POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'li belediye başkanına siyasi yasak
CHP'li belediye başkanına siyasi yasak
İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan üst düzey atama!
İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan üst düzey atama!
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
17 Haziran 2023 Cumartesi - 12:57

Aslanoğlu'ndan 'adaylık' açıklaması, Soyer'den net kongre mesajı!

CHP’de İzmir örgütü 1 günde 3 önemli toplantı için bir araya geldi. İl Başkanı Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, önce ilçe belediye başkanları ardından milletvekilleri finalde ise ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı. Toplantıların ardından açıklamada bulunan Soyer, "Kongre sürecine asla müdahil olmayacağım" dedi. İl Başkanı Aslanoğlu adaylık sorusuna yanıt verdi, " ‘Örgüt santrafor oynamamızı isterse santrafor oynarım, kenarda, tribünde durmamı isterse tribünde dururum.”dedi.

Aslanoğlu ndan  adaylık  açıklaması, Soyer den net kongre mesajı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü 1 günde 3 önemli zirvede bir araya geldi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu örgütle kritik konuların masada olduğu yoğun bir mesai yaptı.

 ‘BÜROKRATLAR DA KARIŞMASIN’ ÇIKIŞI

Soyer ve Aslanoğlu günü ilçe belediye başkanlarıyla yapılan zirveyle açtı. Toplantıda CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da yer aldı.

Kemeraltı’nda bulunan EGİAD Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda edinilen bilgiye göre ilçe belediye başkanları ile geride kalan seçim sonuçları da değerlendirilirken ana gündem parti içinde başlayacak olan olağan kongre takvimi oldu. İl Başkanı Aslanoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Akın İzmir’deki sonuçların başarılı olduğu ve bunun yerel seçimlere taşınması gerektiğini söyledi. Soyer’in toplantıda ‘kongre sürecine karışmayacağım’ ve ‘tarafsız olacağım’ mesajı verdiği öğrenildi. Toplantıda bazı belediye başkanlarının ‘büyükşehir belediye bürokratları da parti içi yarışa karışmasın’ çıkışında bulunduğu Soyer’in de bunun üzerine bürokratlara gerekli mesajı verdiğini başkanlara aktardığı öğrenildi.

BAŞKANLARDAN ‘KAVGA OLMASIN’ VURGUSU!

Toplantıda belediye başkanlarının tamamı olağan kongre süreci boyunca kavga olmaması yönünde tavır gösterilmesi gerektiğini vurguladıkları öğrenildi. Belediye başkanlarının kongre süreçlerine karışmama noktasında hem fikir olduğu gelen bilgiler arasında.

ASLANOĞLU’NDAN ÜYE KAMPANYASI DUYURUSU!

Toplantıda İl Başkanı Aslanoğlu’nun üye sayısının artırılmasına yönelik temennisini başkanlara ilettiği ve partide önümüzdeki günlerde geniş çaplı bir üye kampanyasının başlatılacağını duyurduğu öğrenildi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKIN’DAN İZMİR MESAJI

İzmir’de partisinin belediye başkanlarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yerel seçimlerde belediye sayılarını artıracaklarının altını çizerek, “İzmir’deki ışık tüm Türkiye’ye yayılacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İzmir’de belediye başkanları ile bir araya geldiği toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İZMİR BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ

Toplantıya ilişkin bilgiler veren Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “İl Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ve ilçe belediye başkanlarımızla çok verimli bir toplantı yaptık. Değerlendirmelerde bulunduk, İzmir’i baştan aşağı konuştuk. İzmir bizim göz bebeğimiz ve her zaman olduğu gibi İzmir’deki o ışık tüm Türkiye’ye yayılacak. Bunu biliyoruz ve görüyoruz. Bu inanç, azim ve kararlılık bizde var.  Buradaki başarı, Ankara’daki, İstanbul’daki başarı, Büyükşehir Belediyelerimizdeki ve tüm belediyelerimizdeki başarılar, halkçı belediyecilik tüm Türkiye’ye yayılacak. Birlik ve beraberlik içerisinde, kimseyi ayırmadan başarımızı daha da artıracağız” ifadelerini kullandı.

AKLIMIZ FİKRİMİZ YEREL SEÇİM

“Bugün itibarıyla yerel seçimlere 290 gün kaldı” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Akın, “Bugünden itibaren bizim aklımız, fikrimiz yerel seçimler… 290 gün sonra büyük bir başarıyla vatandaşımızı halkçı belediyelerle buluşturacağız. Vatandaşımızı özellikle zor zamanda yalnız bırakanlarla değil, vatandaş dara düştüğü zaman ilk koşanlarla buluşturacağız. Belediyelerimizi artıracağız. Hazırlıklarımız çok hızlı gidiyor, yerel seçim çalışmalarına çok önceden başladık. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere İzmir’in çok değerli belediye başkanlarına örnek çalışmaları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HER TÜRLÜ BASKIYA RAĞMEN…

İzmir’de hedeflerinin çok büyük olduğunu vurgulayan Akın, şunları söyledi: “Burası İzmir, burada başarılı belediye başkanlarımız var. Belediye başkanlarımız, bizde olmayan belediyelerle ilgili de kardeş belediye kapsamında çalışmalar yapıyor, oralardaki vatandaşlarımızın derdine derman olmak için de başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye başkanlarımız mücadele ediyor. Vatandaşlarımız bunu görüyor. Hiç merak etmesinler, her türlü baskıya rağmen belediyelerimiz aslanlar gibi çalışıyor ve halkla kucaklaşıyor. İzmir’de hedefimiz çok büyük ve bunu başaracağız.”

CHP İZMİR'DE MİLLETVEKİLLERİ TOPLANTISI

CHP İl Başkanı Aslanoğlu ve Soyer belediye başkanlarının ardından milletvekilleri ile toplandı. Toplantı sonrası konuşan Aslanoğlu, “Eğer olabiliyorsa herkesi kucaklayan bir listeyle gidilebilir, eğer değilse ve iki liste çıkıyorsa birbirimizi kırmadan, dökmeden, birbirimize yanlış kelimeler sarf etmeden bu süreci tamamlayalım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleriyle bir araya geldi. Kemeraltı’nda bulunan EGİAD Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen toplantı sonrasında İl Başkanı Aslanoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 

YOL HARİTAMIZI BELİRLİYORUZ
Toplantıda 14 ve 28 Mayıs seçim sonuçlarının değerlendirildiğini ve 2024 yerel seçimlerinin yol haritasının belirlendiğini aktaran CHP İl Başkanı Aslanoğlu, “Milletvekillerimizle birlikte yaklaşan yerel seçimleri planlamak, bir önceki genel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bir araya geldik. Yol haritamızı belirliyoruz. Birlikte çalışarak yerel seçimde 30 ilçeyi ve Büyükşehir Belediyesi'ni alacak şekilde çalışmalarımız planlıyoruz” diye konuştu.
 

KONGRE SÜRECİ DE KONUŞULDU
Aslanoğlu, toplantılarda kongre sürecinin de ele alındığını belirterek, “Sağlıklı bir şekilde kongre süreçlerini tamamlayıp, kurultay sürecine kadar İzmir'in birlik beraberlik içinde olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

‘TEK LİSTE’ İDDİASINA YANIT 
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ilçe başkanları toplantısında kongre sürecine yönelik tek liste temennisinde bulunduğuna ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine İl Başkanı Aslanoğlu, “Bütün il başkanları birlik ve beraberlik içinde seçime gidilmesini savunur. Bu doğal bir şey… Demek istediğim; eğer olabiliyorsa herkesi kucaklayan bir listeyle gidilebilir, eğer değilse ve iki liste çıkıyorsa birbirimizi kırmadan, dökmeden, birbirimize yanlış kelimeler sarf etmeden bu süreci tamamlayalım” ifadelerini kullandı.

SOYER: BU HİKAYENİN TAMAMEN DIŞINDAYIM

Belediye başkanları ve milletvekilleri ile gerçekleşen zirvelerin ardından ilçe başkanları ile bir araya gelindi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Asla müdahil olmayacağım” dedi.

Belediye bürokratlarının kongrelere müdahil olduğuna yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine Başkan Soyer, şunları söyledi: 

“Böyle bir şey yok. 31 bin insan çalışıyor, herkes bir şekilde işin içinde olmak isteyebilir, benim onları görmem, duymam, haberdar olmam mümkün olmayabilir. Ama ben şahsen ilan ediyorum; ben yokum. Bu hikayenin tamamen dışındayım.”

Gün içinde belediye başkanları, milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla yapılan toplantıların çok verimliği geçtiğini belirten Başkan Soyer, “Toplantılar çok verimli geçti. Aslında, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanlarına CHP’nin en üst yönetici ekibi diyebiliriz. Toplantıları ayrı ayrı yapmış olmamız da çok faydalı oldu. Özetle hem seçim sonuçlarının değerlendirilmesi hem geleceğe dair, kongre süreçlerine dair, yerel seçimlere dair yapılacakları konuştuk. Birbirimizi duyduk, dinledik ve anladık” açıklamalarında bulundu.

ÖRGÜT YEREL SEÇİME ODAKLI
Gün içinde art arda gerçekleşen belediye başkanları, milletvekilleri ve ilçe başkanları toplantılarına dair değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Aslanoğlu, “Kongre dönemlerinde, Kurultay’da giderken ‘İzmirliler ne yapmalı’nın yolunu, yöntemini araştırdığımız, yerel seçimlere yönelik ‘hazırlıklarımız ne durumda’ yerel seçim çalışmalarını nasıl planlayacağız’ı konuştuk. Asıl olan bizler için yerel seçimler… Bir seçim, diğer seçimin bittiği gün başlar. Dolayısıyla 29 Mayıs itibarıyla bizim yerel seçim hazırlıklarımız başlamıştır. Örgüt bir arada! Milletvekilinden ilçe başkanına, belediye başkanına kadar bir arada yerel seçimlere odaklanmış durumda… Yerel seçimlerden 30 ilçemizin 30’unu ve Büyükşehir Belediyemizi kazanmak için çalışmalarımızı yürüteceğiz” diye konuştu.

KARDEŞLİK GÖRÜNTÜLERİ OLACAKTIR
‘Kongre sürecinde en çok hangi ilçelerde rekabet bekliyorsunuz?’ sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, ‘tek liste’ temennisinin hatırlatılmasını konusunda da şöyle konuştu: “Her yerde mümkün olan uzlaşıyla, tüm partililerimizi kucaklayan listeler olmasını tabi ki tavsiye ediyorum. Ben 30 ilçemizin 30’unda da büyük kardeşlik görüntülerine tanıklık edeceğimizi düşünüyorum.” 

BÖYLE BİR TARTIŞMA YOK
Genel başkanlık tartışmaları nezdinde İzmir Örgütü’nde Kurultay sürecine yönelik bir ayrışma söz konusu olup olmadığına yönelik de açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, “Genel Merkezimizde de böyle bir tartışma yok. Basından sevmeyerek takip ediyoruz. Bizim partimizde henüz genel başkanlık yarışı olan, buna aday olacağına ilan etmiş hiçbir isim yok. O yüzden İzmir’de de böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

ÇALINANLARI GERİ ALACAĞIZ
‘2019 yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı, daha sonra AKP’ye geçen Menemen ve Urla ile özel bir çalışmanız olacak mı?’ sorusunu da yanıtlayan Aslanoğlu, “Bizim kaybedilen değil çalınmış 2 belediyemiz var. Çalınmışları tabi ki geri alacağız” dedi.

ADAY OLACAK MI?
‘Aslanoğlu, İl Kongresi’nde aday olacak mısınız?’ sorusuna da şu yanıtı verdi: “Ne diyordu Grup Başkanımız, ‘Örgüt santrafor oynamamızı isterse santrafor oynarım, kenarda, tribünde durmamı isterse tribünde dururum.”

 

 

 
Seferihisar'da kitap dolu günler!
 
Göztepe'nin tesisleri yerle bir!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekçi 18 Haziran 2023 Pazar 10:08

İlk önceliğiniz ayrıştırıcı, ötekileştirici, çeteleşmiş, liyakatsız ilçe örgütlerini temizlemek olmalı. Delege sistemine hayır, üyeyle ön seçim olmazsa CHP asla güven tazeleyemez son seçimde umudu karartıldı.

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş 17 Haziran 2023 Cumartesi 15:21

30 ilçeyi almaya kayyum ili görevden alınarak başlanması isabetli olur. Yoksa kayıpların üzerine yeni kayıplar ilave edilir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdüllatif Şener'e sert tepki: Acıyarak izledim!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Abdüllatif Şener’in yaptığı açıklamalara ...
''İstanbul yerel hizmetlerde Fetret Devri'ne girdi''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024'te yapılması beklenen ...
Büyükelçiliklere yeni atamalar!
Büyükelçiliklere yeni atamalar gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ...
 
CHP'de 2 meclis üyesi için kesin, bir başkan yardımcısı için de 2 yıl geçici ihraç istemi!
CHP İl Yönetimi olağan toplantısında disiplin dosyaları masaya yatırılırken, ...
YSK Başkanı tarih verdi: Elektronik seçim için ilk adım!
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Türkiye’nin elektronik seçime ...
CHP İzmir'de 1 günde 3 önemli zirve: Masada seçim, 'değişim' gündemi ve kongreler!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile İl Başkanı Aslanoğlu cumartesi günü ...
 
AK Partili Saygılı'dan 'Örnekköy' çıkışı: Mesele siyaset değil can güvenliği!
AK Partili Saygılı; “Örnekköy’de yaşananlar; geçiştirilecek, üstü örtülecek ...
Abdüllatif Şener CHP'den istifa etti
27'inci Dönem CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener partisinden istifa ettiğini açıkladı.
Kılıçdaroğlu-İmamoğlu zirvesinin perde arkası!
Ankara’daki zirvede Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ekrem İmamoğlu’na “Genel başkan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri