POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
15 Aralık 2017 Cuma - 08:40

Avcı ve Dobrucalı Kafe Siyaset'te konuştu: Masada Başkent zirvesi ve İl Kongresi

Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Can Radyo’da Kafe Siyaset programında Kılıçdaroğlu-Kocaoğlu görüşmesi, il kongresi süreci ve Pazar günü gerçekleşecek Çiğli Kongresi’ni masaya yatırdı.

Avcı ve Dobrucalı Kafe Siyaset te konuştu: Masada Başkent zirvesi ve İl Kongresi

GERCEKİZMİR - Can Radyo’da yayınlanan Kafe Siyaset programında Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı Kılıçdaroğlu-Kocaoğlu görüşmesi, il kongresi süreci ve Pazar günü gerçekleşecek Çiğli Kongresi’ne yönelik değerlendirmelerde bulundu.

UZLAŞI-GENÇ- İŞ DÜNYASI
S.A: Salı günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da bir araya geldi. Kocaoğlu saat 10 uçağıyla Ankara'Ya gitmiş gece 23:55 uçağıyla da dönmüş. Akşam 7'den sonra dışarıda baş başa bir görüşme olmuş. Özel edindiğim bilgiler arasında il kongresinde uzlaşıda hem fikirler. CHP Lideri genç ve dinamik bir il örgütü istemiş. İş dünyası ile diyaloğu olan bir il başkanı istiyormuş. 

B.D: Aziz beyin bir isim önerdiğini ve Kılıçdaroğlu’nun sessiz kaldığını duydum ancak ne kadar doğru bilemeyiz.

S.A: Son bir aya bakarsak Aziz Kocaoğlu ve Asuman Ali Güven aynı karede çok kez yer aldı. Genel Merkez’den önemsediğim birkaç kişi “İl başkanlığı ihalesi Güven’e kalır mı?” diye sordu. “Beyefendi çok iyi biri ama 2019 seçimlerine örgütü taşıyamaz” dedim.

OLMAYACAK DUAYA AMİN DEMEYE GEREK YOK
B.D: Güven’in bir dönem daha devam etmesi için Kemal Kılıçdaroğlu’nun Güven ile devam edeceksiniz demesi gerekir. Karşısına bir aday çıkar, Asuman Ali Güven’i eze eze yener ve Kocaoğlu’da bu durumda ezilir. Asuman Ali Güven ile devam edelim derseniz o salondan Güven’i çıkaramazsınız. Olmayacak duaya amin demeye gerek yok. Kemal beyin böyle bir tercih yapması İzmir’i riske atması demektir. Kılıçdaroğlu ve CHP kendi ayağına sıkar.

S.A: İsimlere baktığımız zaman herkesin kafasına yatan bir isim yok henüz. Ben Asuman Ali Güven’e birkaç gün önce bir yarışa girer misiniz diye sordum. Kesinlikle böyle bir yarışa girmeyeceğini söyledi. Ancak genel merkez sen devam et derse devam eder. Dün akşam sosyal medyada Kemal Kılıçdaroğlu ve Okan Karlıdağ’ın bir fotoğraf karesi vardı. Dünkü karenin altında bir şeyler aradım. Karlıdağ’ın gönlünde il başkanlığı yatıyor. Kılıçdaroğlu’ndan bunun onayını almak istiyor. Okan Karlıdağ Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın geçen kongrede Kocaoğlu’na il başkan adayı olarak önerdiği bir isimdi. Şimdi kafalarında Nalbantoğlu var. Ama Karlıdağ da bir B- C planı olabilir.

KARLIDAĞ B PLANI MI?
B.D: Hüseyin Mutlu Akpınar sürecin en başında Karlıdağ’ın ismini söylemişti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu türden fotoğraflar vermesine anlam veremiyorum. Okan bey olabilir mi? Belli bir gücü var ama delegeye bakarsak çok güçlü şekilde bir yarışa girebileceğini zannetmiyorum. Okan Karlıdağ isminde uzlaşı olacağını tahmin etmiyorum.

S.A: İl kongresinde gerçekten bir uzlaşı olacağını ve bir isimde birleşileceğine inanıyor musun? Ben tek adaylı bir kongre olacağına ihtimal vermiyorum.

KILIÇDAROĞLU’NUN DEVREYE GİRMESİ ŞART
B.D: Benim söylemeye çalıştığım şey basit. Siyasetin kendine ait kuralları vardır. 2015 kongresi herkesin yaralandığı ve sonuç alınamayan bir kongreydi. 2015 kongresi neyin olmaması gerektiğini gösterdi. 2019 gibi koltuğun ciddi değişeceği bir süreç varken ben aynı kavgaları aynı dövüşleri beklemiyorum. 2015’ten ders alınıp önümüzdeki kongreye o şekilde gidileceğini düşünüyorum. Eğer kavga ederlerse kazanan olmaz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun devreye girmesi şart.

S.A: Aktörlerin isim önermesinden çok örgütün bir isim ortaya çıkarması gerekiyor. Aktörler de o isimler arasından bir seçim yapmalı. Aziz bey sürece bakacak, birçok kişiyle görüşecek. Hepsine soracak. Örgütte kesinlikle Aziz Kocaoğlu ve Yüksel’e çok yakın isim olmasını istemeyen bir grup olacağı için ikili bir yarış bekliyorum.

Bugün gündemdeki isimleri yarışa soksak Utku Gümrükçü sandıktan açık ara kazanarak çıkar. Gümrükçü bütün ilçelerde en çok oyu alabilecek bir isim şu an.

B.D: Her iki taraf için de mecburiyet söz konusu. Ben yaptım oldu düşüncesini şu an CHP kaldırabilecek bir durumda değil.

S.A: Alaattin Yüksel’in şu kongreden uzak durması lazım. Kocaoğlu’nun konuya müdahil olması çok doğal ama Yüksel partiye gerçekten zarar veriyor. İnsanlar bunu nasıl görmüyor anlayamıyorum. Genel merkez Yüksel’e yakın bir ismi kesinlikle veto edecektir. Tüm örgütü kucaklayabilecek, Aziz beye ve diğer belediye başkanlarına sahip çıkabilecek bir Utku Gümrükçü vardır bir Umut Tekin vardır. Benim şahsi düşüncem bu iki kişi örgüt kantarında ağır basıyorlar. İkisi yarışsa ne güzel olur.

B.D: Umut Tekin ile Kocaoğlu’nun arasının iyi olmadığını biliyordum. Yanlış biliyormuşum. Aziz beyin kafasında Umut Tekin ismi olabilir.

TEKİN-GÜMRÜKÇÜ YARIŞI KEYİFLİ OLUR
S.A: Umut Tekin ve Utku Gümrükçü yarışı çok keyifli bir yarış olur. Gümrükçü ikinci bölgede oldukça güçlü, Tekin de birinci bölgede oldukça güçlü.

YÜKSEL’E GENEL MERKEZ TARAFINDAN GÖREV VERİLEBİLİNİRDİ
B.D: Aziz Kocaoğlu 2015 kongresindeki gibi bir yol izlemeyecektir. İlçe başkanları bu dönemde çok kenara itilmeyecek ve toplantılar gerçekleşecek. Alaattin Yüksel’e sen artık köşene çekil deme lüksümüz yok diye düşünüyorum. Yüksel’e genel merkezde görevler verilebilir ve İzmir siyasetinin dışına çıkarılabilirdi. Yurt dışı görevleri verilebilirdi. Her iki tarafın da kazanacağı bir durum olurdu. İzmir siyasetinin içinde tutup da sen karışma diyemezsiniz. Siyaset bir virüstür, insanın vücudundan çıkmaz.

S.A: Çok önemli bir siyasetçi ama parti içi dizayn yapması parti için zarar verici. Çok önemli işlere imza atmış birisi ama son dönemde yapmış oldukları doğru değildi ve çok güç kaybetti.

KONAK’TA YALI ÇATLAĞI
S.A: Konak’ta Başak il delegasyonunu topladı ama Yalı Grubu toplantıya katılmadı. Şakir bey birlik beraberlik mesajları vermiş. Süreç boyunca Şakir Başak ile birlikte hareket etmeyeceklerini açıklamışlar. Murat Erginci de Başak ile hareket etmeyecekmiş. Toplantıya katılmama nedeni de buymuş. Yalı Grubu’nu bir de Yüksel-Kocaoğlu ekibini Konak delegasyonundan çıkarırsak 20 kişilik bir etki oluyor. Şakir Başak yara almış durumda. Geçen dönem Konak 50 kişiyle bloktu çünkü.

BAŞAK YIPRANDI
B.D: Benim de bildiğim Murat Erginci Şakir Başak ile birlikte hareket edecek. Yalı Grubu geleceğe yönelik siyasi bir duruş sergiliyorlar. Doğru bir tavır gösteriyorlar. Siyasetin kurtları var o grupta. Pozisyon alma olarak görüyorum bu durumu. Onlar da şu an önlerindeki tabloyu net olarak göremiyorlar. İzmir’de zaten bir netlik yok. Bu Yalı Grubu için de geçerli. Kongre salonundaki o tepkiler ve sandığa gitmemeler Şakir beyi çok zorlamış. Tabanda da ciddi anlamda bir küslük, kırgınlık var. Şakir beyin gücünü çok da abartmamak lazım. Şakir Başak çok yıprandı.

S.A: Pazar günü bir kongre var. Örgütün gözü Çiğli’de olacak. Ciddi bir katılım bekliyorum. Utku Gümrükçü’nün adaylığı kesinleşmiş gibi. Zeynel Mertoğlu büyük ihtimal aday olmayacak. Utku Gümrükçü’nün rakibi Erkan Akar olacak.

GERGİN GEÇECEK
B.D: Çok gergin bir kongre olacak bence. Hasan Arslan kaybetme ihtimali yüksel olan bir kongrede ikinci bir listeyi çıkarmak doğru bir hamle değil. Bunun yerine Gümrükçü’nün ekibiyle bir araya gelip rakip çıkarmayacağını ve uzlaşı mesajı vermeleri daha güzel olurdu. Böyle bir durumda da Hasan Arslan Gümrükçü’nün listesinde kesinlikle yer alırdı.

DELEGASYON DA İL BAŞKANI OLMASINI İSTİYOR
S.A: Gümrükçü, Çiğli kongresini kazandıktan sonra büyük ihtimalle il kongresi çalışmalarına başlayacak. Bornova’da Nevzat Kavalar da böyle bir durum yaşamıştı. Gümrükçü’nün bir avantajı. Delegeasyon da Gümrükçü’yü il başkanlığına yakıştırıyor ve olmasını istiyor. Kavalar da böyle değildi. Kavalar’a kendi delegesinin tepkisi vardı.

B.D: Utku Gümrükçü kesinlikle ilçe kongresini kazanır. Utku Gümrükçü silindir gibi eze eze geliyor. Tüm engellere rağmen eze eze geliyor Çiğli’de. Bu il kongresi için de geçerli.

S.A: Delegasyon Utku Gümrükçü’nün istifa edeceğini bile bile onu başkan seçecek. Bu çok farklı bir durum. Her ilçede yaşanmayacak bir durum. Çiğli’de iki yıl boyunca belediye çalışanı olduğu için eleştirilen bir ilçe başkanı vardı. Onun yerine aday olan Erkan bey de büyükşehir çalışanı. Bir belediye çalışanının ilçe başkanı adayı olması hiç etik değil. Belediye çalışanının ilçe başkanı olması kültürü oluşursa kötü olur CHP için.

S.A: Buca’da itiraz oldu, sonra itiraz iptal edildi. Sosyal medyada itirazla ilgili paylaşılan fotolarda Akdağ’ın yanında PM üyesi Sevda Erden Kılıç da vardı. Bazı kesimler tarafından tepkiler oldu. Buca’da soğuk savaş olur mu diye düşünüyorduk ama Levent Piriştina sosyal medyadan yeni ilçe başkanı ve yönetimine yönelik birlik mesajları veriyor. Örgüt adına önemli bir adım. Başka biri savaşa da girebilirdi.

B.D: Bu tepkilere anlam veremiyorum. Sevda hanım zaten bir taraftı. Neye şaşırıyorsunuz? İtirazın reddedilmesinin ana sebebi Ahmet Kılıç’tır. Daha önce alınan bir kararı buluyorlar. Ve itiraz sürecinde ona göre bir dilekçe hazırlıyorlar. Sevda hanıma tepki göstermek sadece bir kareye bakıp tepki göstermektir. Buca tam anlamıyla liste kurbanı oldu. İnanılır gibi değil. Kendi oyları karşı tarafa kaydı. İlk günden beri sizinle olan birine il delegesi yazacağız diye söz veriyorsunuz, sonra listede yer almayınca Çağdaş “abi seni kalbimize yazdık” diye dalga geçer gibi konuşuyor. Bu kadar çocukça bir tavırla 7 oy karşı tarafa geçiyor ve kongre kaybediliyor. Mehmet Süne mükemmel hamleler yaptı. Kasım Akdağ kazandıysa Süne sayesinde de kazandı. Siyaset yapıyorsanız kalp kazanmanın da kalp kırmanın da önemini bilmeniz gerekiyor. Yüzde 99 garanti denilen bir kongre nasıl kaybedilir Buca’da gördük. 

 
'Adaylık' çıkışı: İnce kızdı, Özkan özür diledi
 
'Jet Fadıl'ın Caprice'i bekçi köpeğine kaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Adaylık' çıkışı: İnce kızdı, Özkan özür diledi
CHP'nin İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın katıldığı bir canlı yayında ...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı istifa etti!
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Bülent Gedikli görevinden ayrıldı.
Kılıçdaroğlu'dan Kudüs çağrısı: Büyükelçiliğe çevirin!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Doğu ...
 
CHP Çeşme Kadın Kolları'nda nöbet değişimi
CHP Çeşme Kadın Kolları Olağan Kongresi'nde Şeniz İridere ilçe başkanı seçildi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan 82.il teklifi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’nın İnegöl ilçesinin il olması ...
CHP Buca’da Akdağ dönemi: Örgüte ne mesaj verdi?
Nefes kesen kongrede Kaya’yı 2 oy farkla geride bırakarak CHP Buca İlçe ...
 
CHP Ödemiş Kadın Kolları seçimini yaptı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığı'nın ...
CHP İzmir'den 'Emek ve Demokrasi Güçleri'ne tam destek!
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin, 23 Aralık Cumartesi günü İzmir'de ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'artı 2' istihdam çağrısı
İstihdam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşadamlarımıza sesleniyorum. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri