POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
24 Kasım 2017 Cuma - 10:10

Avcı ve Dobrucalı 'Kafe Siyaset’te konuştu: Gündem ilçe kongreleri

Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Can Radyo’da Kafe Siyaset programında CHP’de hafta sonu başlayacak ilçe kongrelerini masaya yatırdı.

Avcı ve Dobrucalı  Kafe Siyaset’te konuştu: Gündem ilçe kongreleri

GERÇEKİZMİR – Can Radyo’da Kafe Siyaset programında gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı CHP’de başlayacak olan kongreler öncesi metropoldeki ilçeleri masaya yatırdı.

CHP’NİN ANKARA’DAKİ BAŞKANLAR TOPLANTISI
B.D: Ankara’da çok net bir şekilde AK Parti yerel seçim startını verdi. Ankara’da anında 24 saatlik otobüs hizmeti vermeye başladılar. İstanbul’un suyuna indirim yaptılar. CHP Genel Merkezi bütün elindeki belediye başkanlarını toplayıp startı vermeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu ve Kocaoğlu arasında bir kopukluk olduğunu, Kocaoğlu’nun randevu alamadığını iddia ediyorlar. Ben bu iddialara kesinlikle katılmıyorum.

S.A: Önümüzdeki Salı günü CHP İzmir İl Yönetimi de  Ankara’ya gidecek. Bazı yöneticilerin Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarını ön plana çıkarma çalışmaları yapacağı söyleniyor. İzmir’de birilerinde ‘Eyvah İzmir gidiyor’ diye bir telaş yok ‘Eyvah Aziz bey aday gösterilmeyecek’ gibi bir telaş var. Bu çok bariz yapılıyor.

CHP İLÇE KONGRELERİ: BORNOVA
B.D: Bornova’nın sonucunu çok merak ediyorum. Üçlü bir yarış var. Adayların netleşmiş delegeleri dışında karar veremeyen delegeler var. Bu kesim içinde Kamil Okyay Sındır ile görüşecek bir grup var. Yön belirleme anlamında ondan işaret bekleyecekler. Bunu Kamil beyden duymadım çevresinden duydum ama Kamil bey somut olarak Adnan beyi destekleyecek. Nevzat bey üçlü yarışta seçimi alır gibi duruyor. Kamil beyin yönlendirmesi Bornova’da dengeyi değiştirebilir.

S.A: Hocaoğlu’nun ortalama 170-180 oyunun olduğunu duydum. Kimi destekleyeceği net olmayan YDK Üyesi Mahir Polat’ın hatırı sayılır bir gücü var.  Adnan beye sıcak bakmadığını biliyorum ama belli olmaz.  Hocaoğlu cephesi  ikna konusunda biraz terleyecektir.. Osman beyin aday çıkması Adnan beyi engellemek gibi duruyor. Haksızlık etmek istemem ama bilinçli yapılmış gibi…

B.D: Adnan bey ile Nevzat bey kafa kafaya yarışsaydı dengeler farklı olurdu. Osman beyin aday olmasıyla bu denge bozuldu. İkili ve üçlü yarışlar birbirinden oldukça farklı dengeler kurar.

KARABAĞLAR
S.A: Karabağlar’da Ali İhsan Yıldız adaylığını açıkladı. Benim için büyük bir sürpriz oldu. Çünkü sıkıntılı 2 yıl geçirdi. Disiplinden döndü. Örgütü kucaklayamadı. Belediye desteğini çeker diye düşünüyordum. Adaylık açıklamasında ciddi bir kalabalık da vardı. Ben belediyenin farklı birini destekleyeceğini bekliyordum. Temiz siyaset vurgusu yaptı açıklamasında. Ama bence kendisi çok temiz bir siyaset yapmadı. Ali İhsan Yıldız bundan sonra temiz bir sayfa açıyorum diyorsa eyvallah… Bunu anlarım ama temiz siyaset vurgusu anlamsızdı. İki yıldır temiz siyasetten bahsediyorsa burada bir sıkıntı var. Necati Akpınar adaylığını açıklayacak. Kendisi eğitimci. Ciddi bir desteği var. 180-190 kadar bir delege desteği var. Dernek ve platformlardan ciddi bir destek aldı. Üçüncü aday kongreyi farklı kılar. Bünyamin Yolal ismini duyuyorum.

B.D: Karabağlar’da da üçlü bir yarış olacak. Aynı Bornova gibi olacak. Necati Akpınar ile Ali İhsan Yıldız karşı karşıya gelirse Necati Akpınar kazanır. Karabağlar delege sayısı anlamında önemli bir yer. Üçüncü bir aday olduğunda buradaki dengeler de değişecek. Bu durumda Ali İhsan Yıldız’ın şansı daha çok artar.

BUCA
S.A: Buca’da Çağdaş Kaya’yı defalarca söyledim 2-3 ADIM önde görüyorum. İki aday da çalışmasını sürdürüyor. Kasım bey delegeye mektup gönderdi. Çağdaş Kaya da muhalefetin güçlü çıktığı mahallelere yönelmiş durumda. Kasım Akdağ ve muhalefet grubunu çok zayıf görüyorum. Geçen kongrede muhalif grup daha güçlüydü.

B.D: Buca siyasetinde benim önem verdiğim göçmen oylarda ağırlığı olan Suat Nezir kendi kitlesiyle birlikte, delege seçimleri sürecinde Kasım beyin delegeleriyle bir çalışma içerisindeydi. Bu kitle şu an Kasım Akdağ ile Çağdaş Kaya’nın tam ortasında. Her iki adaya da eşit mesafedeler. Bu Akdağ için eksi bir durum. Akdağ’ın büyük sıkıntıları var. 4 ayrı yöne gitmeye çalışan 4 ayrı atı tutmaya çalışıyor şu an. O 4 atı aynı yöne çevirebilecek liderliği göstermesi lazım. Şu ana kadar gösterebilmiş değil. Ne kadar atak yapmalarına yetecek bir dalga olsa da o dalga tek bir yöne doğru gidemiyor. Çağdaş Kaya ve arkadaşları bunun farkında ve bunu da iyi kullanıyorlar.

KARŞIYAKA
S.A: Karşıyaka’da çift adaylı bir yarış olacak. Kongre sürecine giderken baya yanlış var. Dün akşam bir meclis üyesiyle sohbet ederken şunu söyledi bana. ‘10 Aralık’ta biri kazanacak ama CHP kaybetti Karşıyaka’da’ dedi. Köşe yazdım da bu noktaya dikkat çektim. Baya da ses getirdi. Bu kadar kutuplaşma yanlış. Tamam belediye başkanı taraf olacak ama bunu basın aracılığıyla açıklamaya gerek yok. İlçe başkanı çıkıp topladığı imzaları gösteriyor. Bunlar hep kutuplaşma yaratıyor. Ali Engin ağabey olması gerekirken kutuplaşmanın bir nedeni oldu. Cevat Durak için eleştiriler var. Adnan Alabay sülale boyu delege seçildi. Cihan Türsen sabah akşam klavye başında muhalefet yapayım derken partisine zarar veriyor. Serdar Koç’a eleştiriler var sadece adaylık zamanında ortaya çıkıyor diye. Dilek Bilgin 2 yıl önce ilçe başkanıyla birlikte hareket ediyordu. O zaman da ilçe başkanı belediye başkanının akrabasıydı. Bugün arası bozulunca belediye başkanının akrabası ilçe başkanı diye eleştiri yapıyor. Karşıyaka’da inanılmaz hatalar var. 10 Aralık’ta elbet biri kazanacak ama kongre sonrası çok sancılı bir süreç yaşanacak. Uğur Yıldırım’ın kazanacağını düşünüyorum ve eksikleri var ama görevini tecrübesi arttıkça daha iyi yerine getirdiğini düşünüyorum.

B.D: Tablo 300’e 100 gibi gözüküyor Karşıyaka’da. Eğer Adnan Alabay aday olsaydı, Cevat Durak muhalif yerde olsaydı tablo bu şekilde olmazdı. Ben Uğur Yıldırım’ın başarılı olduğunu düşünmüyorum. Eğer belediye başkanının direk desteğiyle gelmiş gibi gözüküyorsanız belediye başkanına kalkan olacaksın. Çatır çatır mücadele edeceksin.

S.A: 300’e 100 katılmıyorum. Durum öyle değil. Muhalefetin 150’nin üstünde delege gücü var. Etkileyeceği delege de var kongrede. Tablo o kadar farklı değil Karşıyaka’da…mevcut başkan önde ama 300’e 100 değil yani…

KONAK
S.A: Konak’ta tek adaylı bir seçim bekleniyordu. Muhalefetin içinde muhalif başka bir aday çıktı. Uzun süredir Özgür Kaplan ismini duyuyordum ama aday olacağını düşünmüyordum. Bugün büyük bir otelde basın açıklaması yaptı. Çok fazla delegesi de yok. Otellerde basın açıklaması filan. Anlamadım bu işi açıkçası…

B.D: Seçim sonucunu etkileme anlamında bir hamle değil. Orada Ali Yılmaz ilçe seçim kurulunda delege seçimlerindeki bazı isimler üzerinden şikayette bulundu. İlçe seçim kurulunda somut bir şey çıkarsa bu kongreye yansıyabilir. Özgür Kaplan dengeleri değiştirebilme anlamında bir beklentisinin olduğunu da zannetmiyorum. Siyaset anlamında dengeleri değiştirebilecek bir gücü yok.

İL BAŞKANLIĞI
S.A: İl başkanlığı konusunda daha önce de ismini gündeme getirmiştim. Ali Rıza Kaya ismini bir kenara yazın. Çok önemli bir dostum Kaya’nın Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldiğini ve ilçeleri dolaş mesajı aldığını söyledi. Ali Rıza Kaya Aziz beyin kafasındaki 2-3 isimden biri. Kaya’nın yakınlarından da bunu duydum. Altan İnanç da çok açık bir şekilde aday olacağını ifade ediyor.

B.D: Karabağlar ve Bornova’dan gelen sonuçlar İzmir’deki dengeyi görme anlamında çok etkili olacak. Şuanda isim telaffuzu konusunda çok net değilim. Bekleyip görelim…

S.A: Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper söylediğim bir kaç şey üzerinden bana bir yanıt vermiş. Benim bir üslubum vardır. Gazeteciyim, siyasetçilerle çok polemiğe girmem. Basın mensubu olarak basın üzerinden de yanıt vermem komik olur. Bir takım iddialarda bulunduk. Onlara yanıt vermiş kendisi. Geçtiğimiz aylarda Yücel Özen ile de buna benzer bir sorun yaşamıştım. Bir şey sormuştum kendisine. Hoş bir üslupla dönüş yapmamıştı bana. Çakma Yılmaz Özdil ifadesinde bulundu bana karşı. Ben yine cevap vermedim. Ben bir gazeteciyim kardeşim. Gazeteci bir siyasetçiyle polemiğe girmez zaten. Yücel Özen’le bugün konuştum hatta. Ben kimseye karşı kin gütmüyorum. Ama gazeteciliğime de laf ettirmem. Bu kentte keşke herkes Sercan Avcı gibi gazetecilik yapsa. Cemalettin abiyi severiz ama benle basın üzerinden polemiğe girmesine hiç gerek yok. Sen siyasetçisin…Gazeteciyle polemiğe girsen ne işin olur. Ben de bir şeyler söylersem uzar gider.

 
Uzundere dönüşüyor: İlk olacak, örnek olacak!
 
Karşıyaka'da kadınlar seramiğe can veriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de o başkan turunu tamamladı, kararını verdi: Yeniden aday mı?
CHP İzmir’de kongre süreci bu hafta sonu başlıyor. Mevcut ilçe başkanının ...
Erdoğan'dan 'Ankara-Şam yakınlaşır mı?' sorusuna yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD ve YPG'ye karşı Şam yönetimi ile ortak çalışma ...
'AP’nin kararını memnuniyetle karşılıyoruz'
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "AB'nin de terör örgütü listesinde ...
 
Meclis üyelerinden Yıldırım'a destek
CHP Karşıyaka’da 10 Aralık 2 17 Pazar günü yapılacak ilçe seçiminde aday ...
Başkan anlamlı günü tarihi fotoğrafla kutladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Twitter adresinden 60 ...
Kürsüde Kılıçdaroğlu'nu gülümseten öpücük
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi ziyaretinde ...
 
8 yıllık başkan MHP'den istifa etti
Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, "2008'den beri üyesi olduğum, ...
Güven'den çarpıcı 24 Kasım mesajı
CHP İl Başkanı Güven, 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.
Kılıçdaroğlu'ndan 'Sarraf davası' yorumu
Kılıçdaroğlu, ABD'deki Rıza Sarraf davasıyla ilgili de ''Amerika'daki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri