POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
28 Kasım 2023 Salı - 12:28

Başkan Arda'dan 4.5 yıl raporu ve 2024 için yüzde 60 hedefi!

Gaziemir Belediye Başkanı Arda gerçekleştirdiği sunumla görevde geçen 4,5 yıllık dönemi anlatırken 2024 hedefini “Yüzde 60 ile açık ara CHP’’ ifadesiyle koydu. Arda yeni genel başkan Özel’in kendisi için daha önce sarf ettiği ‘iyi ki kefil olmuşum’ ifadelerine dair de konuştu. Arda aday belirleme tartışmaları ile ilgili, ‘’Halil Arda ön seçime de var’’ dedi.

Başkan Arda dan 4.5 yıl raporu ve 2024 için yüzde 60 hedefi!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi görevde geçen 4,5 yılını ve gelecek planlarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Arda sözlerine, "2019’da rekor bir oyla seçim kazandık. Bu alınan rakamlarda bizim de payımız olduğunu biliyorum. 4,5 yılında fiziki, sosyal, kültürel alanda çalışmalara imza attık. Kültür, sağlık, sosyal hizmet alanlarında örnek bir belediyecilik sergiledik. Gaziemir geleceğine imza olarak kalacak vizyon projeler hazırladık’’ diye başladı.

Geçen 4,5 yıldaki hizmetlere değinen Arda’nın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

"HER İŞİN BAŞI PARA"
İlk işimiz sürdürülebilir bir mali tablo. Her işin başı para. İlk önüme gelen para temizlikle ilgili bir hak ediş faturası idi. O anda yapılan bir fatura ile çöp taşeronu belediyenin üzerinde bir yük. Çöp taşeronu ile anlaşmamızı bitirdik. 19 tane yeni temizlik aracı satın aldık. 30 milyon tasarruf ettik temizliğin kamulaştırılmasından. 40 tane yeni araç aldık bu dönemde. Bu Gaziemir’deki araçların 3’te 1’i demek ve hiç birisini kredi ile almadık. Devlet Malzeme Ofisi’nden satın aldık. Doğru zamanda doğru yatırımlar ile yolumuza devam ettik.

"GAZİEMİR BELEDİYESİ 1 TANE MAL SATMADI’’
Covid-19 salgınını yaşadık. Bu kontrollü bütçe sayesinde Gaziemir Belediyesi bir tane mal satmadı. AKP’li belediyelerde inanılmaz bir mal satışı var. Yüksek enflasyona rağmen hedeflerimiz planlayarak bu süreçte yatırım yapan bir belediye yarattık. Gaziemir Belediyesi’nin bütün malları kiraya verilmişti. Kira bedelleri düşüktü. Kamusal alanları genişletmek istiyordum. Belediye mülklerimizi kendimizin işletebileceğini biliyordum. Mali Müşavir olarak mesleğim gereği birer birer bu alanları geri kazandık ve biz işletiyoruz. Bunları başında Porta Kafe’ler geliyor. Kafe belediyeciliği yapıyor deniyor bu doğru değil. 1 ve 2’cisini açtık. 3’sünü açacağız. 1’cisine 1 milyon 771 bin 636 kişi gelmiş. Buraları cebinizde paranız olmasa bile saatlerde oturabileceğiniz sosyal hizmet alanları aslında. Çalışanların yüzde 70’i kadın.

BELEDİYEDEN 1047 AİLEYE HER AY YARDIM!
Ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz son yıllarda sosyal marketimiz var. 2 yıldır 1047 aileye her ay yardım yapıyoruz. Elektronik kartları var. Puan yüklü. Ne kadar olacağına sosyal hizmet uzmanlarımız kara veriyor. Bu 1047 kişinin hiç birisini tanımıyorum. Biz hiç kimseye koli götürmüyoruz. Sosyal Market projemiz başarılı şekilde devam ediyor.

"ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’MİZİ YENİLEDİK"
2019’da söz vermiştik. Kültür, sanat ve sporla gelişeceğiz diye. Atatürk Kültür Merkezi’mizi yenilemek oldu ilk işimiz. 2019 rakamları ile 7 milyon harcayarak yeniledik. Asansör yoktu. Çok yenilikler ile merkezimizi yeniledik.

"AYLIK AKARYAKIT FATURAMIZ 1 MİLYON 250 BİN LİRA’YA ÇIKTI"
İlçeye modern bir görünüm kazandırmak için 16 mahallede yol yapım çalışmaları sürüyor. Sadece 2 ayda akaryakıta gelen zam aylık 550 bin lira tutan faturamız 1 milyon 250 bin liraya çıktı. Gaziemir’in 149 tane aracı oluk gibi akaryakıt yakıyor. Yıllık bize faturası 10 milyon lira olacak. Asfalt da inanılmaz pahalı. Yollarımızı buna rağmen yapmaya devam ediyoruz.

"İZMİR’İN ÇERNOBİLİ İÇİN ADIM ATILMIŞ DEĞİL"
Çevre dostu Gaziemir sözü vermiştik. İzmir’in Çernobili’ne dikkat çekmek istedik. Duran Adam Eylemi yaptık. Bugüne kadar oranın temizlenmesi ile henüz bir adım atılmış değil.

CAN DOSTLARA KÖPEK PARKI, 4,5 YILDA 20 BİN’DEN FAZLA HAYVANA TEDAVİ!
3 tane yeni veteriner istihdamı sağladık. 4,5 yılda 20 bin 841 tane hayvanı tedavi ettik. 5 bin 896 hayvanı kısırlaştırdık. Bin 600 metrekare büyüklüğünde bir köpek parkı yaptık. Projelerimiz arasında yoktu ama vatandaşlarla iletişim sayesinde doğan bir şey oldu.

SAĞLIKTA ÖDÜLLÜ BELEDİYE GAZİEMİR!
Sağlıkta Gaziemir Türkiye’de ödüllü bir belediye. 4,5 yılda sağlık ekibimiz çok çalıştı. 5 bin 669 hastaya tahlil. Hasta nakil aracımızla 7 bin 600 hastamızı taşıdık. Hoş Geldin Bebek projemiz devam ediyor. Diyetisyenimiz var 4 bin 443 kişiye hizmet vermiş.

"SARNIÇ’TA TAPU PROBLEMLERİ BÜYÜK ORANDA ÇÖZÜLDÜ"
Sarnıç’ta her yer hazine arazisi. Vatandaşlar üzerine ev yapmış. Yasaları uygulamamışlar. Direk belediye ile ilgili bir şey değil ama onlara önderlik yapıp onların sorunlarını dile getirdik. Şimdi vatandaşlarımızın tapu problemleri büyük oranda çözüldü.

SORU&CEVAP

Arda sunumun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İŞÇİLERİMİZİN 1 GÜN DAHİ MAAŞINI GECİKTİRMEDİK’’
Önceki dönemde işçilerin maaşlarının ödenmemesi ile ilgili soruya yanıt veren Arda, ‘’Ciddi bir tasarruf ve kaynakların doğru kullanımı. Popülist politikalardan kaçtık. Çöp taşeronunun gitmesi 30 milyon. İşçilerimizin maaşını 1 gün dahi geciktirmedim’’ dedi.

"GENEL BAŞKANIN DEĞİŞECEĞİNİ BİLİYORDUM’’
CHP’de yaşanan değişime dair soruyu yanıtlayan Arda, ‘’Değişim oldu. Ben Kılıçdaroğlu’nu da çok seviyorum. Birlikte çok önemli şeyler yaptık. Bir yöntem denedi sağ ile ittifak yapıldı. Kazanamadık ama oylarımızda artış oldu. Başarılı olsaydı Cumhurbaşkanı olacaktı. Başarılı olmadığı takdirde genel başkanımızın değişeceğini biliyordum. Özgür Başkanın gelmesine sevindim. Yöntemi farklı olabilirdi. Kimse sandığa gitmek istemiyordu. Değişim bir ivme kattı’’ ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM HEDEFİNİ AÇIKLADI: YÜZDE 60 İLE AÇIK ARA CHP!
Kurultayda yaşanan değişim sonrası aday olduğu takdirde yerel seçim hedefini açıklayan Arda, ‘’En büyük anket benim. Çok sokaktayım. İnsanlarla birlikteyim. Burada anketlere de dikkat çekmek istiyorum. Nasıl yapıldığı çok önemli 16 tane mahalle var. Hepsini nüfusu farklı. Yaş gruplarından mesleklere doğru denekler seçerseniz. Doğru sonuçlar da alırsınız bu değişimini heyecan yarattığını görüyorum oy oranımızda eksilme olacağını düşünmüyorum. İYİ Parti ayrı olarak gireceğini deklare etti. Bu değişebilir değişmese de Gaziemir’de CHP açık ara alacak. Sahada görüyorum. 1047 aileye yardım ediyorum belki çoğu AKP’li. AKP’liler şunu söylüyorlar; Sana oy vereceğiz adayımız sensin diyorlar. Bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Yüzde 67’lik bir oy var. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimi idi. Yerel seçimde hedefim 60 bandında İYİ Parti ayrı girerse en az yüzde 60’ı hedefliyorum’’ diye konuştu.

"HALİL ARDA ÖN SEÇİME DE VAR"
Aday adaylıkları ile ilgili Genel Merkez’in kriterleri hakkındaki soruya yanıt veren Arda, ‘’Genel merkez hangi kararı verirse ben varım. Ön seçim dese de varım. Merkez yoklamasına da varım. Yeni aday adaylarını topum tanımayabilir. Mevcut başkanın bir bahanesi olamaz. Doğru bir kamuoyu yoklaması zaten yüzde 1, yüzde 2 şaşıyor. Mevcut başkanlarla ilgili kamuoyu yoklaması yapılması doğru bir kriter olacağını düşünüyorum. Kendi açımdan hiçbir sıkıntı görmüyorum. Halil Arda ön seçime de var.

ÖZEL SORUSUNA YANIT: BÜYÜK SORUMLULUĞUM VAR!
CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’in Arda için daha önce ifade ettiği ‘İyi ki kefil olmuşum’ sözünün hatırlatılması ve Özel’in kendisi hakkındaki memnuniyetinin devam edip etmediği yönündeki soruya yanıt veren Arda, ‘’PM’de hiç tartışılmayan adaylardan birisiyim. Rekor oyla seçileceğimizi söylemiştik, seçildik. Bana bir kefaleti söz konusuysa zaten büyük bir sorumluluğum var. Hata yapma şansımız yok onun için çalışıyoruz. Onların da bu sonuçlardan memnun olduğunu görüyorum. Size anlattığım projeleri Özgür Özel yerinde gördü. İnşallah bizden memnuniyeti devam ediyordur’’ dedi.

 
Engin'den muhtarlarla ortak akıl zirvesi!
 
Bayraklı tesislerinde uygun fiyat eşsiz lezzet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engin'den muhtarlarla ortak akıl zirvesi!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, mahalle muhtarları ile bir araya ...
İzmir'de arabalı vapur seferleri devre dışı!
İZDENİZ'den yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları nedeniyle arabalı ...
Konak Belediyesi’nin yeni hizmet binası inşaatı başladı
Konak Belediyesi’nin Basmane’de inşa edilecek yeni hizmet binası arazisinde ...
 
Efes Selçuk'ta kadına şiddet farkındalığı
Efes Selçuk Kadın Platformu tarafından kadına yönelik şiddete dair söyleşi düzenlendi.
Üretime destek tam gaz: Büyükşehir'den 100 bin atalık fide daha!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
İduğ'dan Yerel Yönetim Politika Belgesi'ne imza!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yerel Yönetimlerde Çalışma ...
 
Menderes'te Özkan'dan miting havasında adaylık başvurusu!
Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, yerel seçimler için aday adaylık ...
Başkan Kırgöz başvuruyu yaptı, yeni dönem için yeniden yola çıktı!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 2024 yerel seçimleri için Cumhuriyet ...
İzmir trafiğinde ortak akıl dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğinin güvenliği için Emniyet Müdürlüğü’yle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri