POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye EURO 2024'e veda etti
Türkiye EURO 2024'e veda etti
Berlin'de Türk taraftarlara gözaltı
Berlin'de Türk taraftarlara gözaltı
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
28 Mayıs 2024 Salı - 12:37

Bahçeli: Caniyahu'yu tüm öfkemle lanetliyorum!

İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Netanyahu yani Caniyahu başta olmak üzere İsrail yönetimini tüm öfkemle lanetliyorum." dedi.

Bahçeli: Caniyahu yu tüm öfkemle lanetliyorum!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu.

Siyasette normalleşme sürecini değerlendiren MHP lideri Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) sert eleştiriler yöneltti.

"Normalleşmesi milli ve ahlaki normlara uyması gereken muhalefet partileridir." diyen Bahçeli, "Özgür Bey'in bu gerçeği anlaması dileğimdir. Yumuşama için önce Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) korkusu ile yüzleşmesini, Türk milleti ve Türkiye ortak paydasında adam gibi duruş göstermesini kendisine tavsiye ediyorum." ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösteren Bahçeli'nin hedefinde ABD yönetimi de vardı.

MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"İstanbul, 571 yıl önce zincirlerinden kurtulmuştur. Zulmün, zilletin kalesi Bizans, Sultan Fatih'in ve kahramaran neferlerin mağrifetiyle yıkılıp gitmiştir. Fethimizin emanetleri zai edilemeyecektir. Bizans heveslerini kara bulutlar gibi İstanbul'un üzerinde tekrar dolaştırmayı düşünen, bununla ilgili gizli gizli proje hazırlayan iç ve dış operasyon maşalarından İstanbul mutlaka korunacaktır.

"İSTANBUL'U YÜZÜSTÜ BIRAKANLARIN SİYASİ YÜZSÜZLÜĞÜ YÜZLERİNE VURULACAKTIR"

İstanbul can çekişmektedir. İstanbul'u yüzüstü bırakanların siyasi yüzsüzlüğü ise yüzlerine vurulacaktır. İstanbul'un kötü yönetimi fethin mirasını çarçur etmektedir. İstanbul bizim 571 yıllık davamızdır. 'Zulüm 1453'te başladı' diyenlerin alayı, düşman kampında toplanan Bizans uşaklarıdır ve bizim bunlarla hesabımız er ya da geç görülecektir.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

İsrail'in kanlı saldırıları aralıksız devam etmektedir. Katliamlara her gün yenileri eklenmektedir. Gazze'deki tablo kahredici boyuttadır. Refah'a düzenlenen saldırıların durdurulması istenmiş fakat İsrail buna aldırış etmemiştir. İsrail savaş uçaklarıyla ölüm saçmıştır. Netanyahu yani Caniyahu başta olmak üzere İsrail yönetimini tüm öfkemle lanetliyorum. Caniyahu ve savunma bakanı hakkında talep edilen tutuklama kararının uygun zamanda icra edileceği kaçınılmaz bir akıbettir.

"İSLAM ÜLKELERİ AYAĞA KALKMALI"

Beklentimiz İsrail’in katil Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında ülkemizin bir an evvel yakalama kararı çıkarmasıdır. Somut adımlar atılmalı. İslam ülkeleri ayağa kalkmalıdır.

"FİLİSTİN DEVLETİ TANINMALI"

Filistin Devleti tanınmalı. Demokrasiden bahseden hiçbir devlet duyarsız kalmamalı. ABD tarihi hukuki ve insani sorumluluktan kaçmamalıdır.

"ŞAM İLE İŞBİRLİĞİ KURULMALI"

Şam ile işbirliği kurulmalı. Bölücü terör örgütünün kaynağında Türkiye ile Suriye'nin eşgüdüm halinde yapmalarını önerdiğim askeri operasyonlarla kökü kurutulmalıdır. Terörizmin kalbine mızrak gibi inmekten başka çaremiz yoktur.

"ABD, SURİYE VE IRAK'TAN DERHAL ÇEKİLMELİ"

Türkiye'nin 2021 yılı sonunda satın almak için başvurduğu F-16 savaş uçağının temin süreci hızlandırılmalıdır. ABD Suriye ve Irak'tan derhal çekilmeli.

"ABD, FETULLAH GÜLEN'İ TÜRK ADALETİNE TESLİM ETMELİ"

Ederi 1 dolarlık hayatıyla ilgili farklı spekülasyonlar yapılan Fetullah Gülen başta olmak üzere FETÖ’nün ABD’ye yuvalanmış tüm mensupları Türk adaletine teslim edilmeli. Ne yurt içinde ne de komşu coğrafyalarda ihanete geçit yoktur. ABD'nin komşu coğrafyalarda terör örgütlerine verdiği destek Türkiye'nin güvenliğine aşırı tehdittir.

"SİYASETTE YUMUŞAMA" POLEMİĞİ

Normalleşmesi milli ve ahlaki normlara uyması gereken muhalefet partileridir. Özgür Bey'in bu gerçeği anlaması samimi dileğimdir.

"YUMUŞAMA İÇİN ÖNCE DEM KORKUSUYLA YÜZLEŞMESİ GEREKİYOR"

Yumuşama için önce Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) korkusu ile yüzleşmesini, Türk milleti ve Türkiye ortak paydasında adam gibi duruş göstermesini kendisine tavsiye ediyorum. Saçma sapan sorularla, seviyesiz ifadelerle bizim geri adım atacağımızı düşünüyorsa yanıldığını bir gün mutlaka anlayacaktır. Hem terör örgütü ile aynı kareye girmenin hem de yumaşamadan bahsetmenin inandırıcı bir yanı yoktur. Asıl niyetlerini iyi biliyoruz. Cumhur İttifakı'nın duruşu bellidir. Hiçbir tezgah ve algı düzeni, Cumhur İttifakı olarak yürüyüşümüzü sekteye uğratmayacaktır.

"31 MART'TAN SONRA BİTİ KANLANANLARI UYARIYORUM"

31 Mart'tan sonra biti kanlananları uyarıyorum; bitli baklanın bizim pazarda alıcısı yoktur. Cumhur İttifakı Türkiye'yi yükseltmeye bu aziz millet için her feragati göstermeye devam edecektir.

"EMEKLİLERİMİZİN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAĞIZ"

Emeklilerimizin beklentilerini karşılayacağız. Her sorun ve sıkıntının takipçisiyiz. Mühim olan devlet ve millet arasındaki güveni en üst seviyede tutmayı başarmaktır. Üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapacağız."

BAŞIBOŞ KÖPEK DÜZENLEMESİ TARTIŞMASI

Grup toplantısının ardından gazetecilerin başıboş köpeklerle ilgili olarak yapılması planlanan düzenlemeye ilişkin sorularını yanıtlayan MHP lideri Bahçeli, "Türkiye'de bu konuyu herkes tartışıyor, tartışmak yerine çözüm bulunmalı." dedi. (NTV)

 
Barborossa 'dünyayı' ağırlayacak!
 
Karşıyaka’da dip bucak temizlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genel Merkez’den İzmir’e miting teşekkürü!
CHP Genel Merkezi, Ankara’daki emekli mitingine katılım nedeniyle İzmir ...
Dervişoğlu: Bu rejim benden fazla Erdoğan'a külfet!
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yeni Anayasa tartışmalarına ...
"Yeniden aday olacak mısınız?" sorusuna yanıt!
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeniden genel başkanlığa aday ...
 
CHP'den ‘Sinan Ateş’ davası açıklaması!
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Sinan Ateş suikastine yönelik süren davaya ...
Bahçeli: Ülkücü katilleri ile hesaplaşacağız
Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyareti sonrası konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, ...
Zafer Partisi'nden yasa tepkisi: Katliama müsaade etmeyeceğiz!
Zafer Partisi İzmir son günlerde tartışma konusu olan sokak köpekleri ...
 
Erdoğan: Bu anayasa ile yola devam edemeyiz!
27 Mayıs darbesinin üzerinden 64 yıl geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Zafer Partisi Lideri Özdağ'a yeni başdanışman!
Gazeteci-yazar Ümit Zileli, Zafer Partisi İletişimden Sorumlu Genel Başkan ...
CHP'ye geçecek mi? Çıray merak edilen soruyu yanıtladı!
TBMM’de 4 dönem İzmir milletvekilliği yapan Aytun Çıray siyasi yol haritası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri