POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
MHP'den mahkemenin kararına tepki
MHP'den mahkemenin kararına tepki
25 Haziran 2024 Salı - 11:42

Bahçeli grup toplantısı sonrası rahatsızlandı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli grup toplantısı sonrası rahatsızlandı

Bahçeli grup toplantısı sonrası rahatsızlandı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. 

Grup salonuna yaklaşık 15 dakika geç gelen MHP lideri, konuşması da kürsü yerine oturarak yaptı. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sizlerden özellikle ricam, yasama faaliyetleri ile eşgüdüm halinde vatandaşlarımızın nabzını tutmanız, siyasi politikalarımızı anlatmanızdır. Her zaman olduğu gibi çalışmayı bir ibadet gibi telakki edeceğiz. Yorulmayacağız. Önce ülkem ve milletim demekten asla vazgeçmeyeceğiz.

20 Haziran günü Diyarbakır ile Mardin arasındaki anız yangınlarından zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum.  Mağduriyet yaşayan insanlarımıza devletimizin cömert eli uzanacaktır. MHP olarak sürecin takipçisi olacağımızı bu vesileyle paylaşmak istiyorum. Yangının çıkış nedenleri tespit edilecek, gerekli hukuki tasarruf yapılacaktır. Bu konuda biraz sabırlı olmak lazımdır. Anız yangınını bahane ederek potansiyel nefretlerini dışa vuran kimler varsa tescilli Türkiye muhalifidir. 

Diyarbakır Barosu'nun sipariş açıklamasıyla hangi emeli canlı tutmak istediği gözden uzak tutulamaz. Bin yıllık kardeşliğimizi ateş altına almak isteyen provokatörler az çok bellidir. Onların oyununu bozmak hepimize düşen milli görevdir. Puslu havalarda girdikleri deliklerden birer ikişer ortaya çıkarak rant devşirmenin, yalan sahasını genişletmenin yakasından tutmak, milli ahlak ve adaletin varoluş gayesidir. Kürt kökenli kardeşlerimizi istismar edenler tüm çirkin suretleriyle açıktadır. 

3. DÜNYA SAVAŞI AÇIKLAMALARI

Şu günlerde karamsar ve kaotik tablo çizenler revaçtadır. Gerçi iyimserlik için az gerekçemiz olduğu da malumdur. 3. dünya savaşıyla ilgili alarm zilleri çalanlara yenileri eklenmektedir. Bazı Avrupa ülkeleri silahlara ciddi bütçe hazırlıyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı, dünyada 3 ya da 4 ay içinde büyük bir çatışmanın yaşanacağını iddia etmiş, Trump ise dünya savaşı çıkmadan kasım ayındaki seçime kavuşabilme umudunu dillendirmiştir. İngiliz Economist de savaş manşetleri atmıştır. Son zamanlarda yeni bir dünya savaşı riski telaffuz edilmektedir. Gerek devlet hafızasında gerekse da maşeri hafızalarda her şey mahfuzdur. 

Türkiye'nin de aralarında gösterildiği 34 ayrı ülkede kanlı çatışmaların varlığından bahsedilmiştir. Dünya çatışma haritası çizilirken bölgelere göre devlet temelli çatışmalardan etkilenen ülkeler kategorisinde Türkiye'nin gösterilmesi bize göre haksızlıktır. Bunun gereği meşru müdafaa gereğinde terörle mücadelemizden duyulan rahatsızlıktır.

"FIRTINALAR KOPMAKTADIR"

Azılı katil savaştan vazgeçmeye hazır olunmadığından ancak Hamas'la kısmi anlaşmadan bahsediyor. Savaşın Orta Doğu'ya sıçrama riski irtifa kazanıyor. Lübnan'ın 2. Gazze olmasına karşı dünya uyarılıyor. İsrail'in Lübnan sınırına yığınak yapması, Hizbullah'ın füzeli saldırıları tansiyonu artırıyor. ABD'nin uzaktan seyretmesi eşyanın tabiatına aykırıdır. Kızıldeniz'de bulunan bir ABD uçak gemisinin Akdeniz'e doğru yola çıkması, savaş ve silah baronlarının iştahını kabartmaktadır. Türkiye'nin bulunduğu geniş coğrafyada fırtınalar kopmaktadır. Tayvan meselesinden dolayı ABD ile Çin arasında gerilime neden olan Hint-Pasifik kaynamaktadır.

Irak ve Suriye üzerinde oyun oynanmaktadır. Balkanlar ve Anadolu kuşatmak altındadır. ABD haydi neyse İran'ın PKK'ya drone ve füze sevkiyatı iddiaları gündeme yansımaktadır. Doğu ve Kuzey Afrika bunalım kapanındadır. Doğu Avrupa ülkeleri huzursuz ve sancılıdır. Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin'den sonra Kuzey Kore'ye gitmiş, anlaşmaları imzalamıştır. Putin'in NATO'nun Asya-Pasifik'e odağını kaydırdığını ve buna karşı mücadele edeceklerini söylemesi tedirginliği tırmandırmaktadır.

Ukrayna Barış Zirvesi'nde Türkiye'nin egemenlik hukuku, Lozan Anlaşması'nın ilgili hükümleri yok sayılmıştır. Fener Rum Patriği'nin sınırları bellidir. İdari açıdan Fatih Kaymakamlığı'na bağlı olmakla birlikte seçilmiş patrik de Türk vatandaşıdır. Türkiye sınırları içinde Konstantinopolis diye bir şehir yoktur. Ekümenik unvanının hukukiliği, meşruluğu yoktur. Aksi iddiada bulunanların alayı Bizans sevdalısıdır. İstanbul'u 2. Vatikan'a dönüştürmeye hiç kimsenin gücü yetmez. 

"CUMHUR İTTİFAKI KARARLILIKLA YOLUNA DEVAM EDECEKTİR"

Cumhur İttifakı, Türk milletinin ruh köküdür, kararlılıkla yoluna devam edecektir. Demokrasinin asıl gücü çeşitli bakış açıları üzerine muhakeme yürütme çabasında gizlidir."

BAHÇELİ RAHATSIZLANDI

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısının ardından rahatsızlandı. Bahçeli, Meclis kulisinde dinlenmek için bir yere oturdu, basın mensupları ise alandan çıkarıldı.

Meclis kulisinde dinlenen Bahçeli’nin etrafı partililer tarafından kapatıldı.

MHP'Lİ DOĞAN VE GAZETECİLER ARASINDA GERGİNLİK

Bu sırada görüntü almak isteyen gazeteciler ile MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan arasında tartışma yaşandı.

(Cumhuriyet)

 

 
Güzelbahçe'de 'sağlıklı' protokol!
 
İzmir'i de sallayan deprem için uzmanından açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan’dan o görüntülere tepki: Zafer Algöz ve Yücel Erten bu danışmana mesaj atsın!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ...
AK Parti'den Tugay'a '90 dakika' çağrısı ve 'İZBAN' tepkisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız ...
Bakan Fidan: Üçüncü Dünya Savaşı riski var
Bakan Fidan, "Dünya, 3. Dünya Savaşı beklentisi içinde olmalı mı?" sorusunu ...
 
CHP İzmir’de çifte kurultay zirvesi: Öneriler alınacak!
CHP'de 6-8 Eylül arasında gerçekleştirilecek tüzük kurultayı için hazırlıklar ...
İddia: Aydın Perşembe günü İYİ Parti’den istifa edecek!
Erdoğan görüşmesinin ardından Meral Akşener'e 'Partililerin yüzünü yere ...
Karamollaoğlu genel başkan adayını duyurdu!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 3. Olağan Kongre’de ...
 
Ankara’da 4 saat süren ekonomi zirvesi!
CHP'nin Hazine ve Maliye'den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe ile ...
İl kongresi tarihi netleşti: İl Başkanı yeniden aday olacak mı?
CHP’de İzmir’de 29 ilçede kadın kolları kongresi tamamlandı, iptal edilen ...
AK Parti’den Yücel Erten’e destek!
İzmir Şehir Tiyatroları Genel Yayın Yönetmeni Yücel Erten’in görevden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri