri