POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
120 bin TL'lik telefon için metrelerce kuyruk!
120 bin TL'lik telefon için metrelerce kuyruk!
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
6 Temmuz 2023 Perşembe - 09:11

Aslanoğlu'ndan 'değişim', parti içi yarış ve adaylık mesajları, 'temsiliyet' çıkışı!

Bir TV’de gazeteci Avcı’nın sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Aslanoğlu, CHP’de başlayan değişim tartışması için “Kişilerin değişimi örgütsel değişimi ifade etmez. İlk önce nelerin değişmesi gerektiğine karar veriyor olmamız gerek” dedi. Soyer’in ‘değişim’ metnini yorumlayan Aslanoğlu,” Metnin içeriği doğru” dedi. Start alan parti içi yarış süreci ile kendisinin adaylığı özelinde mesajlar veren Aslanoğlu, MYK ve PM’de İzmir’in temsiliyetinin yeterli olmadığını ifade etti.

Aslanoğlu ndan  değişim , parti içi yarış ve adaylık mesajları,  temsiliyet  çıkışı!

GERÇEKİZMİR - Gazeteci Sercan Avcı'nın yerel siyasetin nabzını tuttuğu Bir TV ekranlarında yayınlanan Politika Durağı’nın bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu oldu.
CHP’de seçim sonrasında başlayan “değişim” tartışması özelinde Aslanoğlu önemli mesajlar verdi.
Aslanoğlu, kişilerin değişiminden çok, önce nelerin değişmesi gerektiğine karar veriliyor olunması gerektiğini vurguladı. Aslanoğlu, değişim tartışmaları sonucunda parti içinde bir bölünme olmayacağını ifade ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Yeni siyaset belgesi, İzmir duruşu' adlı değişim metninin içeriğine katıldığını söyledi.



KİŞİLERİN DEĞİŞİMİ ÖRGÜTSEL DEĞİŞİMİ İFADE ETMEZ
Aslanoğlu’nun programda ‘değişim’ tartışmaları özelinde öne çıkan konuşmaları şöyle;
“Seçim sonraları değişim tartışması olur. Tüzüğümüzde değişmesi gereken şeyleri, güncellenmesi gereken şeyleri, çağın gereksinimine uyulması gereken şeyleri bulacağız. Programımızda değişmesi gereken şeyler var mı onları tartışacağız. Bunlarla birlikte tabiki bunları yapacak kadroların yenilenme süreçleri olacak.
Tamda böyle süreç başladı. Ertelenmiş olan kongre takvimimiz devreye girdi.
CHP kişilerden bağımsız bir örgüttür. İlk tartışmalar başladığında da söyledim. Kişilerin değiştirilmesi bir şeyi değiştirmez. Sadece aktör değişir. Zaten zaman içinde bir çok pozisyon için farklı farklı aktörler oluşuyor.
Kişilerin değişimi örgütsel değişimi ifade etmez. Varmak istediğimiz yer evet bazı yerlerde eksiğiz bu eksiklikleri tamamlamamız lazım. Bu eksiklikler nelerdir. İlk önce nelerin değişmesi gerektiğine karar veriyor olmamız, mutabık olmamız lazım. Sonra bunun en iyi kimin yöneteceği kısmı ardından gelecek sorudur.
Değişim tartışmaları sonucunda bölünme olmaz Benzer tartışmalar çokça yaşanmıştır. Seçimin kazanılmasının mutlak beklenildiği ve arzulandığı zamanlardan sonra oluşan süreçlerde daha fazla kırılım yaşanması normaldir. Seçmende de, üyede de, partinin yöneticisi olan bizlerde de normaldir. Ama bu tarz tartışmalar bizi asla bölünmeye götürmez.”

“TUNÇ BAŞKAN’IN YAYINLADIĞI METNİN İÇERİĞİ DOĞRU”
‘Yeni siyaset belgesi, İzmir duruşu' adlı yazısıyla ciddi bir perspektif ortaya koyan ve sürece önemli bir başlık açan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘değişim’ metnini yorumlayan Aslanoğlu şunları söyledi;
“Sayın Soyer partili kimliği önde bir başkan. Bu metni basınla paylaşmadan önce il başkanı olarak benle paylaştı, vekillerimizle paylaştı. Kendi içimizde konuştuk. İçeriği de doğru olduğunu düşünüyorum. Farklı alanlarda başkanın önerileri vardı metinde. İlk önce nelerin değişmesi gerektiğine karar verelim. Ondan sonra kişiler ve kadrolarla ilgili neyin doğru olacağına bakılır.
Partinin yürüyüş çizgisine ilişkin evet son dönemde ittifak nedeniyle eleştirilen bazı konularda dikkat çekmek istediği şeyler olmuş.
‘Sağcılaşmayı’ eleştiri olarak okumadım. Basın ya da karşı fikirleri olanlarda kelimeleri böyle algılama ihtiyacı doğuyor ama ben partinin sağcılaştığını sağcılaşan partinin sola doğru evrilmesi gerektiğini değil yeni belirlenecek parti programları parti tüzüğünün daha sol odaklı olması gerektiğini ifade eden bir anlayış olarak okudum. Bizler hayata daha soldan bakan insanlarız.  O nedenle her değişimin daha soldan olması gerektiği konusunda kalbimizin atışı var. Tunç Başkan’ın da atışının öyle olduğunu düşünüyorum.”

“ÜYE SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”
Soyer’in yayınladığı metindeki ‘üye sayısının arttırılması’ gerektiğine dikkat çeken bölümle ilgili de sorulan soruya yanıt veren Aslanoğlu, “ İstanbul Ankara İzmir ve Antalya üye sayısı partinin yüzde 44 üye sayısı. Asıl vurgulamak istediğimiz Türkiye’de üye sayısını arttırmak. Önce başkasına öneri getirmek değil kendi bulunduğumuz yerden ilden çoğaltmamız lazım. İzmir’de her zaman CHP’de öncülük yapmıştır. Bu konuda da öncülük yapması gerekir. Üye sayımızın olmadığı yerlerde oy sayımızın  da benzer olduğunu görüyoruz. Ona yönelik bir çalışmamız var. Akademisyenlerle görüşüyoruz. Üye sayılarıyla oyların ilişkisi. Bunların arttırılabilinmesi. Üyelerle seçmen arasındaki bağı nasıl çoğaltacağız. Seçmenle partinin karar organizmaları arasındaki bağı nasıl çoğaltacağız. Değişim derken bunu anlatıyoruz aslında. Bizim Bayburt’ta Konya’da Maraş’ta Erzurum’da buralarda partinin daha yüksek oy alabilmesi için daha çok üyeye ulaşabilmesi için aslında kafa yormak. Burada başarılı olduğumuz işleri diğer yerlere de aktarabilmek” dedi.

“İL BAŞKANLARI METNİ DEKLARASYON DEĞİL”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dört il başkanının hazırladığını iddia ederek "Bu metnin 81 il başkanının bile büyük oranda kabul edebileceği bir metin olduğunu düşünmüyorum” dediği il başkanları metni ile ilgili de konuşan Aslanoğlu şunları söyledi;
“İl başkanlarının  metni deklarasyon değil. Toplantıda konuşulanların kağıda dökülmesi. İl başkanları bir seçim değerlendirmek için bir araya geldi. Bir deklarasyon yayınlamak üzere değil. Bizim partimizde her kalabalık toplantının ardından toplantı metni oluşturulur. 3-4 kişi seçilir. Bir taslak oluşturur. Herkes tarafından sonra tartışılır. İzmir İstanbul Manisa ve Ankara il başkanlarına verildi görev. Gece boyunca metin üzerinde konuşuldu. Sabah il başkanlarına gönderildi. Herkes önerisini gündeme getirdi. Orada herkes bir cümlesini değiştirdi. Kelimeyi doğru bulmadığı yer oldu. Yanlış anlaşılabilecek yerler noktasında fikirler konuldu. Sonra herkes tarafından mutabık kalındı ve paylaşıldı. 1-2 il başkanının 81 il başkanı adına bir metin kaleme alması ve yayınlaması söz konusu olamaz, burası CHP… Demokrasinin beşiği, burada hiç mümkün değildir.”

“SEÇİMLERİN KARDEŞLİK İÇİNDE TAMAMLANMASINI SAĞLAMAM GEREK”
3 Temmuz Pazartesi günü itibariyle delege seçimleri ile başlayan olağan kongre sürecine yönelik mesajlar veren Aslanoğlu, “Size bu süreçte hangi görev düşüyor?” sorusunu yanıtladı.
Aslanoğlu, “ Bizler aynı amaca hizmet eden partili yoldaşlarız tüm üyelerimizle. Bu süreçte sadece mahallenin temsilcisini seçeceğiz. İzmir’de bir göreve talip sayısının başka partinin 5 katı olması normal…
Ben ne yapmalıyım. Kardeşlik içinde tamamlanmasını sağlamam lazım. Gerçekten aktif olan, çalışan, çabalayan arkadaşların delegasyonda yer alması gibi temel sorumluluklarım var. Bu yönde mesajlar veriyorum. Hiçbir mahalle delege seçimine karışmıyorum ancak söylediğim şey var. Çalışmış, emek vermiş, arkadaşlarımızı bu görevlerde değerlendirin. Böyle böyle yukarıya doğru daha doğru kararlar veririz.
İşin daha çok düşünsel kısmıyla ilgili kafa yoralım. Ahmet mi delege oldu, Mehmet mi delege oldu değil. Bu bizi daha ileriye götürmez. Bizi ileriye götürecek şey partideki gerçek aktif üyelerin rol alması” dedi.

“KİŞİSEL TARTIŞMALARDAN ARINMIŞ ORTAK LİSTELE PARTİYİ KUCAKLAR”
Sürecin başından bu yana verdiği ‘ortak liste’ mesajlarını detaylandıran Aslanoğlu, bu çağrısının ‘tek liste dayatması’ olmadığını belirtti. Aslanoğlu, “ Bazı yerlerde 10 üye var bazı yerlerde bin 200 üye var. Arkadaşlar bir araya gelir mutabakata vardıkları listeden bahsediyorum. Herkesi kucaklayan listelerden bahsediyorum.Kişisel tartışmalardan arınmış ortak listeler partiyi kucaklar. Gördüğüm kadarıyla mahallelerin yarısından fazla bunun karşılık buldu.Herkesi bir araya getiren, herktesin olmasını savunan, hizipçi gibi görünen bir tavrım yok ki. Herkesin var olduğu, herkesin kendini partinin içinde hissettiği bir süreç götüreceğiz.
Delege seçimleri başladı. Bazı yerlerde çift listeler oldu. Kimin kazandığını, hangi grup kazanıyor diye görmüyorum. CHP’liler kazanıyor. Yarış olan yerlerde mahallede anlaşamamışlar. Biz temsilci olsak daha iyi demişler, diğeri biz temsilci olsak daha iyi olur demişler. Kendi aralarında oylamaya gitmişler, mahallenin üyeleri kararını vermişler. O kadar benim için.”



“ADAY OLMAKLA İLGİLİ KAYGIM YOK”
Atanarak geldiği il başkanlığı görevine kongrede talip olup olmayacağı ile ilgili soruya yanıt veren Aslanoğlu,” Aday olmakla ilgili kaygım yok. Örgütün verdiği görevler neyse onlar yapılır. O günkü koşullar nedir. Yurt dışında bir iş yapıyoruz planlarken 5-6 yıl planlıyoruz. Türkiye’de de iş yapıyoruz 5-6 yılı planlamıyoruz. Türkiye’de siyaset de öyle… Planlanarak değil. 3 yıllık, 5 yıllık, 8 yıllık. Böyle şeylerim yok. Bu koltukta uzun süre kalmalıyım diye düşüncem yok” dedi.

“KAMU KAYNAĞININ KULLANILACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”
Parti içi yarış dönemlerinde gündeme gelen ‘Belediye başkanlarının sürece müdahalesi’ tartışmaları için Aslanoğlu kamu kaynağını kullanarak seçimlere müdahil olunması halinde parti içi disiplin mekanizmasının çalıştırılacağına işaret etti. Ancak Aslanoğlu, başkanların böyle bir tavır içine girmeyeceklerini böyle bir tablonun yaşanmayacağını ifade etti.

MYK VE PM’DE İZMİR’İN TEMSİLİYETİ YETERLİ DEĞİL
Aslanoğlu, MYK ve PM’de İzmir’in temsiliyetinin yeterli olmadığını söyledi. Aslanoğlu, “ İzmir’in MYK’da ve PM’de temsiliyetini yeterli bulmuyorum. İzmir uzun süredir CHP üst yönetiminde yeteri kadar temsil edilmiyor. Birlik içinde üst yönetiminde temsilin artması için elimizden gelenin fazlasını yapmamız gerekiyor.En büyük görev de il başkanı olarak bana düşüyor” dedi.

 
Twitter'a rakip geliyor: İlk 4 saatte 5 milyon kullanıcı!
 
İzmir'de koruma kararları: Kaçak kazı ve RES projesinden tarih çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelecek ve Saadet anlaştı: TBMM'de yeni grup!
14 Mayıs'taki seçimlere CHP listelerinden giden ve 10'ar vekil çıkaran ...
CHP Ödemiş'te delege seçimi mesaisi!
Cumhuriyet Halk Partisi'nde 6 Haziran'da alınan kararla birlikte başlayan ...
CHP'den İmamoğlu'nun bildirisine ilişkin açıklama
Değişim tartışmalarının sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) parti ...
 
Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü.
'Yeter sayısı krizi' davasında karar: Yargıdan AK Partili Hızal'a ret!
Büyükşehir Meclisi'nin 2022 yılındaki Eylül ayı son birleşimine damga ...
Kaya'dan Soyer'e: Değişim nerede lazımmış İzmir size gösterecek!
AK Partili Kaya, "Kendisi gibi bir beceriksizle toplantılar yapıyor, Türkiye'nin ...
 
Eski milletvekillerine ait fezlekeler başsavcılıkta!
TBMM Başkanlığının, 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili ...
İYİ Parti İzmir'de 'A Takımı'nda 3 isim' sevinci!
Partinin yeni dönemdeki politikalarını şekillendirilecek divanda kurultayda ...
Yeni danışmandan 'Sezgin Tanrıkulu' açıklaması!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı olan Gökşen Anıl Ulukuş, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri