Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi Platformu tarafından gerçekleştirilen online seminerde, COVID-19 salgını sonucu oluşan küresel krize karşı nasıl tepkiler verilebileceği, hükümetlerin, STK ve özel sektörün nasıl iş birliği halinde çalışabileceği ve COVID-19'un Sürdürülebilirlik Kalkınma Hedefleri üzerindeki olası etkileri tartışıldı.
Türkiye'den katılan tek belediye başkanı
BM temsilcileri, merkezi ve yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları (STK) ve iş dünyasından yöneticilerin çalışma deneyimlerini paylaştığı ve dünyanın farklı ülkelerinden 3 bin katılımcının yer aldığı seminerde, kurumsal ve yönetişim anlamında mevcut ve yeni yaklaşımlar ele alındı. Bu toplantıyaonline katılan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Türkiye'den katılan tek ilçe belediye başkanı oldu.
Kamu ve özel sektörişbirliği konuşuldu
BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İletişim Direktörü Dan Thomas'ın moderatörlüğünde gerçekleşen online seminerde, BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina J Mohammed, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi CEO'su Lise Kingo ve Unilever CEO'su Alan Jope, mevcut kriz döneminde kamu ve özel sektörün yapacağı iş birliği ile Koronavirüs salgınına karşı hayata geçirilecek sürdürülebilir projeler üzerine görüşlerini belirttiler. Bu dönem ile ilgili liderlerin rolünün en başta umut yaratmak olduğu, oluşan krize karşı çok paydaşlı tepkiler verilmesi gerektiği, toplumun ruh sağlığının korunmasının ve genç nüfusun motive edilmesinin önemine vurgu yapıldı.
Ayrıca ekonomik krizin derinleşmemesi için iş güvenliği, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak mal ve hizmet üretiminin durmaması ve tedarik zincirinin aksamaması yönünde ortak çaba gösterilmesi gerektiğine değinildi.
Başkan Gümrükçü: “Bu kriziortak mücadeleyleaşabiliriz”
Tüm dünyada halk sağlığını tehdit eden koronavirüs salgını ile ilgili uluslararası bir seminere online katılmanın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gümrükçü, “BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Platformu’nun düzenlediği online seminerde dünyanın farklı ülkelerinden yöneticiler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldik. Karşı karşıya olduğumuz COVID-19 salgını, dünyanın farklı noktalarında yaşanan gelişmelerle birlikte ele alındı. Özellikle liderlerin ve yöneticilerin bu süreçte topluma karşı ekstra sorumluluklar üstlenmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Bizim adımıza da oldukça verimli bir seminer oldu. Kriz sürecinde alınması gereken farklı tedbirler tespit ettik. Bu krizde tek başına ayakta durmak ve krizi tek başına çözemeyeceğinin de bilincinde olmak gerekiyor. Bu yüzden bütün ülkeler birlikte mücadele etmeli. Hep birlikte mücadeleyle aşacağız çünkü yarınlar bizim.” dedi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |