POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
23 Ekim 2017 Pazartesi - 17:13

Başbakan'dan derbideki pankarta soruşturma talimatı!

Başbakan Yıldırım, dün oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, Galatasaray tribünlerinde açılan pankarta ilişkin soruşturma açılması talimatı verdi.

Başbakan dan derbideki pankarta soruşturma talimatı!

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, Süper Lig'in 9. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, Galatasaray tribünlerinde açılan pankarta ilişkin soruşturma açılması yönünde talimatta bulundu. 

Golsüz eşitlikle tamamlanan derbi karşılaşması öncesi sarı-kırmızılı taraftar grubu "UltrAslan"ın da yer aldığı Odeabank tribününde önce "Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor" ve "Ayağa kalk" pankartları açılmış, ardından ABD'li aktör Sylvester Stallone'nin "Rocky Balboa" karakterini canlandırdığı "Rocky" filminden esinlenerek hazırlanan görsel makaralı sistemle tribüne çekilmişti.

Galatasaray'dan açıklama
Öte yandan Galatasaray Kulübü, taraftar grubu ultrAslan'ın Fenerbahçe derbisinde gerçekleştirdiği koreografinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkilendirilmesine tepki göstererek, sarı-kırmızılı kulübü itibarsızlaştırma çabasının olduğunu savundu.

Galatasaray Kulübünden yapılan açıklamada, sarı-kırmızılı taraftarların daha önce birçok koreografiye imza attığı vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Galatasaray taraftarı, kurucumuz Ali Sami Yen'den Metin Oktay'a; Gündüz Kılıç'tan Greame Souness'a; Avrupa'nın yeniden fethinin resmedildiği Fatih Sultan Mehmet'ten Aslan karakterine, Fatih Terim'den Setrak Dede'ye, Baba'dan Fred Çakmaktaş'a kadar uzanan ve tüm dünyaya örnek olan koreografiler zincirine bir yenisini 22 Ekim 2017 Pazar günü oynanan Fenerbahçe derbisinde ekledi... Her zaman olduğu gibi gerekli tüm resmi makamlardan onay alınarak Türk Telekom Stadyumu bir görsel şölene daha tanıklık etti. Geçmişte olduğu gibi, dünyanın önde gelen taraftar grupları ve uluslararası medya organları günlerce, hatta haftalarca emek harcanarak hazırlanan bu 'Rocky' koreografisinden övgüyle bahsetti."

"Masabaşı oyunlarında doktora yapanların yıllardır süregelen itibarsızlaştırma çabası derbi maçtan sonra yine hortladı." ifadesinin yer aldığı açıklamada, "2017-2018 sezonunun tek namağlup takımını aşağı çekmek isteyenlerin sinsi emelleri bir kez daha gün yüzüne çıktı. Biz yapılmak istenenin ne olduğunun farkındayız! Derbi öncesinden sonuna kadar televizyon programlarındaki kuklalardan, gazete sütunlarındaki piyonlara ve sosyal medyadaki tetikçilere kadar algı yaratılarak asıl gündem olması gereken hadiseler görmezden gelinmektedir." denildi.

Fenerbahçe derbisinden önce gerçekleştirilen koreografideki ifadelerin mayıs ayında deplasmanda oynanan Bursaspor maçında açılan pankartta yer aldığının vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Mayıs 2017'de Bursa'da açılan 'Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor, ayağa kalk' pankartından yola çıkarak hazırlanan, sayısız ödül almış 'Rocky' filminin temasının işlendiği görsel şölen zavallıca çarpıtılmaya çalışılmaktadır. Aylardır Galatasaray tribünlerinde olan bir pankartın, kimsenin hayalinden geçemeyecek bir koreografiyle sunulmasını aşağılık terör örgütüne bağlayıp bu görsel muhteşemlikte bile o terör örgütünün reklamını yapan; koreografi bahane edilerek yine aşağılık terör örgütünün eli kanlı lideriyle Galatasaray ismini yan yana getirmeye çalışan hangi kurum, hangi kişi, hangi sosyal medya hesabı varsa her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız ve bunun sonuna kadar takipçisi olacağız." (AA)

 
Çıray’dan yeni açıklama: Amacımız yüzde 51 olmak!
 
TÜRKSAT baskını davasında karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray’dan yeni açıklama: Amacımız yüzde 51 olmak!
CHP’den istifa ederek Akşener Hareketi’ne katılan İzmir Milletvekili, ...
Çıray'ın istifasına CHP İzmir'den ilk tepkiler: Kim/ne dedi?
CHP Genel Sekreteri Sındır, İl Başkanı Güven ve İzmir Milletvekilleri ...
Çıray’ın açıklamasında dikkat çeken detay: Yeni partinin adı o mu olacak?
İzmir Milletvekili Çıray’ın CHP’den istifa ederek Akşener Hareketi’ne ...
 
Ve Erdoğan'ın istifasını istediği başkan görevi bıraktı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe görevinden istifa ettiğini ...
Ve Çıray kararını açıkladı: CHP’den istifa etti mi? Yeni partiye katılacak mı?
CHP İzmir Milletvekili Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra ...
Flaş! Akşener'den 'Aytun Çıray' açıklaması
Akşener, CHP İzmir Milletvekili Çıray'ın kurulacak partiye katılacağı ...
 
Erdoğan'dan tepki: Böyle bir rezalet olabilir mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanında Türk yolculara 'köpekle arama' yapan ...
Müjdeyi Balbay verdi: Menemen'e taş ocağına izin yok!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Menemen'de özel sektörün taş ocağı ...
Kritik görüşme: Gökçek Beştepe'ye çıkıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri