POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e işgal tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e işgal tepkisi
CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı
CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı
Kılıçdaroğlu: Yeni bir süreci inşa etmeliyiz
Kılıçdaroğlu: Yeni bir süreci inşa etmeliyiz
Bahçeli'den Sinan Ateş davasına ilişkin açıklama
Bahçeli'den Sinan Ateş davasına ilişkin açıklama
15 Eylül 2017 Cuma - 12:44

Barış Selçuk Parkı'na görkemli açılış

Karabağlar Belediyesi'nin, günün ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde yenilediği Gazeteci Barış Selçuk Parkı, çalışmaların tamamlanmasının ardından törenle açıldı.

Barış Selçuk Parkı na görkemli açılış

Hatay Poligon'daki parkın açılış törenine İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Barış Selçuk'un ailesi, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Açılış töreninde konuşan Tacettin Bayır, Barış Selçuk'la tanışıklığı olduğunu belirterek, "Gazetecilik yapmanın bu kadar zor olmadığı bir dönemde, düşüncelerini açıkça ifade edebilen, istediklerini yazan, işini iyi takip eden ama bunu yaparken de esprileriyle etrafındaki gazeteci camiasını da eğlendiren bir kardeşimdi. Adına yakışır bir park yaptığı içinde belediye başkanıma ve Karabağlar Belediyesi'nin bütün ekibine saygılarımı sunuyorum" dedi.

"GAZETECİLİK ZOR MESLEK"
Törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, günümüzde bağımsız gazeteciliğin çok daha zor olduğunun altını çizerek, "Gazetecilik zor bir meslek, kolay değil. Biz dünyadaki haberleri onlar vasıtasıyla alıyoruz. Bilimde, kültürde, sanatta, toplumsal olaylarda her şeyi bizlere aktarıp bilgilendiriyorlar. Özellikle son zamanlarda ülkemizde basın yayın alanındaki sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz. Demokrasinin kurumsallaşması adına bunları doğru bulmuyoruz. Umarız özgürlükleri kısıtlanan gazetelerde en kısa zamanda özgürce kendi haberlerini yapma olanağı bulabilirler" diye konuştu.

"BU PARK BARIŞ SELÇUK HASSASİYETİYLE YAPILDI"
Gazeteci Barış Selçuk adını taşıyan parkı yenilemekten onur duyduğunu ifade eden Başkan Selvitopu sözlerine şöyle devam etti: "Bu parkı her yönüyle yeniden ele aldık. Çağdaş, insanlarımızın rahatlıkla kullanabileceği, her türlü güzel görselin olduğu bir park haline getirdik. Barış Selçuk'un mesleğini yaparken gösterdiği hassasiyeti, biz de bu parka yansıtmaya çalıştık. Benzer çalışmalarımız Karabağlar'ın her bölgesinde devam edecek. Var olan parkları yenilemeye, çağdaş modern bir kent dokusu yapmaya hedeflendik."

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise günümüzde trafik kazlarının da terörden farksız olduğunu ve Barış Selçuk'un trafik terörüne kurban gittiğini ifade etti. Dikmen, İzmir'in Barış Selçuk'u hiçbir zaman unutmadığını da belirterek, parkın yenilenmesi çalışmaları dolayısıyla Başkan Selvitopu ve Karabağlar Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.

Barış Selçuk'un ailesi adına konuşan ağabeyi Dr. Savaş Selçuk da, Başkan Selvitopu ile Karabağlar Belediyesi çalışanlarına minnettar olduğunu ifade etti. Selçuk, "Barış, iyi bir gazeteci, iyi bir arkadaş ve iyi bir bireydi. İyi bir basın emekçisinin adının bu parkta yaşıyor olması bizleri gururlandırıyor" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesen protokol üyeleri ile vatandaşlar hep beraber fonda çalan şarkılara eşlik etti. Daha sonra toplu olarak park gezildi ve Başkan Selvitopu yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MODERN HALE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Toplam 9 bin metrekare alan üzerinde bulunan Barış Selçuk Parkı içine yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanı, yine çocuklar ve yetişkinler için spor aletleri yapıldı. Ayrıca figürlü duvarlar, dikey bahçe, amfi, kuru ve süs havuzu da yine parka ayrı bir güzellik kazandırdı. Parkın yeşil alan miktarı da arttırılarak, çok sayıda ağaç ve bitkiyle zenginleştirildi.

 
Kılıçdaroğlu: Demokrasinin yüz karası
 
Sürekli'den 'şehir hastaneleri iddiası'na net yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Körfez'e festival dopingi!
İzmir Körfezi, 22–24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalle ...
"Bornova’da huzur, birlik ve beraberlik var"
Başkan Atila, “Bornova’da huzur, birlik ve beraberlik var. Birlik ve beraberlik ...
Karşıyaka'da Ahmet Beko'ya vefa
Karşıyaka Belediyesi, Fikri Altay Mahallesi’nin ilk muhtarı olan ve 1990 ...
 
Kınık Hasat Festivali'ne muhteşem final
Kınık ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Hasat Festivali, 5 gün süren ...
Gaziemir'de kurs şöleni: 48 branşta eğitim
Belediye’nin 48 farklı branşta açtığı ve binlerce Gaziemirliye yeni ufuklar ...
Başkan Çalkaya'dan LYS hediyesi
Eğitimde Adaleti sağlamak için ilçedeki eğitim kurumlarına ve öğrencilere ...
 
Seferihisarlılar 'bir' olacak!
Seferihisar’da yaşayan farklı kültürler bir araya gelerek “hepimiz Seferihisarlıyız” diyecek.
Dost Market'ten sonra bir ilk daha: İhtiyaç Haritası'na Bornova desteği
Ünlü oyuncu Mert Fırat tarafından hayata geçirilen “İhtiyaç Haritası” ...
Bayraklı Belediyesi onları hiç yalnız bırakmıyor!
Bayraklı Belediyesi, engelli ve yaşlı vatandaşların evlerini temizliyor, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri