Kaldırılan TEOG'un yerine getirilecek yeni sistem bir hafta içinde belli olacak.
Açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevdi Töreni'ne katılan Yıldırım, burada eğitim gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
TEOG'un kaldırıldığının açıklanmasının ardından yapılan eleştirilere değinen Yıldırım, "TEOG'u bu seneden itibaren uygulamayacağız. Bunu velilerle, vatandaşlarla paylaştık ama bunun üzerinden çeşitli tezviratlar, propagandalar yapılıyor. 'Eğitim sistemi altüst oldu, şöyle oldu, böyle oldu..." dedi.
Eleştirilerin gerçekle bağdaşmadığını belirten Yıldırım, "Öğrenciler okullarında okumaya devam ediyor. Bizim yapacağımız, muhtemelen bir hafta içerisinde de bunun detaylarını anne baba, velilerle paylaşacağız, TEOG'da da öğrencilerin sınav stresinden dolayı yanlış yapmalarının önüne geçecek, daha konforlu bir şey getiriyoruz" diye konuştu.
Yıldırım şöyle devam etti: Burada yapılacak sınavların en az iki tanesinin merkezi sistemle yapılması ve değerlendirmelerin genel başarı ortalamasına dahil edilmesi... Farklı alternatiflerimiz var. Mükemmel iyinin düşmanıdır. İyiyi başardığınızda maksat hasıl olur.
"ORTA VE UZUN VADEDE SINAVDAN VAZGEÇİLEBİLİR"
Üniversite sınavına da değinen Yıldırım, yapılan değişiklikle sistemin basitleştirildiğini kaydetti.
"Sınavlar bir günde iki oturum halinde tamamlanacak. Böylece sınav stresi biraz daha azalacak" diyen Başbakan, üniversiteye girişin sadece sınava endeksli olmaması gerektiğinin altını çizdi.
MHP lideri Bahçeli'nin "üniversiteye girişte sınavların kaldırılması" önerisini hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:
"Dün Sayın Bahçeli sınavlar kalksın dedi. Kendisi bir akademisyen. Bu nedenle söylediğine dikkatle bakmak lazım, dikkatle inceleyeceğiz. Lise mezunları ile üniversitelerin alacağı öğrenci sayısı birbirine eşit. 2 milyon 400 bin geçmiş yıllardan gelen öğrencilerimiz var. Bunlarla ilgili bir çözüm üretmemiz lazım. Orta ve uzun vadede sınavın yegane belirleyici olacağı yöntemden de şartlar oluştuğunda vazgeçilebilir."
Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar:
"2002 yılından bu yana eğitimde kaliteyi, fırsat eşitliğini sağlamak için gayret göstedik. 15 yıllık iktidar dönemimizde hükümetlerimizin önceliği hep eğitim oldu. Üniversite sayımız 76'dan 185'e çıktı.
110 binden fazla yabancı uyruklu üniversite öğrencisi var. Bunun en az 350 bin olması lazım. Ne kadar çok misafir öğrencimiz olursa hem üniversiteler para kazanır hem ömür boyu memleketimizin tanıtımını yapan gönüllü elçilerimiz olur."
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |