POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
15 Temmuz 2022 Cuma - 11:38

Asya'nın katili için istenen ceza belli oldu!

Asya Pınar Üzümcü'nün katili Oktay Hürmet (23) için istenen ceza belli oldu. Hürmet'in ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezası istendi. Üzümcü, doğum gününde, memleketi Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde toprağa verilmişti.

Asya nın katili için istenen ceza belli oldu!

Bursa'da hakkında uzaklaştırma kararı aldıran Asya Pınar Üzümcü'yü (24), çilingire kapısını açtırdığı evinde bıçaklayarak öldüren, annesi İfakat Evci'yi de yaralayan Oktay Hürmet (23) ve arkadaşı Alican Vergül (26) hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı.

Gördüğü şiddet nedeniyle sosyal medyadan ‘Sadece yaşamak istiyorum’ paylaşımında bulunup, doğum gününde toprağa verilen Üzümcü'yü öldüren Hürmet ve arkadaşı hakkında 'tasarlayarak öldürme', 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', 'konut dokunulmazlığının ihlali' ve 'nitelikli yağma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezası istendi.

'SADECE YAŞAMAK İSTİYORUM...'

Olay, mart ayında Kestel ilçesi Vanimehmet Mahallesi Çeşme Sokak’ta meydana geldi. Oktay Hürmet, kendisinden ayrılmak isteyen Asya Pınar Üzümcü’nün evine gitti. Burada çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Hürmet, mutfaktan aldığı bıçakla Üzümcü'yü defalarca bıçakladı.

Hürmet, kendisine engel olmak isteyen Üzümcü’nün annesi İfakat Evci’yi vücudunun 5 yerinden yaraladı. Anne-kız kanlar içinde yere yığılırken, Oktay Hürmet ise 38 ABA 203 plakalı otomobile binip kaçtı. Komşuların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde, Asya Pınar Üzümcü’nün hayatını kaybettiği belirlendi.

DOĞUM GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

İfakat Evci ise ağır yaralı olarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölmeden önce eski sevgilisinden gördüğü şiddet nedeniyle sosyal medya hesabından ‘Sadece yaşamak istiyorum’ şeklinde paylaşımda bulunan Asya, doğum günü 11 Mart'ta toprağa verildi.

TELEFON VE HEDİYELERİ GERİ VERMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Olayla ilgili soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin Sakarya'ya gittiğini tespit etti. Yolda önlem alan Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otomobildeki Oktay Hürmet’e 'Dur' ihtarında bulundu. Hürmet yoluna devam edince ekipler de peşine düştü. Takip sırasında Pamukova ilçe girişinde otomobiliyle kaza yapan Oktay Hürmet ile yanındaki Alican Vergül yakalandı.

Kazada yaralanan Hürmet ve Vergül, hastanedeki tedavilerinin ardından gözaltına alındı. Oktay Hürmet emniyetteki ilk ifadesinde, Asya Pınar Üzümcü ile konuşmak için eve gittiğini, kendisine aldığı telefon ve hediyeleri geri vermeyince çıkan tartışmada olayı gerçekleştirdiğini söyledi. 4 suç kaydı olan Oktay Hürmet ile 1 suç kaydı bulunan Alican Vergül, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede, faillerin maktulün erkek arkadaşı Oktay Hürmet ve onun arkadaşı Alican Vergül olduklarının anlaşıldığı, Üzümcü'nün tehdit ve darp iddialarıyla Oktay Hürmet hakkında bir süre önce şikayetçi olduğu ve sanık hakkında 1 ay süreli tedbir kararı verildiğinin tespit edildiği belirtildi.

'POLİSE ŞİKAYET ETTİK'

Müşteki İfakat Evci'nin, kızı ile Oktay Hürmet'in beraberlik yaşadıklarını ancak son zamanlarda şiddet eylemleri olduğu için birkaç kez polis merkezine giderek suç duyurusunda bulunduklarını, sanık hakkında devam eden uzaklaştırma kararı olduğunu belirttiği ifadesinde de iddianamede yer verildi.

'5 BIÇAK YARASI ALDIM'

Evci, ifadesinde olay günü eve geldiklerinde daire giriş kapısının her zamankinden daha kolay açıldığını fark ettiğini, mutfağa geçtiğini ve kızının da kendi odasına yöneldiğini, kızının çığlığını duyunca odasına girdiğini belirterek, "Odaya girdiğimde Oktay'ın kızımın sırtına doğru bıçak sapladığını gördüm. Yüzünü göremediğim biri beni arkamdan tuttu, yere düştüm. Düştükten sonra Oktay ile göz göze geldik. Oktay bıçağı sapladı, 5 bıçak yarası aldım. 'İmdat' diye bağırınca evden hızlıca kaçtılar" ifadelerini kullandı.

'ÇİLİNGİRLE İÇERİYE GİRDİK'

Sanık Oktay Hürmet ise iddianamedeki ifadesinde Asya Pınar Üzümcü ile aralarında nişanlandıklarını ve bu sürede maktulün ailesine 15 bin lira civarında maddi yardımda bulunduğunu, ancak sadece 2 bin lirasını geri aldığını öne sürdü. Üzümcü'nün kendisini aldattığını öne süren ve ayrıldıklarını iddia eden Hürmet, yaşadıklarını arkadaşı Alican Vergül’e anlattığını ve maktulün evine girerek borçları karşılığında ne varsa almaya karar verdiklerini söyledi.

Eve çilingirle girerek Üzümcü ile annesini beklediklerini, geldiklerinde ise bayıltmaya çalıştığı maktulü ve annesini bıçakladığını itiraf eden Oktay Hürmet, daha sonra kaçtıklarını ve polis tarafından yakalandıklarını ifade etti.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Cumhuriyet Savcısı, sanıklar Oktay Hürmet ile Alican Vergül'ün, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 20’şer yıl, 'nitelikli yağma' suçundan 15’er yıl ve 'konut dokunulmazlığını bozmaktan' ise 5’er yıl hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Sanıklar önümüzdeki günlerde Bursa'da Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. (DHA)

 
İzmir'de 'dokunulabilir' engelsiz sanatlar müzesi!
 
Şehir Hastanesi'nde bu kez atık su ve kötü koku tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KYK borçlarına ilişkin çalışma tamam!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, KYK borçları ile ilgili çalışmasını tamamladı. ...
İzmir'de feci kaza: Motosiklet sürücüsünün acı sonu
İzmir’in Ödemiş ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi.
15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 6 yıl önce bugün darbe girişiminde bulundu. ...
 
Sağlıkçılar şiddeti kapıya yaslanarak önledi!
Batman'ın Beşiri ilçesinde Devlet Hastanesi acil servisine sıra numarası ...
Kocaeli'de demir çelik fabrikasında yangın
Kocaeli İzmit'te demir çelik fabrikasında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin ...
'Koca' dehşetin perde arkası: Öldürüp oğluna ''Eve git sakinleştir'' demiş!
Buca ilçesinde, çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Kader ...
 
Ses bombası patlatan 2 kişiye cezai işlem
Bayındır ilçesinde ses bombası patlattığı öne sürülen biri çocuk iki kişiye, ...
İzmir'deki sır sonda kritik gelişme: 2 şüpheli yakalandı!
Bornova ilçesinde 9 Temmuz'da 28 yaşındaki Tugay Bekdemir'in evinde ölü ...
Fabrikadan malzeme çalan hırsızlar yakalandı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir fabrikadan 100 bin lira değerinde bakır ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri