POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
120 bin TL'lik telefon için metrelerce kuyruk!
120 bin TL'lik telefon için metrelerce kuyruk!
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
3 Kasım 2017 Cuma - 08:34

Avcı ve Dobrucalı ‘Kafe Siyaset’te konuştu: Masada 4 başlık!

Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Can Radyo’da Kafe Siyaset programında konuştu. İkilinin gündeminde İYİ Parti’nin İzmir’i Ulupınar’a emanet etmesi, Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının Ankara ziyareti, AK Parti’de ‘değişim’ beklentisi ve vekillerin 2 yıllık performansı vardı.

Avcı ve Dobrucalı ‘Kafe Siyaset’te konuştu: Masada 4 başlık!

GERÇEKİZMİR - Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı’nın hazırlayıp sunduğu Can Radyo’da Kafe Siyaset programında gündem yine dopdoluydu. İkilinin gündeminde İYİ Parti’nin İzmir’i Ulupınar’a emanet etmesi, Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının Ankara ziyareti, AK Parti’de ‘değişim’ beklentisi ve vekillerin 2 yıllık performansı vardı.

ULUPINAR’IN İYİ PARTİ’NİN İZMİR BAŞKANI OLMASI

SERCAN AVCI: İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar Haftalar öncesinde İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanı’nın Yıldırım Ulupınar olacağını söylemiştik. Kendisini yoğun bir tempo bekliyor.
BÜNYAMİN DOBRUCALI: Yıldırım beyi zor bir süreç bekliyor. Yeni bir partiyi İzmir gibi bir yerde öylesine bir başlangıç yapamazsınız. En alttan en üste isme kadar iddialı olmanız lazım. Senfoni orkestrası gibi iyi ses çıkartacak bir dizayn yapılmalı. Zor bir süreç ama Yıldırım Ulupınar iyi tanıdığım bir isim. Başaracağına inanıyorum. Sabretmek ve beklemek lazım. Ortaya ne çıkacağına bakmak lazım. O süreçte Yıldırım Ulupınar oluşan boşlukları doldurabilecek bir isim.

SERCAN AVCI: MHP’lilerin inanılmaz sert çıkışları oldu. Kavgada söylenmeyecek sözler söylendi. Yıldırım bey bu çıkışlara ılımlı bir yanıt verdi. Bu seviyelere inmeyiz dedi. Bence MHP ile çok fazla polemiğe girmeyecekler. CHP ve AK Parti ile polemik siyaseti yapacaklar.
BÜNYAMİN DOBRUCALI:  İYİ Parti’nin hedefi MHP değil zaten. O kavgalar bir fayda getirmez. MHP, AK Parti’yle kol kola girmiş konumda. Gizli bir AK Parti-MHP koalisyonu var. Bu durumda MHP’yi karşınıza alıp kavga edersiniz kaybedersiniz. Genel merkezin bu kadar basit hatalara düşeceklerini sanmıyorum.

SERCAN AVCI: MHP İzmir’in hedefi bence bundan sonra İYİ Parti’dir. Çok sert cümleler kuruluyor. Siyasetin seviyesini bu kadar düşürmemek gerekir. İYİ Parti’ye İzmir’den geçecek isimleri merak ediyorum. Geçen haftalarda bir bilgi gelmişti. MHP İzmir’in genel seçimlerde adayı vardı Senem Kılıç… Senem hanımın İYİ Parti’ye geçebileceği duydum. Dün Senem hanımın MHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret edip yaptığı açıklamalarla bu iddialara nokta kondu.
BÜNYAMİN DOBRUCALI:  İYİ Parti’nin diğer partilerdeki isimlere teklif götürme tutumu olmayacak. Meral Akşener’in kendi ağzıyla ifade ettiği cümledir bu.

KOCAOĞLU VE BAŞKANLARIN ANKARA ZİYARETİ
SERCAN AVCI: İzmirli belediye başkanları Ankara’ya gitti. Deniz Baykal’ı ziyaret etmek için hastaneye gittiler. CHP grup toplantısına da gittiler, Kılıçdaroğlu’yla görüştüler. Bu ziyaretlerde çok ilginç durumlar var. Grup toplantısında Kılıçdaroğlu İzmir’in ismini Kocaoğlu’nun ismini hiç kullanmamış.Çıkışta bir araya gelmişler. 5. Dakikayı geçmemiş. Çay kahve ikramı bile olmamış.14 tane milletvekili var sadece 1-2’si başkanlara eşlik etti. Ayrıca Aziz Kocaoğlu’na muhalif olan başkanlar Ankara’ya gitmedi. Her haliyle masaya yatırılması gereken bir ziyaret.
BÜNYAMİN DOBRUCALI: İzmir gibi bir kentin büyükşehir belediye başkanı ve ilçe belediye başkanları Ankara’ya gidip bir çay dahi ikram edilmiyorsa başka işler var demek ki işin içinde. Aziz bey bir gövde gösterisi yapmak için gitti oraya. Görüntü bu şekilde… Hasan Karabağ’ın, Tahir Şahin’in Hüseyin Mutlu Akpınar’ın katılmaması da bilinçli. Eğer amaç Deniz Baykal’ı ziyaret etmek olsaydı en önden Hasan Karabağ giderdi. Deniz bey biraz görüntüde olan neden. Ama perde arkasında il kongresine ve 2019’a yönelik hesaplar var. İstediklerini alamadıkları çok açık. Sıkıntılı bir tabloyla geri geldiler.

SERCAN AVCI: Ziyaretteki yaşananlardan sonra Aziz Kocaoğlu’nun arkasında bu kadar belediye başkanı varken, Genel Merkez’in tavrı ortadayken  il kongresinin uzlaşı içinde olmayacağını yine rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta bir tarafta Genel Merkez ve İzmir’deki bazı aktörler diğer tarafta Kocaoğlu ve beraberindeki başkanlar olabilir. 2019’a giderken çok büyük bir kutuplaşma olabilir.
BÜNYAMİN DOBRUCALI: Aziz Kocaoğlu siyasi zekasını takdir ettiğim bir başkan. Salı günkü ziyaretten gerekli dersi aldığını ve bundan sonra farklı bir yol izleyeceğini düşünüyorum. Bugünkü tabloda Aziz Kocaoğlu farklı bir plan uygulamaya sokmaya çalışıyor gibi.

AK PARTİ’DE GÜNDEM İL BAŞKANLIĞI
SERCAN AVCI:  Son günlerde AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın değişeceği ayyuka çıktı. Yerine gelecek 8-9 isim geçiyor. Hepsi eski isimler. Ben Bülent Delican’ın değişeceğini düşünüyordum. Bu başarı kıstasından dolayı olmayacak ancak yerine geçen isimlere bakınca Bülent Delican’ın devam etmesi AK Parti için daha faydalı olur.
BÜNYAMİN DOBRUCALI: Ben AK Parti’de sürpriz bir isim atanacağını düşünüyorum. İzmir’de çok ciddi bir metal yorgunluk var. Bülent Delican dışarda tutulmayacak ama bir değişeme ihtiyaç olduğu çok net.

SERCAN AVCI:  AK Parti’nin büyükşehir için çok ciddi bir aday hazırladığını düşünmüyorum. İzmir’i gözden çıkarmış olabilirler mi?
BÜNYAMİN DOBRUCALI: Binali Yıldırım %35 çıtası çekmişti. Erdoğan bunun altını kabul edemezdi. Yıldırım İzmir’de kazanamadı ama çıtanın üstüne çıktı. Bugünden çok konuşmak doğru olmaz ama benim beklediğim isim Mehmet Ali Susam. Susam aday gösterilirse hiç şaşırmam.

VEKİLLERİN PERFORMANSI
SERCAN AVCI:
Ben 2-3 dönemdir milletvekillerinin performanslarını takip edebildim. Mevcut milletvekilleri 2 yılı geride bıraktı. Bence kentin sorunları ve milletin sorunlarını unutmuş durumdalar. Partililerle de bir araya gelmiyorlar. Genel merkezde görev almış olabilirler ancak genel merkezler bu konuda biraz daha dikkatli olmalı. Ben genel anlamda milletvekillerinin hayal kırıklığı yarattığını düşünüyorum. Önseçimden çıkan, temayülden çıkan isimler diğerlerine göre daha başarılı oldu.2. Bölge’de Kerem Ali Sürekli, Mustafa Balbay, Atilla Sertel, 1. Bölge’de Tacettin bayır, Murat Bakan, Ali Yiğit, Necip kalkan ve Atilla Kaya…Vekillerin bazıları Genel Merkezlerinde önemli görevdeler. Onları anlayışla karşılıyorum. Sındır, Dağ gibi…Anlayacağınız vekillerin yarısının İzmirle ilgisi yok. İzmir’i düşündüğü yok. Zekeriya Temizel 2 yılda 0 önerge vermiş. Açın TBMM’nin resmi sitesine bakın.
BÜNYAMİN DOBRUCALI: Milletvekilliği biraz takım oyunu gibidir. Hamallık yapacak insana da generallik yapacak insana da ihtiyaç vardır. Herkesin görevi ayrıdır. İzmir’de hala bir kasaba mantığı var. Milletvekilliğinin 2 temel hakkı vardı, onlar da ellerinden alındı. 16 Nisan’dan itibaren hem denetleme hem de yasa yapma hakları ellerinden alındı. Bu saatten sonra görüntüde olan ama fiiliyette olmayan makamlar haline geldi. AK Partili vekillerin televizyona çıkmaya izni bile yok. CHP’li bir vekil en fazla 2 satır yazı yazabiliyor. Ona da isterlerse karşı cevap geliyor, isterlerse dönüp bakmıyorlar bile. Milletvekilliğini anayasayla dışarı attılar. Bambaşka bir Türkiye var artık. 400 vekilin bir araya gelip Cumhurbaşkanını denetleme ihtimali yok. Böyle bir şey mümkün mü? Her şey yüzde 50+1 üzerine kuruldu artık. Milletvekilleri Süpermen olsa hiçbir şey değişmez. Bu saatten sonra poker masasında sadece Cumhurbaşkanının koltuğu var.

SERCAN AVCI: Milletvekili mecliste bir şey yapamasa bile halkın ve kentin sorunlarını çözmeye çalışabilir. Sandıktan çıkan önseçim ve temayülden gelen milletvekillerinin daha başarılı olduğunu gördük. Kontenjan vekillerinin azalması gerekiyor. Listeler hazırlanırken biraz daha dikkatli olunması lazım.
BÜNYAMİN DOBRUCALI: Kılıçdaroğlu’nun ben ön seçime gireceğim havalarını bir kenara bırakması lazım. Önseçime girmekle demokrat falan olunmaz. Sen partinin genel başkanısın. Olması gereken nereyse ismin oraya yazılır.

 
Göztepe Başkanı Sepil'in acı günü
 
Tanık: Emrah Serbes o kadar hızlıydı ki rüzgarı TIR’ımı salladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
29 Ekim haftasında dikkat çeken uyarı!
AK Parti kulislerinde, 29 Ekim kutlamalarında Atatürk’e yönelik coşkulu ...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu'ndan 'CHP iddiası'na yanıt!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu yerel seçimlerde ...
Akşener'den Bahçeli'nin o sözlerine yanıt
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin ...
 
CHP'de il başkanlığı için sürpriz isim!
CHP İzmir’de örgütün dikkati kongrelerde... İl kongresi için ‘uzlaşı’ ...
İzmirli eski başkana 50 yıl hapis cezası!
İzmir'in Bayındır İlçesi'nde, ortak oldukları seranın borçları nedeniyle ...
MHP Lideri'nden 'terörle mücadele' açıklaması
MHP Lideri Bahçeli, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada 6 asker ...
 
CHP İl Yönetim Kurulu toplantısında Gürsel Erol sürprizi!
CHP PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, il yönetim kurulu toplantısına ...
Balbay'dan tutuklu gazetecilere ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Silivri'de tutuklu gazetecileri ...
Bursa'nın yeni belediye başkanı belli oldu
Recep Altepe'nin istifasıyla boşalan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri